בורקס טריק גבינות ותרד
זקוקים למנת פחמימות אבל הזמן דוחק? ככה תכינו בורקס גבינות ותרד בחמש דקות עבודה: בקערה אחת, בלי ללכלך את הידיים, בלי למלא בורקס בורקס ועם טעם חלום
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (5 מנות):
1 בצק עלים מופשר (500 גרם)
חצי גביע גבינה בולגרית (100 גרם)
חצי כוס גבינה צהובה או קשקבל, מגוררת
חצי גביע קוטג'
1 ביצה
1 כוס תרד, קצוץ גס
מלח
פלפל שחור גרוס
להברשה:
ביצה, טרופה
שומשום
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2 מערבבים בקערה את מצרכי המילוי עד לאיחוד.
3 פורסים את בצק העלים על משטח העבודה וחוצים אותו לחצי.
4 על חצי בצק בלבד: מניחים כף של המילוי על הבצק, וחוזרים על הפעולה עד שחצי הבצק מלא לאורכו ולרוחבו בתלוליות מילוי. הותירו מרווחים בין התלוליות ובכל שולי הבצק.
5 מניחים את חצי הבצק הריק מעל, מהדקים את הבצק העליון והתחתון מעט עם הידיים, בעיקר בקצוות ובין תלוליות המילוי, בחלקים שנותרו ריקים ממילוי.
6 בעזרת חותכן או סכין חותכים לאורך ורוחב הבצק כך שמתקבלים לריבועים.
7 מניחים על התבנית, מברישים בביצה ומפזרים שומשום. מכניסים לתנור החם למשך 20 דקות או עד להזהבה.
לעוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב
או בטיקטוק המהמם שלה




בתיאבון!