עוד חברת סייבר התקפי סוגרת את שעריה ומפטרת את העובדים: חברת קוואדרים (Quadream). מרבית עובדי החברה זומנו לשימוע לפני פיטורים. גורמים בענף טוענים כי החברה תוקם מחדש מחוץ לגבולות ישראל כדי להימנע מהחובה לקבל רישיונות ייצוא של משרד הביטחון.
סגירת קוואדרים מגיעה אחרי שורה של חברות קודמות שנסגרו או צמצמו משמעותית את היקף פעילותן, זאת בעקבות לחץ אמריקאי על משרד הביטחון. בראשית 2022 הקשיח משרד הביטחון את תקנות הייצוא לחברות סייבר התקפי, מה שהקשה מאוד על החברות הישראליות למכור למדינות שאינן מנהלות משטר דמוקרטי. המדיניות החדשה יישרה קו עם דרישות ממשל ביידן, והתעצבה בעקבות חשיפות של ארגוני זכויות אדם שהדגימו כיצד הכלים הללו מופעלים נגד אוכלוסיות מוחלשות כשהם נמצאים בידיהם של שליטים מפוקפקים. בהמשך, משרד המסחר האמריקאי הכניס שתי חברות ישראליות – NSO וקנדירו – לרשימת האיסור בסחר עם חברות אמריקאיות.
"אני לא מבין מה קורה פה. אני יודע שכמו שהיתה לנו תעשיית רחפנים מאוד חזקה ועכשיו תראה את הרחפנים האיראניים והטורקים, אותו דבר בסייבר: היה לנו יתרון אדיר ועכשיו כל מי שעובד בחוץ ימכור ואנחנו לא"
אחת החברות הראשונות שסגרה את פעילות הסייבר ההתקפי שלה היתה קוגנייט, שהפסיקה את פעילות חטיבת ACELAB. אחריה נסגרה פעילות הסייבר ההתקפי של קלע מגן, מקבוצת קלע; NSO פיטרה מאות עובדים, נמסיס וחברות קטנות נוספות נסגרו.
"הנזק למדינה אדיר"
גורם בתחום הסייבר ההתקפי מזהיר כי מדובר בסכנה לביטחון המדינה: "הנזק למדינה הוא אדיר, החברות האלה תרמו לביטחון המדינה. המדינה משתמשת בכל היכולות של כל החברות פה. כשיש משהו, המדינה יכולה תמיד לפנות לחברות, כמו שהצבא הסדיר מסתדר ביומיום אבל במלחמה מגייסים מילואים". הוא מוסיף כי מערכות הסייבר ההתקפי שיוצאו מישראל אינן מאפשרות תקיפה של יעדים בישראל, ואולם כעת רבות מהחברות פועלות מחו"ל ואין מניעה שהמערכות שלהן יפגעו בישראל.
הגורם תוקף במילים קשות את מדיניות משרד הביטחון, שלא השתנתה גם בתקופה האחרונה: "משרד הביטחון חנק את התעשייה", הוא אומר. "אני לא מבין מה קורה פה. אני יודע שכמו שהיתה לנו תעשיית רחפנים מאוד חזקה ועכשיו תראה את הרחפנים האיראניים והטורקים, אותו דבר בסייבר: היה לנו יתרון אדיר ועכשיו כל מי שעובד בחוץ ימכור ואנחנו לא. הכל בגלל שהאמריקאים לא מבינים ואף אחד לא רצה להתעמת איתם".