אחת התלונות השכיחות ביותר בחודשי החורף היא כאבי גרון, אולם כעת מתברר כי רבים מהפונים להתייעצות עם רופא בקהילה בימים אלה, מתלוננים גם כן על התופעה המטרידה, אף שהטמפרטורות בחוץ במגמת עלייה. אז מה ההסבר לכך?
"כאבי גרון לא תמיד נגרמים מחיידקים", מסבירה ד״ר נטע אלון שליב, מומחית ברפואת המשפחה, מנהלת בכללית מחוז ירושלים. "הסטרפטוקוק הוא החיידק שגורם לדלקת גרון המתבטאת בכאבים, נפיחות אודם ותפליטים בלוע, אבל מדובר בחיידק פחות שכיח עכשיו, והוא עלול להופיע לאורך כל השנה. כאב גרון שמלווה בנזלת, צרידות ושיעול הוא בדרך כלל ויראלי".

לדבריה, אף שכאמור לאחרונה מורגשת עלייה במספר האנשים שמתלוננים על התופעה, לרוב הסיבה היא וירוס. "לא תמיד יודעים לומר באיזה וירוס מדובר, אבל כשהכאב מופיע בחודשי החורף ואכן מדובר בווירוס, סביר להניח כי מדובר בשפעת. לעומת זאת, באביב ובקיץ הסיבות יכולות להיות גם שינויי מזג אוויר שמלווים באובך" אגב, היא מציינת כי סטרפטוקוק לרוב אינו מלווה בשיעול ולכן אם אתם סובלים מכאבי גרון ומשתעלים – סביר להניח שאינכם סובלים מהחיידק.
בכל מקרה, כאשר יש חום גבוה, קושי בבליעה או מחלה ממושכת, הד"ר ממליצה להיבדק ע״י רופא. "אם לא ברור אם מדובר בחיידק או בווירוס, ניתן לבצע משטח גרון ביתי שאותו ניתן לרכוש בבתי המרקחת ללא מרשם רופא", היא מציינת.