פלט (Palette), שנפתח בשבוע שעבר במלון החדש בזאר בשדרות ירושלים, בא לעשות תיקון למושג החמקמק "ביסטרו" כפי שלעיתים הוא מתפרש בישראל: לפעמים בית קפה, לפעמים בר אוכל ולא תמיד מתחייב. המקום נפתח אחרי תחקיר מעמיק של מה ואיך עושים את זה "שם" וינסו לגרום לכם להרגיש שטסתם לפריז בלי לטוס לשם.


זה מתחיל בכניסה למקום, שם ליד הווילונות הכבדים והדרמטיים בצבע ירוק עמוק ממוקמת עמדת מארחת שנראית כאילו הוטסה מארמון ורסאי. בחלל המסעדה ניצב בר ארוך ומסביבו שולחנות אוכל. המטבח חצי פתוח ואפשר להשקיף ולהציץ על מה ששף רועי דורי (משייה, רוז' במלון פרא וקדנציה קצרצרה באדל) עושה בו עם הצוות שלו.


התפריט של פלט שואב השראה מאוכל שפריזאים אוהבים לאכול בביסטרו השכונתי שלהם: בגט עם חמאת אסקרגו ורטטוי משאוויה (24 שקלים) ועוד 14 מנות לא גדולות בטווח מחירים שבין 28 שקלים לקרם פירה ועד 134 שקלים עבור קאט דה בף ברוטב פלפלת. בין לבין יש שברה שו – סלט של חסות בויניגרט שמוגש עם בגט חצוי עם דבש שנצלה עם גבינת שברה (64 שקלים); פאלט טופינמבו – השם הצרפתי לארטישוק ירושלמי ב-3 גרסאות הכנה שונות בצלחת (68 שקלים); ואניולטי קרם תפוח אדמה וכרישה מקורמלת ברוטב וישסואז (68 שקלים).
עוד בתפריט: טרטר בקר קלאסי (58 שקלים), מולים מרינייר (64 שקלים), ביסק סרטנים עם בגט צלוי ומעליו בשר סרטנים (78 שקלים); סטייק Hache שהוא בעצם המבורגר המוגש על צלחת ברוטב פלפלת (88 שקלים) ויש גם פלאנק סטייק, מנת דג ולקינוח קרפ סוזט כמובן.

חוץ מהאוכל שווה להתייחס גם לתפריט הקוקטיילים, שלשם שינוי לא מכילים עשרות מרכיבים. מצד אחד המיקסולוגית מור קורל שילבה כמה יציאות מבריקות כמו קוקטייל שמזכיר טעם של קרפ סוזט ומצד שני יש בו גם 4 דרינקים קטנים ומדליקים על בסיס ורמוט. כל קוקטייל עולה 36 שקלים בלבד, במטרה לעודד את האורחים לנסות כמה דרינקים.
את הפלייליסט המוצלח שמושמע בפלט הרכיב שיר שיר שחר בוהדנה, אחד הבעלים, שהוא במקרה גם דיג'יי וגם בונה קונספטים למסעדות כבר מעל עשור. שותפו הוא אלון אהרונוביץ, מסעדן שבבעלותו מסעדת פליים וקאמקורה, שנסגרה בשל המלחמה ובינתיים לא נפתחה מחדש. יחד הם יצרו מקום שלא רק נקרא ביסטרו אלא גם מרגיש, נראה ומריח כמו אחד כזה.
פלט. שדרות ירושלים 22, יפו. לא כשר