מסעדת דלאל של דושי לייטרסדורף נפתחה ב-2007 וכעבור כמה חודשים הצטרפה אליה קונדיטוריה דלאל. היום אחת המסעדניות הוותיקות בתל אביב חוגגת פתיחה של מסעדה חדשה, מרינה דלאל, בספוט החלומות שלה: "זה היה מקום של דייטים הוא מושלם, והוא היה חייב להיות שלי יום אחד", היא מסבירה את המהלך שלה עם מלון קרלטון, שזכו במכרז של חברת אתרים אחרי סגירתה של מסעדת פורטונה דל מאר שפעלה בלוקיישן הזה 21 שנה.

אזור הדק בחוץ - מרינה דלאל (צילום: לין לוי, mako אוכל)
אזור ישיבה בחוץ|צילום: לין לוי, mako אוכל
סברס ולאבנה - מרינה דלאל (צילום: לין לוי, mako אוכל)
סברס ולאבנה|צילום: לין לוי, mako אוכל

המקום קיבל שדרוג עם דק חדש, בר חיצוני ענק וחלל פנימי עם ספריית יין מעץ. בחוץ יש ספות ובר ענק, שולחנות שכולם פונים לים וגם מהבר רואים את הים. "אני קוראת לזה דלאל ים, הפנים זה יאכטה והחוץ זה בריכה. די שחזרנו את מה שהיה כאן כל השנים, רק הגדלנו ועיצבנו מחדש והשארנו את המקום נושם ופתוח לים" אומרת דושי לייטרסדורף על האווירה במקום. לצורך הקמת הפרויקט היא חברה לכל חבריה הוותיקים מעולם המסעדנות, ממעצב, דרך אנשי הסאונד ולקח לה שנה להקים את הפרויקט. מי שעיצבו את המסעדה הם אנשי המשרד של ירון טל (למרות שאת מסעדת דלאל בנווה צדק דושי עיצבה בעצמה), וההשראה מגיעה איפשהו בין דרום צרפת ודרום איטליה.

ביצים נוסח פרוואנס - מרינה דלאל (צילום: לין לוי, mako אוכל)
ביצים נוסח פרובאנס|צילום: לין לוי, mako אוכל
בעיקר דגים - מרינה דלאל (צילום: לין לוי, mako אוכל)
מתוך מבחר דגים נאים|צילום: לין לוי, mako אוכל

התפריט במרינה דלאל הוא יצירה משותפת של שף דלאל נווה צדק ערן בן עטר יחד עם השף דניאל רחמני שיוביל את המטבח של המסעדה החדשה והוא משתנה מדי יום ומודפס מדי בוקר כי מבוסס על מה שהים נותן. הוא מורכב מדגים למעט מנה אחת של בשר: פילה בקר קלאסי עם צ'יפס גפרורים פריזאי ורוטב פלפלת (198 שקלים). השף קונדיטורית כאן היא תימור לביא שאחראית על כל מוצרי האפיה והקונדיטוריה של האוס אוף דלאל. יש תפריט אחיד לאורך כל שעות הפעילות ובו מנות כמו סברס עם לאבנה של ואדי עתיר וזעתר טרי (58 שקלים); פלמידה כבושה עם קרם פרש וירקות (66 שקלים); ברזאולה עם מלון כתום (94 שקלים); זוקיני, צנובר, יוגורט ונענע (84 שקלים); בין 10:00-17:00 יש בו גם מקבץ מנות בראנצ' כמו בנדיקט אספרגוס עם לנגוסטין (86 שקלים); ביצים נוסח פרובאנס עם פרוסת חלה (82 שקלים); ואומלט בוטארגה וגרוייר (78 שקלים). יש כמובן גם בורקס מבצק פילו פאנובני (84 שקלים).

פסטה חמאת לימון עם קוויאר שחור מהדן. מרינה דלאל (צילום: לין לוי, mako אוכל)
פסטה בחמאת לימון וקוויאר|צילום: לין לוי, mako אוכל

החל מ-12:00 מצטרף מקבץ מנות צהריים כמו פסטה מרצ'לה חזן - רוטב עגבניות איטלקי קלאסי (82 שקלים); פסטה חמאת לימון עם קוויאר שחור (158 שקלים) ו-2 מנות דגים: פילה בר ים (178 שקלים) ולברק פתוח על הפלנצ'ה עם חמאת אניס (174 שקלים). מבחר הקינוחים מצומצם וקלאסי: קנולי קרם לימון ופיסטוק (64 שקלים), מוס שוקולד (62 שקלים) וגביע מוס פטל ומסקרפונה (58 שקלים).

סלט עלים - מרינה דלאל (צילום: לין לוי, mako אוכל)
סלט עלים|צילום: לין לוי, mako אוכל
הקנולי של מרינה דלאל (צילום: לין לוי, mako אוכל)
הקנולי של תימור לביא|צילום: לין לוי, mako אוכל

בשעה 17:00 עוברים למתכונת ערב לקראת שקיעה, אז מצטרף לתפריט סלט ניסואז (96 שקלים), אוייסטרים (32 שקלים ליחידה או 178 לשישייה) ונבחרת מנצחת של דגים נאים עם טרטר טונה, סשימי טונה, טרטר המאצ'י וסשימי אלבקור (92-96 שקלים). למנות עיקריות בנוסף לפסטות ודגים מצטרפות גם פריטו מיסטו עם ברבוניות, קלמרי ואיולי רמולד (142 שקלים); פילה איילת ים עם ביסק דגים (178 שקלים); ומולים מינייר עם באגט (146 שקלים).

מוס פטל של מרינה דלאל (צילום: לין לוי, mako אוכל)
מוס פטל|צילום: לין לוי, mako אוכל

אם לשפוט לפי הרשתות החברתיות, המסעדה הצעירה כבר הפכה לספוט שלא מעט סלבס נוהרים אליה לראות שקיעה. "אנחנו אומנם קרובים לים, אבל זו לא מסעדת חוף אלא מסעדת ים באווירת אוייסטרס ובאבלס והרעיון הוא להתפרע קולינרית ועיצובית כדי לייצר אווירה שלמה של חופשה בריביירה" אומרת לייטרסדורף.

_OBJ

_OBJ

"בנווה צדק תמיד רציתי שאנשים ירגישו במיקרוקוסמוס אחר, כאן זה חשוב עוד יותר כי יש ים וים זה חופש. היו פה מסעדות 40 שנה ויש פה מרינה ואנשי ים ודייגים וימאים ואנחנו רק אורחים פה. יהיה פה עוד הרבה דברים שאנחנו מתכננים, דברים מיוחדים לשעות שקיעה ועוד אבל הרעיון העיקרי הוא לייצר פה ספוט שיגרום להרגיש שאתם בחו"ל".

מרינה דלאל. אליעזר פרי 14 (מול מלון קרלטון), תל אביב. 03-5109292, ראשון-שבת 10:00-23:00, לא כשר