פנקייק לוטוס
רוצים לשדרג את הפנקייק הקלאסי בקלי קלות? כל מה שצריך זה לטבול עוגיות לוטוס בבלילת פנקייק. העוגייה מקבלת מרקם נימוח כמו של עוגה עסיסית לאחר הטיגון, ואתם זכיתם בנקודות בונוס לחופש
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהעשרים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
2 ביצים
2 כפות סוכר
1 כפית תמצית וניל
25 גרם חמאה, מומסת
1 כוס חלב
כוס וחצי קמח לבן
1 שקית אבקת אפייה
רבע כפית מלח
עוגיות לוטוס
מעט חמאה לטיגון
להגשה
ממרח לוטוס
שוקולד לבן, מומס (לא חובה)
אופן ההכנה:
1 טורפים היטב בקערה את הביצים והסוכר עד לקבלת קצף בהיר. אפשר להשקיע במיקסר יד, אבל זה ייצא מצוין גם עם מטרפה ידנית.
2 מוסיפים חמאה מומסת, תמצית וניל וחלב, וממשיכים לערבל.
3 מוסיפים קמח, אבקת אפייה ומלח, ומערבבים ממש מעט. זה בסדר אם נשארים קצת גושים.
4 מכסים את הקערה ומכניסים למקרר לעשר דקות.
5 מחממים מחבת ומשמנים אותה במעט חמאה. טובלים עוגיית לוטוס בבלילה ומניחים במחבת. חוזרים על הפעולה עם עוגיות נוספות עד שהמחבת מתמלאת. מטגנים כ-2 דקות, הופכים ומוציאים.
6 מזלפים מעל ממרח לוטוס, ואם רוצים גם שוקולד לבן.
לעוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב
או בטיקטוק המהמם שלה




זלילה נעימה!