mako
פרסומת

תפריט עד 50 שקלים: בר הדיינר החדש מבית לונל ועוד פתיחות מסקרנות

קפה אורבי האהוב אומנם עומד להיסגר, אבל רביעיית פלורנטין מארחת פופ אפ ארוך טווח חדש ומעניין בשם פלורה. וגם: בעין זיוון הרחוקה נפתחו עוד שני מקומות, במתחם הפודטראקס בכניסה לקיבוץ גליל ים יש מקום חדש עם כריכי בשר מושחתים ובגלבוע וגם בתל אביב המבורגריות דנדשות. כל החדשות הטעימות של השבוע

לין לוי
פורסם: | עודכן:
פלורה. פלורנטין
מיני בורגר של פלורה | צילום: ליאור אזולאי, יחסי ציבור
הקישור הועתק

פלורה, תל אביב

ניוקי בתנור אבן עם מנגולד וגבינת צאן (50 שקלים), מאפה בשר לצד איולי שיפקה (48 שקלים) ומיני בורגר עם צ'דר, אווז ואיולי יין אדום (46 שקלים) - אלו רק חלק מהמנות שמרכיבות את תפריט הבר דיינר החדש פלורה (פופאפ ללא הגבלת זמן) שנפתח ברביעיית פלורנטין. את המקום פתחו הבעלים של לונל, השף ינון אלעל והמסעדן עמרי קאופטייל, ובלב המטבח שלו פועל תנור אבן. לעומת אווירת הבילוי המאפיינת את לונל, בפלורה האווירה היא שכונתית ואינטימית. התפריט מציע פרשנות קלילה למטבח התל-אביבי העכשווי, ותמצאו בו מנות קטנות-בינוניות שלא עוברות את רף 50 השקלים, ביניהן קונפי סלרי בקרם פטה (38 שקלים), סלט קצוץ עטוף בקרפצ'יו טונה אלבקור וגבינה (42 שקלים), סשימי דג עם לחם מחמצת (42 שקלים) וסלט רוקט עם לאבנה (48 שקלים). במתוקים, בין השאר מוס שוקולד עם אגוזי לוז וקרמל וקרם גבינה עם קראמבל חמאה (38 שקלים).

פלורה. מתחם רביעיית פלורנטין, תל אביב. 077-9800339. שני-חמישי 18:00-23:00, שישי 12:00-16:00, שבת 18:00-23:00. לא כשר

פלורה. רביעיית פלורנטין
פלורה. רביעיית פלורנטין | צילום: ליאור אזולאי, mako אוכל

גן בירה ושייק פוינט, עין זיוון

קיבוץ עין זיוון עושה צעד נוסף לקראת הפיכתו למוקד קולינרי בצפון רמת הגולן. לאלקע בר, חוות הלבנדר, החומוסייה, יקב פלטר, שוקולד דה קרינה, יקב בהט ומאפיית החושה, שכבר פועלים במקום, הצטרפו שני מקומות חדשים; הראשון נקרא גן בירה ומציעים בו בירות מקומיות, נשנושים ומיצים שאפשר ליהנות מהם בחורשת עצים על נדנדות; והשני הוא שייק פוינט, שמציע שייקים, מיצים ואסאי מהתוצרת החקלאית של רמת הגולן בסמוך לבריכה ולאורוות של הקיבוץ. בין השאר תמצאו שם שייק דובאי ושייק עוגת גבינה וחות'ים.

גן בירה (רביעי-חמישי 14:00-22:00, שישי 11:00-17:00) ושייק פוינט (שני-חמישי 12:00-16:00, שישי 12:00-17:00). כפר הנופש עין זיוון

 

גן בירה עין זיוון
גן בירה עין זיוון | צילום: רוני עוז רייזנר, יחסי ציבור

אוסטין, גליל ים

עגלה חדשה הצטרפה למתחם הפודטראקס של קיבוץ גליל ים - ולמעשה מדובר בסניף השני של אוסטין מעושנים בלחם שביקום. התפריט מציע כריכים עם בשרים מעושנים, גבינות מותכות, ירקות וממרחים מיוחדים (56-66 שקלים), וגם סלטים (44 שקלים) ותוספות כמו תפוח אדמה מדורה עם שמנת (19 שקלים).

אוסטין. בכניסה לקיבוץ גליל ים. ראשון-חמישי 12:00-22:00, שישי-שבת 09:00-23:00. לא כשר

אוסטין. קיבוץ גליל ים
אוסטין. קיבוץ גליל ים | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

המסגרייה בורגר בר, תל יוסף

התפריט של המסגרייה, ההמבורגרייה החדשה בקיבוץ תל יוסף שבמועצה האזורית הגלבוע, מציע המבורגר במשקל 160 או 220 גרם (54-65 שקלים); המבורגר עם בצל מוחמץ, צ'דר, ביצת עין, בייקון בקר וסירופ מייפל (93 שקלים); והמבורגר עם בייקון, חלת בצל, רוטב אננס וחלפיניו (79 שקלים). על ההמבורגר אפשר להוסיף גם שום קונפי, שרי קונפי, גורגונזולה, גבינת בושה וחזה בקר. חוץ מזה יש גם מנה של בריסקט מפורק בתוך ג'בטה עם חמוצים אמריקאיים (82 שקלים); חצי קילו כנפיים ברוטב חריף מתוק (56 שקלים); וקריספי פרגית בלחמנייה (52 שקלים). בגזרת התוספות יש צ'יפס, צ'יפס בטטה, טבעות בצל ותפוח אדמה מדורה (12-14 שקלים).

המסגרייה, תל יוסף. ראשון-חמישי 12:00-23:00, סופ"ש 12:00-24:00. לא כשר

ריפ בורגר, תל אביב

המבורגר ריפ, שהתחיל בתור פופ אפ באביב 2024, חזר כמקום קבוע ברחוב בן יהודה, בלוקיישן שאכלס במשך שנים את המסעדה הרומנית מאמאיה. הקציצות כאן נעשות מבקר ישראלי ובתפריט תמצאו המבורגר קלאסי (54 שקלים), שמגיע בלחמנייה בריושית עם ירקות של עלה עלה, ואפשר לשדרג אותו עם צ'דר או עם בייקון וצ'דר (62 או 68 שקלים, בהתאמה); וגם המבורגר עם גבינת גלי של המחלבה הקטנה (64 שקלים). בשביל להפוך את ההמבורגר לארוחה עם צ'יפס ושתייה תצטרכו להוסיף 22 שקלים.

עוד בתפריט: סלט קיסר עם טוויסט של קראמבל פנקו שום (38 שקלים), תפוחי אדמה חרוכים עם שמנת חמוצה, חזרת, שמיר, חמוצים ובצל (39 שקלים), כנפיים עם רוטב מייפל, צ'ילי ושום (42 שקלים) וצלעות תירס בגלייז חמאת פמינטון ופרמזן (37 שקלים).

ריפ בורגר. בן יהודה 192, תל אביב. ראשון-שבת 12:30-22:00

Tifosa Pizza, גן יבנה

במהלך השבוע לירון בני מכין פיצות נפוליטניות ומנות איטלקיות לאירועים פרטיים. בימי חמישי ושבת בערב הוא מכין את הפיצות לקהל הרחב, באיסוף עצמי. מדובר בפיצות נפוליטניות קלאסיות מבצק מחמצת, קטנות ותפוחות ממש כמו באיטליה. תפריט הפיצות כולל בין השאר מרגריטה (45 שקלים), אליה אפשר להוסיף שלל תוספות (4-6 שקלים לתוספת); פיצת "משום מקום" עם קונפי שום ועגבניות מיובשות (48 שקלים); פיצת הרקדנית עם קונפי עגבניות שרי, זיתי קלמטה, בצל סגול, פלפל חריף וגבינת פטה (52 שקלים); וגם פיצות מרינרה, קרצ'ופי, מלנזנה ופיצת "זהב לבן" עם קרם שמנת כמהין ופרמזן, פיקורינו וזילוף פסטו (39-55 שקלים). לקינוח לירון מכין קלצונה נוטלה ומסקרפונה (36 שקלים).

טיפוסה פיצה. אודם 3, גן יבנה. חמישי ושבת 18:30-22:30

Tifosa pizza גן יבנה
Tifosa pizza גן יבנה | צילום: שירן כהן שי , יחסי ציבור

בתיאבון.