בלי המבורגרים: מסעדת בשר חדשה ואחרת (וכשרה)
אחרי ביסטרו מילה החלבי וגלידריית דולצ'ה מילה, שף יהונתן שרביט ושותפתו פותחים מסעדה שלישית תוך שנה וחצי. הפעם מדובר במסעדת בשרים כשרה, ולא, אין בתפריט המבורגר. מה כן יש? מעשנה שנבנתה כאן במיוחד ומנה מקסיקנית מפתיעה


מסעדות בשר פר אקסלנס בזירה הקולינרית הנוכחית בארץ הפכו להיות כמעט נישתיות: יש היום רצון מצד המסעדנים להקליל ולהנגיש את בתי האוכל על ידי בחירה בכיוונים בראסראיים-ביסטרואיים. גם במקומות חדשים כמו פלט ביפו ודיינר מקום של בשר בקריית אונו יש בשר כמובן, אבל התפריט אינו מתמקד בו. שף יהונתן שרביט מוכיח שכאשר יש לצדך יזם משקיע נכון ומסעדה אחת שכבר מצליחה, אפשר כנראה לעשות גם מסעדת בשר ואפשר גם לעשות את זה קצת אחרת.

טאורוס החדשה שנפתחה בשבוע שעבר שייכת למסעדנית ליזה כהן שהקימה יחד עם שרביט גם את מילה וגם את דולצ'ה מילה. טאורוס היא אומנם מסעדת בשר, אבל שונה ממסעדות של סטייקים והמבורגרים. נתחיל מזה שאין בתפריט המבורגר(!). חוץ מסטייקים יש גם מנות של בשר מעושן ומנות ראשונות עם ניחוח ביסטרואי כמו צלחת שרקוטרי עם 3 סוגי נקניקים שמכינים במקום (74 שקלים), טרטר בקר עם חלמון ביצה שמוגש עם תפוצ'יפס (69 שקלים), פטה כבד עם מרמלדת אגסים (58 שקלים) וסלט עלים.

יש בתפריט גם מנות נועזות יותר כמו סלט טלה עם רוטב אסייתי פיקנטי, מלא ירק ובשר טלה קריספי מפורק (76 שקלים) ומנות אופנתיות כמו ברוסקטה עם ברזאולה, סביצ'ה, מיני טאקו עם טונה ומנה אחת שלוקחת את הכול לכיוון מקסיקני בכלל: טוסטדה מטורטיית תירס עם גוואקמולי, דג, איולי חלפיניו, כוסברה ושאלוטס (66 שקלים).


גם מי שלא אוכל בשר ימצא כאן את מבוקשו במנות של דג שלם, פוקצ'ה מהטאבון וכרישה מפוחמת. ההצגה האמיתית של טאורוס מתחילה בדף שני של התפריט, שם מוצאים את מבחר הבשרים המעושנים ואת הסטייקים. בשביל להכין אותם שרביט בנה מכונת גריל ומעשנה אימתנית שניצבת מאחורי הבר. לצידה גם יש טאבון, כי טאבון חייבים, לדבריו.
בגזרת מעושנים מציעים כאן אסאדו, צוואר טלה, אונטריב, סטיקי ספריבס ועוף שמוגשים בצורה אלגנטית שמתאימה למסעדות שף. טווח המחירים 98-138 שקלים למנה אישית יפה. מבחר הנתחים על העצם קלאסי: יש סינטה, פילה בקר, פריים ריב על העצם ואנטריקוט. טווח המשקלים 250-1200 גרם וטווח המחירים 168-768 שקלים. את מנות הבשר מגישים לצד בטטה בגריל, תפוחי אדמה מעוכים, האשבראונס מתובלים או סלט עלים.

בעוד מילה אלגנטית, נשית ומעוצבת בצבעים בהירים, טאורוס החדשה משדרת חספוס. זה בא לידי ביטוי בבולי עץ שמקשטים קיר אחד וכל מיני אלמנטים של עור בעיצוב. עם פסקול מקסיקני ותפריט הא סטנדרטי, טאורוס היא משהו אחר לגמרי. יש פה עשן, צלייה וטעמים עזים - אבל בהגשה אלגנטית.
השיקמה 1, סביון. 073-2377027. כשר