פיתה יוסי עדן - ביצה בקן בפיתה
איך הפכה הביצה בקן בפיתה לטרנד ויראלי בארץ ואפילו מעבר לים? בשתי מילים: דניאל עמית. הסיפור המלא למטה - וגם הגרסה שלנו למתכון: ביצה בקן עם טונה, עגבניות שרי, גבינה מגוררת ואפילו קצת שמנת מתוקה
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
איך הפכה הביצה בקן בפיתה לטרנד ויראלי בארץ ואפילו מעבר לים? בשתי מילים: דניאל עמית. בארבע: דניאל עמית ויוסי עדן.
אחד העוקבים של דניאל עמית, הזמר יוסי עדן, הכין בהשראתה את המנה ותייג אותה - ומשם התחילה תגובת שרשרת עוצמתית: עשרות עוקבים טיגנו ואפו פיתות כדי להתנחם במנה הפשוטה שכל אמא מכינה לילדים שלה בבית. היו גם כאלה שהציעו שדרוגים למתכן המקורי.
דניאל מציינת שחשוב להבריש את הפיתה בשמן זית מכל הצדדים כדי שלא תישרף, שאפשר להכין את המנה בתנור או במחבת, ושאם הולכים על אופציית המחבת חשוב לשמור על אש קטנה. אה, וכדאי גם להוסיף פנימה כמה קוביות חמאה. רוצים גם? חפשו "פיתה יוסי עדן", או נסו את הגרסה שלנו.
מרכיבים (1 מנות):
פיתה
חצי קופסת שימורים של טונה בשמן
מלח
פלפל שחור
5 עגבניות שרי
חצי כוס פתיתי מוצרלה
2 כפות שמנת לבישול
1 ביצה
תרסיס שמן
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור או טוסטר ל-180 מעלות.
2 מחוררים חור עגול בחלק העליון של הפיתה (אפשר בעזרת קורצן עוגיות או כוס דקה).
3 מסננים את הטונה, מתבלים במלח פלפל וממלאים את הפיתה.
4 פורסים את עגבניות השרי ומכניסים לפיתה.
5 מכניסים את הגבינה ומשתדלים לפזר אותה בצורה כמה שיותר אחידה.
6 שופכים פנימה את השמנת.
7 שוברים לתוך החור את הביצה.
8 מרססים את הפיתה בשמן – מסביב לביצה ולא עליה.
9 מכניסים לתנור לכ-10 דקות וזוללים.
** בהשראת מתכון של אסתי בר





טיפים חשובים:
** הקפידו להשתמש בפיתה עם בצק עבה יחסית, שיכול לספוג את כל התוספות.
** את תתפתו להעמיס את הפיתה יותר מדי, וגם לא להפריז עם כמות השמנת, אחרי הפיתה תירטב.
** חשוב לא לרסס את הביצה בשמן כי זה מונע ממנה להתבשל.


המתכון עלה לראשונה בינואר 2025