לפני כחמש שנים הנסיך הארי בחר לעזוב את בית המלוכה הבריטי - ולצאת יחד עם מייגן מרקל לדרך עצמאית מחוץ לגבולות בריטניה. המשמעות המעשית של עזיבתם היא הפסקת קבלת מימון מהקרן של משפחת המלוכה הבריטית, איסור על שימוש בתארים המלכותיים שלהם בכל הקשר (דבר שיצר לאחרונה חיכוך ביניהם לבין הנסיך וויליאם) - ולצד אלו, גם התערערות הקשר המשפחתי עם בני הארמון, שהושפע רבות גם בשל חשיפת הסודות המשפחתיים מצדם של הארי ומייגן.
למעשה, לאחרונה הארי הפסיד בקרב משפטי מתוקשר - שבו דרש להשיב לו את הזכאות לאבטחה ממלכתית. הוא טען שמעמדו ודרגת האיום נגדו ונגד משפחתו לא השתנו, אך בית המשפט דחה את ערעורו וקבע כי ההחלטה להפחית את רמת האבטחה שלו הייתה מוצדקת. הארי, מצדו, לא הסתיר את האכזבה - והאשים את בית המלוכה בהתערבות פסולה שהותירה אותו ואת משפחתו חשופים. אלא שכעת הוא חושף בריאיון טעון במיוחד לרשת BBC כי למרות שהוא "הרוס" מכך שהפסיד בערעור, הוא היה רוצה להותיר את המשקעים מאחור ולהתפייס עם בית המלוכה.
במהלך הריאיון הארי טען כי אביו, המלך צ'ארלס, שנאבק בימים אלו עם מחלת הסרטן, ניתק עמו קשר בגלל סוגיית האבטחה. "הוא לא מדבר איתי בגלל עניין האבטחה הזה", אמר אך הבהיר: "אני לא רוצה להילחם יותר, אני גם לא יודע כמה זמן נשאר לאבי".

לצד זה, הארי הדגיש כי בעקבות פסק הדין המדובר הוא לא יבקר בבריטניה בקרוב. "אני לא רואה מצב שבו אביא את אשתי והילדים חזרה לבריטניה במצב הנוכחי", אמר והוסיף באותה נשימה: "היו כל כך הרבה חילוקי דעות ביני לבין חלק מהמשפחה שלי, אבל היום אני סולח להם". עם זאת, הנסיך הדגיש: "הייתי רוצה פיוס עם המשפחה שלי. אין טעם להמשיך להילחם, החיים יקרים". לדבריו, המחלוקת סביב האבטחה "תמיד הייתה הנקודה הכי רגישה".
הארי ניסה לבטל את ההחלטות שהתקבלו בשנת 2020, אז עזב את תפקידו הבכיר במשפחת המלוכה ועבר לארה"ב, ושם צומצמה האבטחה שלו. הוא כינה את ההפסד המשפטי "תפירת תיק", והאשים את בית המלוכה בהשפעה על ההחלטה להפחית את רמת האבטחה שלו. כשנשאל האם ביקש מהמלך להתערב, הבהיר: "מעולם לא ביקשתי ממנו להתערב - ביקשתי ממנו לזוז הצידה ולתת למומחים לעשות את העבודה שלהם."
הנסיך סיפר כי ההליך המשפטי "הוציא לאור את הפחדים הכי גדולים שלי", והוסיף: "אני שבור - לא רק בגלל ההפסד עצמו אלא בגלל האנשים שמאחורי ההחלטה, שמרגישים שזה בסדר. זה ניצחון עבורם? אני בטוח שיש אנשים שם בחוץ, כנראה אלה שמאחלים לי רע, שרואים בזה ניצחון גדול".

לדבריו, ההחלטה לבטל את זכאותו לאבטחה מלאה משפיעה עליו "בכל יום", והוא יכול לשוב לבריטניה בבטחה רק אם יוזמן על ידי בית המלוכה - מה שמבטיח לו אבטחה הולמת. הארי הדגיש כי השינוי במעמד האבטחה שלו לא פגע רק בו, אלא גם באשתו ובילדיו. "כולם ידעו שהם מסכנים אותנו ב-2020 וקיוו שהמודעות שלי לסיכון תגרום לי לחזור. אבל כשראו שזה לא עובד - לא רצו להגן עלינו?". "בין אם זו הממשלה, בית המלוכה, אבא שלי או המשפחה - למרות כל המחלוקות, אתם לא רוצים פשוט לשמור עלינו?", הוסיף.
לשאלה האם הוא מתגעגע לבריטניה, השיב: "אני אוהב את המדינה שלי, תמיד אהבתי, למרות מה שחלק מהאנשים שם עשו - וזה ממש עצוב שלא אוכל להראות לילדים שלי את המולדת שלי". לצד זה, הנסיך הבהיר כי לא יגיש ערעור נוסף: "הפסיקה הזו הוכיחה שאין סיכוי לנצח את זה דרך בתי המשפט". לדבריו, ההחלטה הייתה "הפתעה", והוא הוסיף: "בלב העניין הזה יש סכסוך משפחתי, וזה ממש עצוב שאנחנו נמצאים כאן היום, חמש שנים אחרי, כשההחלטה הזו כנראה התקבלה מראש כדי להשאיר אותנו תחת שליטה".
פסק הדין ניתן בעקבות הערעור האחרון של הארי נגד ממשלת בריטניה בנוגע לאבטחתו בעת ביקוריו. בית המשפט ציין שהנסיך העלה טענות "משכנעות" לגבי רמת האיום עליו ועל משפחתו, אך קבע כי "תחושת הקיפוח" שלו לא מהווה טיעון משפטי.

הפסיקה חשפה כי בית המלוכה היה מעורב בהחלטות ועדת רבק (הגוף האחראי על אבטחת בני מלוכה ודמויות ציבוריות), מה שהארי כינה "התערבות" שגרמה לכך שמעמדו כבן המלוכה המאוים ביותר ירד בן לילה לזה של המאוים פחות.
לבסוף, הנסיך קרא לראש ממשלת בריטניה סר קיר סטארמר ולשרת הפנים איבט קופר להתערב בתיק שלו ולבחון מחדש את עבודת ועדת רבק. בהצהרה שפרסם מאוחר יותר אמר כי יפנה רשמית לשרת הפנים בדרישה לבחון את הנושא בדחיפות.

ארמון בקינגהאם מסר בתגובה: "כל הסוגיות האלו נבחנו שוב ושוב באופן יסודי על ידי בתי המשפט, ובכל פעם התקבלה אותה מסקנה".