אוכל
צילום׃ לין לוי, mako אוכל

פיתה יוסי עדן - ביצה בקן בפיתה

איך הפכה הביצה בקן בפיתה לטרנד ויראלי בארץ ואפילו מעבר לים? בשתי מילים: דניאל עמית. הסיפור המלא למטה - וגם הגרסה שלנו למתכון: ביצה בקן עם טונה, עגבניות שרי, גבינה מגוררת ואפילו קצת שמנת מתוקה

לין לוי | mako אוכל | פורסם 17/06/25 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 55 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

איך הפכה הביצה בקן בפיתה לטרנד ויראלי בארץ ואפילו מעבר לים? בשתי מילים: דניאל עמית. בארבע: דניאל עמית ויוסי עדן.

 

אחד העוקבים של דניאל עמית, הזמר יוסי עדן, הכין בהשראתה את המנה ותייג אותה - ומשם התחילה תגובת שרשרת עוצמתית: עשרות עוקבים טיגנו ואפו פיתות כדי להתנחם במנה הפשוטה שכל אמא מכינה לילדים שלה בבית. היו גם כאלה שהציעו שדרוגים למתכן המקורי.

 

דניאל מציינת שחשוב להבריש את הפיתה בשמן זית מכל הצדדים כדי שלא תישרף, שאפשר להכין את המנה בתנור או במחבת, ושאם הולכים על אופציית המחבת חשוב לשמור על אש קטנה. אה, וכדאי גם להוסיף פנימה כמה קוביות חמאה. רוצים גם? חפשו "פיתה יוסי עדן", או נסו את הגרסה שלנו. 

מרכיבים (1 מנות):

פיתה

חצי קופסת שימורים של טונה בשמן

מלח

פלפל שחור

5 עגבניות שרי

חצי כוס פתיתי מוצרלה

2 כפות שמנת לבישול

1 ביצה

תרסיס שמן

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור או טוסטר ל-180 מעלות.

2 מחוררים חור עגול בחלק העליון של הפיתה (אפשר בעזרת קורצן עוגיות או כוס דקה).

3 מסננים את הטונה, מתבלים במלח פלפל וממלאים את הפיתה.

4 פורסים את עגבניות השרי ומכניסים לפיתה.

5 מכניסים את הגבינה ומשתדלים לפזר אותה בצורה כמה שיותר אחידה.

6 שופכים פנימה את השמנת.

7 שוברים לתוך החור את הביצה.

8 מרססים את הפיתה בשמן – מסביב לביצה ולא עליה.

9 מכניסים לתנור לכ-10 דקות וזוללים.

** בהשראת מתכון של אסתי בר

פיתה ביצה. זה כל מה שצריך (צילום: לין לוי, mako אוכל)
פיתה ביצה. זה כל מה שצריך|צילום: לין לוי, mako אוכל
קודם כל טונה. אבל לא להעמיס! (צילום: לין לוי, mako אוכל)
קודם כל טונה. אבל לא להעמיס!|צילום: לין לוי, mako אוכל
יעלו ויבואו עגבניות השרי (צילום: לין לוי, mako אוכל)
יעלו ויבואו עגבניות השרי|צילום: לין לוי, mako אוכל
לסיום: גבינה ושמנת לבישול (צילום: לין לוי, mako אוכל)
לסיום: גבינה ושמנת לבישול|צילום: לין לוי, mako אוכל
ולתנור (צילום: לין לוי, mako אוכל)
ולתנור|צילום: לין לוי, mako אוכל

טיפים חשובים:

** הקפידו להשתמש בפיתה עם בצק עבה יחסית, שיכול לספוג את כל התוספות.

** את תתפתו להעמיס את הפיתה יותר מדי, וגם לא להפריז עם כמות השמנת, אחרי הפיתה תירטב.

** חשוב לא לרסס את הביצה בשמן כי זה מונע ממנה להתבשל.

פיתה יוסי עדן - ככה זה התחיל (צילום: צילום מסך מהסטורי של דניאל עמית)
פיתה יוסי עדן - ככה זה התחיל|צילום: צילום מסך מהסטורי של דניאל עמית
פיתה יוסי עדן (צילום: צילום מסך מהסטורי של יוסי עדן)
פיתה יוסי עדן|צילום: צילום מסך מהסטורי של יוסי עדן

המתכון עלה לראשונה בינואר 2025