קפה מישקה מביא סטנדרטים בינלאומיים לעמק יזרעאל
קפה מישקה החדש בכניסה לקיבוץ יפעת שבעמק יזרעאל הוא מקום קסום שמציע בראנצ'ים מפנקים לאורך כל היום, ושלל מנות שעושות לנו חשק לקחת איזו מחרשה ולהפוך לחקלאים. המון ירקות, חומרי גלם מצוינים ומרפסת שצופה לשדות הופכים את מישקה לנקודה שכדאי לעצור בה בדרך לצפון. וגם בדרך חזרה


מה קורה כשמחברים את שדות עמק יזרעאל עם מסעדן ותיק ושפית שחוזרת לנופי ילדותה? מקבלים את מישקה: בית קפה – מסעדה בכניסה לקיבוץ יפעת, פתוח כל יום, לאורך כל שעות היום. מדובר באחלה בשורה לתושבי האזור וגם ביופי של אופציה למטיילים בדרך לצפון. מאחורי המקום עומדים איתמר שרעבי, שותפו איתי חכם והשפית מיכל לוי, ומדובר למעשה בגלגול של סניף קפה קפה שנסגר אחרי 17 שנות פעילות. קפה מישקה אמנם ממוקם בכניסה לתחנת דלק, אבל המרפסת של המקום צופה לשדות החקלאיים היפים של העמק.


המקום חדש חדש מה שאומר שהכול עוד בהתהוות וממש בתחילת ההרצה, אבל התפריט כבר מדבר שפה של חיבור לחקלאות מקומית שמביאה איתה לוי, שהייתה השפית של מסעדת בראון בתל אביב ולפני כן ניהלה את Cefalicchio agriturismo, בית המלון הביודינמי הראשון בעולם, באיטליה.
מה אוכלים?
ארוחת הבוקר הזוגית פה מפוארת וכוללת ביצים, לחמים, שתיה קלה וחמה ו-10 תוספות. היא מוגשת עד 13:00 (185 שקלים לזוג). יש גם אגס בנדיקט קלאסי עם תרד, מנגולד ושום קונפי המוגשים לצד סלט חסות עד 15:00 (79 שקלים) ובהמשך תהיה גם ארוחת בוקר זוגית וטבעונית.

לאורך כל שעות הפעילות אפשר להזמין מנות בראנצ' כמו לחם בריוש קלוי עם סלט ביצים המוגש לצד יוגורט, ריבה וירקות (58 שקלים), מזנון בתחנה - בורקס שאופים במקום ממולא בריקוטה, מנגולד ותרד (74 שקלים), שקשוקה קלבריה (68 שקלים) ולביבות מנגולד עם בורגול, מוצרלה ולאבנה, אפויות בתנור ומוגשות מעל צזיקי עם סלט מלפפונים ירוקים קצוצים (58 שקלים).


המנה הכי מיוחדת כאן היא 2 ביצי עין מושלמות שמוגשות מעל תבשיל תרד, מנגולד, בזיליקום, זוקיני, לימון צלוי, בצל סגול ושום קונפי שמוקפצים יחד במחבת עם קינואה. הכל מגיע בצלחת אחת עם צזיקי, ומדובר בביס מושלם בזכות הקינואה הקריספית והטיפול המדויק שמקבלים הירקות. נגיעה של שמן זית של משק גלילי משלימה את התמונה.

אפשר גם לפתוח שולחן עם מבחר מנות קטנות כמו קונפי כרישה וקולרבי (34 שקלים), סלט חסות מעולה עם קונפיטורת פרי וגבינה כחולה (32 שקלים) או מנגולד ממולא בתבשיל קינואה (34 שקלים), ויש גם מבחר סלטים כמו סלט דרום איטלקי מפואר עם מלא עגבניות, צלפים ענקיים, עלי בזיליקום, ארוגולה, אורגנו, כוסברה, זיתי קלמטה, בצל סגול, קרעי מוצרלה וביצה רכה, ברוטב ויניגרט בלסמי מצומצם ואגוזים שבורים מעל (64 שקלים).
סלסלת לחמים מוגשת עם טפנד וקונפיטורת עגבניות שרי, ובה בריוש שמן זית שמגיע מיצרן מקומי, לחם קסטן, לחמניות שוקולד מכוסמין מלא ולחם פיסטוק.
עוד בתפריט - פיצות ופסטות, כמו פיצ'י קרבונרה עם חזה אווז מעושן, חמאת לימון, שום וחלמון ביצה מעל; או פפרדלה לקט פטריות עם פסטה מעולה של פסטה ריקו, ופטריות שימג'י, ירדן ופטריות יער. כל זן מקבל את הטיפול המתאים, והכל ביחד עטוף ברוטב חמאה, יין לבן ומרווה מהגינה הקטנה שמיכל מגדלת באדניות מחוץ למסעדה. גם בגזרת השתייה, לצד כל ה"רגילים", יש הפתעות מיוחדות כמו אייס קפה פקאן סיני.
הסיפור של החקלאות הישראלית בצלחת
את המקום הקימו כאמור איתמר שרעבי ואיתי חכם שהם גם הבעלים של יאנק בורגר (איתי הוא גם אחד השותפים במסעדת תמרלין בנהלל), ומיכל לוי שגידלה 80 דונמים של ירקות ביודינמיים בעמק פוליה שבאיטליה, וחזרה עכשיו לעמק שבו גדלה כילדה. החיבור של השניים למקום והניסיון המקצועי שהם מביאים באים לידי ביטוי בכל מנה, ומורגשים פה העדינות, הדיוק והפשטות שבחיבור עם האדמה ומה שהיא מעניקה.
המרפסת של קפה מישקה עוד תשתדרג ובהמשך תהיה גם חצר פנימית, אבל כבר עכשיו אפשר ליהנות כאן מבריזה באמצע יולי. קפה מישקה הוא מקום יומיומי ופשוט למביני עניין, שנותן כבוד ומספר את הסיפור הציוני של חקלאות ישראלית.
קפה מישקה. בכניסה לקיבוץ יפעת. ראשון-שבת 08:00-23:00, לא כשר