אוכל
צילום׃ קרן אגם, mako אוכל

פוקצ'ה שומשום קלה ומטריפה

אם מכינים את המתכון כלשונו לוקח בערך 3 שעות מרגע שפותחים את שקית הקמח ועד שמתחרעים על פוקצ'ה חמה ורכה כמו חלום. אבל האמת היא שאפשר לקצר תהליכים, ועדיין יוצא מעולה. אפילו קרן אגם בעצמה אומרת

קרן אגם | mako | פורסם 14/08/25 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר פרווה

לא אוהב

שנה גודל אות

יש לי בצק קבוע שבכל שבת אני מכינה ממנו פיצות או פוקצ'ות, והוא נדיר! הוא קל להכנה, לא דורש התפחות ארוכות ויוצא אלסטי וגמיש וכיפי לעבודה. אפשר להתפיח את הבצק לפי הזמנים המצוינים במתכון, אבל מניסיוני גם כשמקצרים את הזמנים הוא מאוד נעים ומוצלח לעבודה, ויוצא נהדר ומרשים אחרי האפייה. הפעם הכנתי ממנו פוקצ'ות מעוטרות בשומשום, שמעניק להן ציפוי נהדר וקצת מתקתק. הן יצאו כל כך רכות וטעימות שפשוט לא היה אפשר להפסיק לאכול מהן.

מרכיבים :

ל-4-5 יחידות:

3 וחצי כוסות (500 גרם) קמח פיצה או קמח לבן רגיל

1 כף (11 גרם) שמרים יבשים

חצי כף (10 גרם) מלח דק

4 כפות שמן זית (או כל שמן צמחי)

3 כפות (36 גרם) סוכר לבן

כוס וחצי (360 מ"ל) מים חמימים

לתוספות:

שומשום

שמן זית

מלח ים אטלנטי

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבצק: לשים במיקסר את המלח, השמרים, הסוכר והמלח עם מחצית מכמות המים. תוך כדי לישה מוסיפים את השמן ואת יתרת המים במזיגה איטית, עד שמתקבל בצק רך, גמיש ודביק שנפרד מהדפנות אבל נשאר דבוק לתחתית הקערה. לשים את הבצק במשך 12 דקות בסך הכל.

2 מעבירים את הבצק לקערה משומנת בשמן זית ומגלגלים בפנים כך שישומן מכל הכיוונים. מכסים ומתפיחים שעה וחצי. 

3 מחממים תנור ל-250 מעלות. אם יש אבן שמוט - מכניסים אותה לתנור לפני החימום. אם אין - מכניסים תבנית תנור הפוכה.

4 הכנת הפוקצ'ות: מחלקים את הבצק ל-4-5 ומכדררים לכדורים. מניחים את הכדורים למנוחה של כ-30 דקות.

5 ממלאים קערה במים. טובלים כל כדור בצק במים ומותחים לרצועת בצק דקה וארוכה. טובלים את הרצועה בשומשום ומסדרים על נייר אפייה.

6 מכניסים בזהירות רבה את נייר האפייה לתנור - על אבן השמוט או התבנית ההפוכה. אופים 10-15 דקות, עד הזהבה. מורחים בשמן זית מעורבב עם קצת מלח אטלנטי ומגישים מיד.

פוקצ'ה שומשום של קרן אגם (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
פוקצ'ה שומשום של קרן אגם|צילום: קרן אגם, mako אוכל
פוקצ'ה שומשום. מגישים חם חם (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
פוקצ'ה שומשום. מגישים חם חם|צילום: קרן אגם, mako אוכל

** לפוקצ'ה בטאבון - מחממים את הטאבון ל-350 מעלות במשך כ-40 דקות. מכניסים את הפוקצ'ות לדקה-שתיים, עד השחמה (כדי להגיע לאפייה אחידה - מסובבים את הפוקצ'ות בפנים).

** מומלץ להגיש עם קערית של שמן זית וחומץ בלסמי.