ביום השואה הנוכחי מובילה הכוכבת אליאנה תדהר מפגש "זיכרון בסלון" מיוחד שישודר בו-זמנית לכאלף בתי ספר ברחבי הארץ, ובמהלכו היא תשוחח עם חנה גפרית, ששרדה את השואה כילדה שהתחבאה בארון.
כבר שנים שתדהר מנחה בהתנדבות מפגשים של "זיכרון בסלון". לדבריה, החיבור לשואה הוא חלק בלתי נפרד מהאישיות שלה, והבחירה להשתתף באופן פעיל במפגשי זיכרון נובעת גם מהסיפור האישי של סבה, זלי חייט ז"ל, ששרד את השואה אך מעולם לא הסכים לספר לה את סיפורו. "אמרתי לו, 'תראה, אני הניצחון הכי גדול שלך', אבל הוא לא הסכים לשתף", היא מספרת. "מאז אני מחפשת אנשים אחרים שיספרו לי את סיפורם".
התחושה שהזמן אוזל, לצד העובדה שדור הניצולים הולך ומתמעט, הופכת את העשייה של תדהר למשימת חייה: "זו האחריות שלנו עכשיו - להמשיך אותם, כי בזכותם אנחנו כאן. זה משהו שטבוע בנו, כחברה, כעם. זה לא משנה אם אתה נכד של שורד שואה או לא. זו החובה שלנו להזכיר ולחיות את זה, להבין איך אנחנו הופכים לטובים יותר כבני אדם".
אחת הנקודות שריגשו את אליאנה במיוחד בפרויקט המשותף היא החיבור שנוצר בין ניצולי השואה לבין הילדים הצעירים. "המפגש עם חנה והתלמידים תפס אותי חזק. ריגש אותי במיוחד רגע שבמהלכו ילדה קטנה ממפלסים שאלה את חנה אם היא לא נוטרת טינה לנאצים, וסיפרה לה שהיא בעצמה מאוד כועסת על המחבלים. חנה ענתה לה שהיא לא שוכחת ולא סולחת אבל גם לא כועסת, כי כעס רק פוגע בה. התשובה שלה נגעה בלב הילדה. זה היה רגע שלא אשכח לעולם. פתאום ראיתי את הכוח האדיר שיש למפגשים הללו".

זו, אגב, לא הפעם הראשונה שבה אליאנה וחנה גפרית, שורדת השואה, משתתפות במפגשים עם הדור הצעיר. כחודש לאחר 7 באוקטובר התקיימו במסגרת "זיכרון בסלון" מפגשים מיוחדים בין שורדי שואה למפונים, במטרה להעביר תחושת תקווה וחוסן באמצעות הסיפורים של אלו ששרדו את התקופה האפלה ביותר בהיסטוריה. באחד הרגעים המצמררים ביותר, התרחשה שיחה בין חנה לבין ילדה מהישובים המפונים. "היא פנתה לחנה ואמרה לה, 'את יודעת שגם אני התחבאתי בארון?'. זה היה הלם", מספרת תדהר. "הרגשתי שמשהו לא בסדר פה - איך ילדה בשנת 2023 חווה את מה שחנה חוותה לפני עשרות שנים? אבל חנה הסתכלה עליהם ואמרה שיש להם את הכוחות, וגם כשזה לא נראה כך, בסוף מתגברים ובוחרים בחיים".
השידור המיוחד ייערך במסגרת שיתוף פעולה שנערך בין יוזמת "זיכרון בסלון" לבין רשת בתי הספר "Sefe School", אשר הוקמה על ידי אנשי טלוויזיה ואנשי חינוך במטרה להנגיש תכנים, והיא כוללת פסיכולוגים חינוכיים, עובדים סוציאליים, אנשי הוראה ועוד.
התמונות המצורפות הן מתוך מפגש זיכרון בסלון שהתקיים בביתה של אליאנה תדהר בהשתתפות שורדת השואה חנה גופרית.