אוכל

פנקייק לוטוס

רוצים לשדרג את הפנקייק הקלאסי בקלי קלות? כל מה שצריך זה לטבול עוגיות לוטוס בבלילת פנקייק. העוגייה מקבלת מרקם נימוח כמו של עוגה עסיסית לאחר הטיגון, ואתם זכיתם בנקודות בונוס לחופש

יעל קצב | mako אוכל | פורסם 31/07/25 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי

לא אוהב

שנה גודל אות

  

מרכיבים :

2 ביצים

2 כפות סוכר

1 כפית תמצית וניל

25 גרם חמאה, מומסת

1 כוס חלב

כוס וחצי קמח לבן

1 שקית אבקת אפייה

רבע כפית מלח

עוגיות לוטוס

מעט חמאה לטיגון

להגשה

ממרח לוטוס

שוקולד לבן, מומס (לא חובה)

אופן ההכנה:

1 טורפים היטב בקערה את הביצים והסוכר עד לקבלת קצף בהיר. אפשר להשקיע במיקסר יד, אבל זה ייצא מצוין גם עם מטרפה ידנית.  

2 מוסיפים חמאה מומסת, תמצית וניל וחלב, וממשיכים לערבל.

3 מוסיפים קמח, אבקת אפייה ומלח, ומערבבים ממש מעט. זה בסדר אם נשארים קצת גושים.

4 מכסים את הקערה ומכניסים למקרר לעשר דקות.

5 מחממים מחבת ומשמנים אותה במעט חמאה. טובלים עוגיית לוטוס בבלילה ומניחים במחבת. חוזרים על הפעולה עם עוגיות נוספות עד שהמחבת מתמלאת. מטגנים כ-2 דקות, הופכים ומוציאים. 

6 מזלפים מעל ממרח לוטוס, ואם רוצים גם שוקולד לבן.

לעוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב 

או בטיקטוק המהמם שלה

פנקייק לוטוס (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
פנקייק לוטוס. הילדים יאהבו אתכם לנצח|צילום: יעל קצב, mako אוכל
פנקייק לוטוס (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
פנקייק לוטוס. אפשר רק לדמיין את הריח|צילום: יעל קצב, mako אוכל
פנקייק לוטוס (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
פנקייק לוטוס. העוגייה הופכת לעוגה |צילום: יעל קצב, mako אוכל
פנקייק לוטוס (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
פנקייק לוטוס. יש מגרה ממנו?|צילום: יעל קצב, mako אוכל

זלילה נעימה!