אוכל

איך מכינים עוגיות חמאה ופקאן נמסות בפה?

העוגיות המושלמות לצד הקפה או התה – בשבירת צום אבל גם אחרי ארוחה טובה. אנחנו רק מזהירים: הריח שיתפשט בבית הוא לא משהו שאפשר לעמוד בו

יעל קצב | mako | פורסם 03/08/25 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ל-25-30 עוגיות:

200 גרם פקאנים, קצוצים דק

200 גרם חמאה רכה

100 גרם קמח שקדים

210 גרם (כוס וחצי) קמח

כפית אבקת אפייה

כפית תמצית וניל

לציפוי:

200 גרם אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 מערבבים את כל המרכיבים לפי הסדר לקבלת בצק אחיד ורך.

3 מרדדים את הבצק על נייר אפייה לעובי של 2 ס"מ ומכניסים למקפיא ל-10 דקות.

4 מוציאים וחותכים לריבועים.

5 מרווחים את העוגיות מעט בתבנית ואופים 10-15 דקות.

6 כשהעוגיות מצטננות עוטפים אותן באבקת סוכר (הכי נוח לעשות את זה בתוך נייר האפייה, כמו בסרטון).

לעוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב 

או בטיקטוק המהמם שלה

עוגיות חמאה ופקאן (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
עוגיות חמאה ופקאן|צילום: יעל קצב, mako אוכל

בתיאבון!