אין תל אביבי שלא מכיר את מסעדת ברבוניה שעל רחוב בן יהודה, שפתח עזרא מרמלשטיין ז"ל. ממש בצד השני של הרחוב הוא פתח גם את הבר של ברבוניה, שהיו שקראו לו ברבוניה הקטנה, בר שאכלס סלבס ואנשי לילה ואפשר את העישון בו אחרי שכל המקומות האחרים כבר אסרו על כך. המסעדה - ברבוניה "הגדולה" - נסגרה ב-2022 כשהבניין ששכנה בו עמד לפני הריסה. הבר המשיך לפעול. עכשיו פתחו בני משפחתו של מרמלשטיין בקריית אונו ברבוניה חדשה וכשרה, ובצמוד לה מעדנייה שאפשר לקנות בה דגים טריים, סלטים וכל מיני חומרי גלם למטבח.

המסעדה החדשה שוכנת בחלל עם תקרות גבוהות מאוד, כולל קומת גלריה שטרם נפתחה וגופי תאורה בעיצוב תעשייתי, ויש בה בר לא גדול ושישה שולחנות. בחוץ יש אזור ישיבה נרחב, שבינו לבין הרחוב חוצצות אדניות גדולות עם צמחי נוי. בחלל קטן יותר שצמוד למסעדה (עם כניסה נפרדת) ממוקמת המעדנייה. שם תמצאו שתי ויטרינות, שבאחת תצוגה של דגים טריים על קרח ובשנייה סלטים. מבחר הדגים שתמצאו שם כולל בין השאר ברבוניות (155 שקלים לקילו), דניס (80 שקלים לקילו), לברק (85 שקלים לקילו), בר ים (135 שקלים לקילו), לוקוס (290 שקלים לקילו), סלמון (140 שקלים לקילו) וטונה (290 שקלים). את הדגים אפשר לבקש פרוסים לסשימי (ולקבל אותם עם רוטב אסייתי בתוספת של 15 שקלים למחיר) או לסביצ'ה (ולקבל אותם בתיבול ים תיכוני באותה תוספת מחיר).


הסלטים במעדנייה מצוינים וטריים, ומזכירים את תמהיל סלטי הפתיחה במסעדות דגים ושיפודיות - אבל בגרסאות משודרגות. יש סלט טאבולה, סלט תפוחי אדמה עם מיונז וסלט תפוחי אדמה בלי מיונז, סלט גזר מרוקאי, סלט ביצים, קולסלאו, סלט אבוקדו, סלט כרוב עם מלא גרעינים, טחינה שמוגשת עם רוטב שום ועגבנייה מגוררת, סלט טורקי, חצילים במיונז, סלט גמבות וסלט פלפלים ועגבנייה צלויים.
ומה בתפריט המסעדה?
את פתיחתה של ברבוניה החדשה ליווה כיועץ השף רפי כהן, שהוא גם חבר של הבעלים, והתפריט שלה פשוט וכולל סלטים, מנות ראשונות ועיקריות ודגים לפי משקל. מגש סלטי פתיחה עם עשר צלוחיות טעימות עולה כאן 55 שקלים, והן מוגשות עם לחמניות חמימות. יש גם סלטים נוספים, שצריך להזמין בנפרד: קצוץ (39 שקלים), סלט קיסר (52 שקלים) וסלט המאירי יווני (58 שקלים). במנות הראשונות תמצאו סביצ'ה, טרטר, סשימי, קרפצ'ו מדגים שונים ופאסטל דג (62-68 שקלים).


בגזרת העיקריות יש דניס ולברק בצורת הכנה לבחירתכם (108-114 שקלים); סלמון על גריל (104 שקלים); ברבוניות מטוגנות (96 שקלים); וקוביות לוקוס מטוגנות ומוגשות עם סלט גס (119 שקלים). יש גם פילה לוקוס ופילה בר ים (128-152 שקלים), סטייק טונה אדומה (148 שקלים) ופסטה עם דג לבן או עם סלמון ברוטב רוזה (104 שקלים). מבחר הדגים במשקל כולל בייבי לוקוס ופרידה ורודה (31-35 שקלים ל-100 גרם), וגם בר ים שלם (25 שקלים ל-100 גרם) וראש לוקוס (35 שקלים ל-100 גרם).
בנוסף לתפריט המסעדה יש תפריט נפרד למעדנייה, שגם ממנו אפשר להזמין מנות, ביניהן פיש אנד צ'יפס מדג קוד (62 שקלים), פיש בורגר (69 שקלים), שניצל דג קריספי בלחמניית המבורגר (62 שקלים), קציצות של מזולה (אשתו של עזרא), שמוגשות עם אורז וסלט (55 שקלים) וחריימה טריפוליטאי, שמוגש גם הוא עם אורז וסלט ממבחר הסלטים של המעדנייה (55 שקלים).
אף שהמסעדה רק נפתחה, וניכר שהיא לגמרי בהרצה, ביום חמישי בשעה 13:00 כבר לא היה מקום אחד פנוי בפנים, ועוד ועוד אנשים המשיכו להיכנס, מאתגרים את הצוות. בניגוד לברבוניה התל אביבית המקורית אין בה את הנייר על השולחנות ומן הסתם גם לא פירות ים - אבל נראה שגם ברבוניה קריית אונו בדרך למצב את עצמה כסוג של מיתולוגיה, באופן קצת אחר.
ברבוניה. השדרה האקדמית 1, קריית אונו. כשר