לצערנו, השאלה העיקרית שהעסיקה אותנו גם בביקור הראשוני בשייק שאק (ובכל ביקור חוזר מאז) עדיין רלוונטית: למה זה כל כך יקר? רשת שייק שאק, שפתחה את הסניף הישראלי הראשון שלה על פינת דיזנגוף-טשרניחובסקי בסוף פברואר 2024 ברעש גדול, מתרחבת לאט לאט (עם סניף ענקי בראשון לציון וסניף חדש בקניון ביג פאשן גלילות) וכעת, אחרי ציפייה ארוכה של חובבי הרשת האדוקים, היא מוסיפה את קטגוריית העוף לתפריט הקבוע: צ'יקן שאק וצ'יקן בייטס.


כצפוי, התפריט החדש הושק בליווי שיתופי פעולה עם משפיענים, שפרסמו סרטונים בהם הם נראים מגיעים לאסוף את המוצרים החדשים משדה התעופה. זה אומנם קרה בתזמון מצער באותו יום שבו נפל בנתב"ג משהו קצת יותר משמעותי - שעושה רושם שהגעתו לא תואמה עם אף אחד - אבל כך או כך, עבור כל חובבי שייק שאק מדובר בלא פחות מבשורה. לא התאפקנו או חיכינו והגענו לסניף דיזנגוף, הסניף ה"צנוע" מבין שלושת סניפי שייק שאק הישראלים, כדי לדגום את המנות החדשות. הצצה למגשים של הסועדים סביבנו סיפקה הוכחה שאנחנו ממש לא היחידים שהסתקרנו. אולי העובדה ששלטי חוצות בכל האזור המבשרים על הגעתו המיוחלת של הצ'יקן שאק ישירות מניו יורק סיטי סייעה לכך.

האירוע המרכזי הוא כאמור הצ'יקן שאק - כריך הקריספי צ'יקן של הרשת (41 שקלים או 69 בארוחת קומבו עם תוספת צ'יפס רגיל ומשקה מוגז): חזה עוף עסיסי ברוטב של מיונז ועשבי תיבול, מלפפונים חמוצים וחסה, שכמו שאר ההמבורגרים, מגיעים בלחמניית צהבהבה ואוורירית. מצד אחד, יש משהו מרגיז בגודל של המנה ביחס למחיר הגבוה, אבל אם להיות כנים - למרות שהמנה נראתה קטנה במיוחד ביחס להיצע כריכי הקריספי צ'יקן המכובד המוכר - היא הייתה מספקת. החמוצים האמריקאיים המתקתקים והחסה סיפקו לגמרי את הסחורה בתור הירקות בסיפור, אבל היה אפשר למרוח מרוטב המיונז העשבוני ביותר נדיבות. לא הצלחנו להבין אם כמו בגרסה האמריקאית משולב ברוטב גם רוויון, אבל נאמר לנו שהעופות עצמם אינם מושרים בחלב.

שאלת הוואליו פור מאני מרגיזה עוד יותר במנת הצ'יקן בייטס. אלה ממש נגיסים במלוא מובן המילה: קטנים מאוד. שישייה עולה 35 שקלים ועשירייה 53 שקלים (גם כאן ישנה אפשרות לארוחת קומבו משולבת צ'יפס ושתייה ב-64/79 שקלים). ניתן לבחור לצדם רוטב חרדל-דבש ורוטב ברביקיו, כשאנחנו ניסינו אותם גם עם רוטב שאק שהזמנו בתוספת לצד כריך הצ'יקן שאק. אם היה אפשר להוסיף את רוטב המיונז-עשבים של הצ'יקן שאק זה היה הכי טוב.

בשורה התחתונה, הכלל החשוב ביותר של אמנת הקריספי צ'יקן הדמיונית מתקיים בתפריט העוף החדש של שייק שאק: ציפוי קריספי מתובל וטעים מבחוץ, עוף עסיסי ורך מבפנים. כמו כן, אנחנו מצאנו את חווית האכילה נוחה - הנתח לא גדול מדי ביחס ללחמנייה, לא מתפרק, הירקות ארוזים היטב בתוך הלחמנייה המצוינת של הרשת וזה בהחלט טעים. בטח בתוספת צ'יפס ואיזה משקה. הבאסה הגדולה היא כמובן המחיר, אבל זה משפט שהפך להיות שגור לגבי כל כך הרבה דברים בישראל, בטח בכל הנוגע לאכילה בחוץ, ולצערנו גם לגבי דברים יותר חיוניים.