ניקול צאי צברה מיליוני צפיות בטיקטוק כששיתפה סרטונים של יום עבודה אופייני שלה בגוגל. כשהיא נכנסת למשרד, היא לוקחת חופן ממתקים בדלפק הקבלה, משתתפת בשתי שיחות וידאו בחדרי ישיבות שמעוצבים לפי נושאים ומקושטים בנצנצים מוזהבים או פרפרים, ומבלה עם ה"דוגלרס", הכלבים של עובדי גוגל. "וכמובן שכל מה שאתם רואים במשרד – חינם", היא מכריזה בקריינות שמלווה את תיעוד ארוחת הצהריים שלה, לפני שתסיים את היום בכורסת עיסוי.
לפני כשבועיים סרטון שהעלתה צאי הפך ויראלי מסיבות אחרות לחלוטין לאחר שהעלתה פוסט על "יום בחיים של מפוטרת גוגל". הסרטון הציג מונטאז' שלווה בהאשטג corporatelife# וכלל צג מחשב אפור שמונע כניסה לחשבונות עבודה נעולים, צאי מררת בבכי, וסצינות בדיסנילנד, שם היא מצאה נחמה.
כמו עשרות אלפי עובדי הייטק בשבועות אחרונים, גם צאי מצאה את עצמה ללא עבודה. אחרי מסעות גיוס עובדים בני מספר שנים שנועדו לתמוך בתוכניות צמיחה שאפתניות, חברות ביג טק - גוגל, מיקרוסופט, אמזון ומטא - מרסנות את הוצאות הבסיס שלהן. זאת לאחר שהעלאת שיעורי הריבית הביאו גרמו לירידות חדות במחיר המניות בכל מגזר הטכנולוגיה.
בשנה האחרונה הפחיתה מטא את הטבות הבריאות והרווחה לעובדים, קיצצה בשירותי כביסה פנימיים, הפסיקה תשלומים עבור מוניות וצמצמה בתקציבי מזון. קיצוצי המשרות באלפאבית כללו גם 27 מעסים, בשעה שסיילספורס ביטלה את ימי ה-wellbeing לעובדים
כשחברת האם של גוגל אלפאבית הודיעה על קיצוץ 12 אלף משרות, המהלך לווה בהודעה של מנכ"ל החברות סונדאר פיצ'אי לפיה החברה "שכרה מועסקים בהתאמה למציאות כלכלית שונה מזו שאנו ניצבים מולה כיום". הנמקות דומות נשלפו במטא, מיקרוסופט ובקבוצות הייטק אחרות שמפטרות מספרים גדולים של אנשים.
"רבים ניבאו שתהיה האצה תמידית שתמשיך גם אחרי סיום המגפה... לרוע המזל, זה לא התפתח כפי שציפיתי", אמר מנכ"ל מטא מארק צוקרברג כשצמצם את סגל העובדים בחברה ב-11 אלף איש.
הרוח הקרה שמנשבת במגזר מורגשת לא רק בפיטורים, אלא גם במאפיין המובהק ביותר של החיים בהייטקס: צ'ופרים במשרד.
התחרות העזה על גיוס עובדים בתקופות הצמיחה והרווחים האדירים זיכו את עובדי הטכנולוגיה ושלוחות עמק הסיליקון בהצעות מפנקות. חברות ההייטק ניצלו מערך של הטבות ו"פריביז" כדי למשוך ולשמר טאלנטים במקביל להשארת העובדים בתוך המשרדים. ואם אפשר, כשהם לובשים בגדים הכוללים את לוגו החברה.
@julesmonica Another day in the life working at Google #google #SmoothLikeNitroPepsi #fyp #techtok #womenintech #job ♬ HANDSOMER - Russ
עובדי ההייטק התרגלו לכך שהחתימה על חוזה בחברת הייטק גדולה מלווה במזון חינמי או מסובסד, שמלווה במבחר גדול של סוגי מזון בחדר האוכל של החברה. חללי עבודה טרנדיים הפכו גם הם למאסט, מצויידים במרחבים רבים עבור הפסקות התעדכנות עם הקולגות ולשחרור קיטור. ולעתים קרובות המשרדים מצוידים בחדרי כושר וחדרי משחקים, כדי לשמור על נפש בריאה בגוף בריא.
אבל במצב השוק הנוכחי, כשמאזן הכוחות נוטה לכיוון המעסיקים והמשקיעים לוחצים על ההנהלות להגביר את הרווחיות - חברות החלו לקצץ במערך הצ'ופרים.
בשנה האחרונה הפחיתה מטא - בעלת פייסבוק, ווטסאפ ואינסטגרם - את הטבות הבריאות והרווחה לעובדים שלה, קיצצה בשירותי כביסה פנימיים, הפסיקה תשלומים עבור מוניות וצמצמה בתקציבי מזון.
לפי דיווחים, קיצוצי המשרות באלפאבית כללו גם 27 מעסים, בשעה שסיילספורס ביטלה את ימי ה-wellbeing לעובדים - יום חופש נוסף מדי חודש שנועד לאפשר להם להתמקד בעניינים בריאותיים.
בינתיים בטוויטר חתך אילון מאסק את הצ'ופרים לצד מספרי העובדים בעקבות השתלטותו על החברה, במסגרת מה שהוא מכנה תרבות עבודה "הארדקור". לפי דיווחים, טוויטר תעבור למדיניות מזון "בתשלום חלקי" וכבר הפחיתה הוצאות על סבסוד נסיעות וטלפונים ניידים. בנוסף דווח כי החברה של מאסק מצמצמת את ההטבות הניתנות לתמיכה בפוריות.
ברוס דייזלי, לשעבר סגן נשיא בטוויטר וכיום יועץ לתרבות מקום העבודה: "לאספקת או הפסקת הצ'ופרים יש השפעה מוגבלת על דעותינו ביחס למקומות העבודה שלנו. חברות חושבות שמתן מותרות גורם לנו לאהוב יותר את המשרה שלנו. למען האמת, אין לכך השפעה"
עבור חלק מהעובדים, שלמדו לאהוב את העבודה מרחוק במהלך שנות הקורונה, הפינוקים במשרד כבר לא מושכים אותם למשרדים כבעבר. הפתגם לפיו "אין ארוחות חינם" עדיין נכון.
כפי שניסח זאת אנליסט, עובדים רבים מרכינים ראש ומקווים שקיצוץ הטונה טורו מתפריט בר הסושי יהיה הקיצוץ היחיד שישפיע עליהם.
"באופן מוזר, גם אם אובדן הצ'ופרים עשוי לעצבן כשמגלים עליו, לאספקת או הפסקת הצ'ופרים יש השפעה מוגבלת מאד על דעותינו ביחס למקומות העבודה שלנו", אומר ברוס דייזלי, לשעבר סגן נשיא בטוויטר שהפך ליועץ לתרבות מקום העבודה. "אשליית ה-Smoothie נוצרת כשחברות חושבות שמתן מותרות גורם לנו לאהוב יותר את המשרה שלנו. למען האמת, אין לכך כל השפעה".
יתכן כי חלק מהקיצוצים היו בלתי נמנעים. שמועות ישנות מספרות שסגן נשיא לשעבר בפייסבוק הזהיר בעבר עובדים בחברה במסגרת אירוע off-site כבר לפני מספר שנים ש"שום דבר מכל זה לא אמיתי; זה לא יימשך לנצח".
© The Financial Times Limited 2022. All Rights Reserved. Not to be redistributed, copied or modified in anyway. tech12 is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation