לאחר שמשרד הבריאות דיווח על מספר חולי חצבת שאותרו בארץ לאחרונה, בקופות החולים נערכים להתפרצות ובימים אלה הן מצטיידות בחיסונים סבילים לנגיף. "החשש הוא שנגיע למצב שיש כרגע בארה"ב, שם התחלואה מתגברת בקצב עם מאות חולים שכבר מאומתים לנגיף", אומר פרופ' סיריל כהן, ראש המעבדה לאימונותרפיה ודיקן הפקולטה למדעי החיים באוניברסיטת בר-אילן. "אנחנו מתקרבים לעונת הקיץ שבמהלכה ישראלים טסים יותר, ולכן בהחלט קיים חשש לכך שנוסעים לאירופה ולארה"ב ידבקו ויעבירו את המחלה גם בישראל".
בתוך כך, מבהירים מומחים את חשיבות החיסון הניתן לאוכלוסייה הכללית בשתי מנות. "החיסון מונע את המחלה בכ-97%", מבהיר פרופ' כהן. כעת נשאלת השאלה - מי זקוק להשלמת חיסון?
ד"ר רוני פרבר, מנהל המחלקה לבריאות הציבור במאוחדת, מסביר כי "מי שנולד בישראל בין השנים 1977-1957 נחשב למי שאינו מחוסן או מחוסן באופן חלקי לנגיף החצבת. "באותן שנים ניתן חיסון בעולם, אולם לא בישראל. אף שרובם מחוסנים באופן טבעי, לנוסעים לחו"ל או במקרה של חשש לחשיפה לחולה, מומלץ לגשת לרופא המשפחה כדי להשלים מנה אחת של חיסון. מי שנולד החל בשנת 1978 ואילך חשוב לוודא כי קיבל שתי מנות חיסון חצבת אם לא - יש להשלים מנה".

ד"ר פרבר מבהיר כי "בכל מקרה של חשש לחצבת או חשיפה לנגיף, ממליצים במאוחדת להימנע מלהגיע ישירות למרפאה ללא תיאום מראש. ניתן לפנות לרופא או אחות באמצעות שירותי הרפואה מרחוק על מנת לא להגיע למרפאה ולחשוף אנשים נוספים לנגיף".