פיטורי עובדים בהייטק הפכו לאירועים שגרתיים. אין יום שלא מתפרסמת בו ידיעה על עוד חברה שפיטרה עובדים. כל כלי התקשורת לוקחים חלק בטרנד החדש, גם אנחנו. מה שתראו הרבה פחות הן ידיעות על גיוסי עובדים. יש לא מעט כאלה, שמגיעות למערכות כלי התקשורת, אבל הן נחשבות לדבר שגרתי, לא חדש. רובן לא רואות אור.
התמונה הגדולה היא שגיוסי עובדים נמשכים במקביל לפיטורי עובדים. חברות חזקות מנצלות את המצב לגייס עובדים, לפעמים במקביל לפיטורים של עובדים אחרים.
יש חברות שמפטרות עובדים בגלל שהעיתוי עכשיו נוח לתוכניות שלהן, למשל כאלה שפיטרו עובדים לקראת גיוס הון. הייתה אפילו חברה שפיטרה עובדים ולאחר מכן רכשה חברה בעשרות מיליוני דולרים. יש מצב שפיטורים בהיקף מצומצם הוא חלק ממהלך העסקים הרגיל. פיטורים כעת הם לא בהכרח סימן לחולשה.
בשלב הנוכחי אנחנו חוזים בעיקר בפיטורי נוחות: פיטורים כי הבורד לוחץ, פיטורים כי ככה המשקיעים אולי יתרצו לא להתעקש על דאון-ראונד, פיטורים כי עכשיו זה לא יעשה רעש אם החברה תיפטר מכמה עובדים מיותרים - לא מפתחים, לא ראשי צוותים, לא אנשי דאטה, לא ארכיטקטים
יש כמובן הרבה חברות שנאלצות לפטר עובדים כדרך להאט את קצב שריפת המזומנים שלהן. אבל ככל שניתן להעיד, כרגע אף חברה לא מוותרת על העובדים שבאמת נחוצים לה להמשך צמיחה. בשלב הנוכחי אנחנו חוזים בעיקר בפיטורי נוחות: פיטורים כי הבורד לוחץ, פיטורים כי ככה המשקיעים אולי יתרצו לא להתעקש על דאון-ראונד, פיטורים כי עכשיו זה לא יעשה רעש אם החברה תיפטר מכמה עובדים מיותרים - לא מפתחים, לא ראשי צוותים, לא אנשי דאטה, לא ארכיטקטים.
המפוטרים, צריך לזכור, לא מושלכים לרחוב או ללשכת האבטלה. לפי נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה קרוב ל-18,000 משרות בהייטק עדיין מחפשות איוש. כך שידיעה על פיטורי עובדים היא אולי לא סיפור עיתונאי כזה טוב.
כל זה עלול להשתנות אם יתממשו התחזיות הקודרות ותעשיית ההייטק העולמית תקרוס. במצב כזה, לכלי התקשורת יהיה תפקיד חשוב, ועצוב - בתיעוד ההתמוטטות, כולל פיטורים המוניים. בתחילת בהלת הקורונה הרבה מנכ"לים מיהרו לפטר עובדים וניכוו קשות, כשהעסקים חזרו וזינקו ואילו העובדים כבר היו בשדות זרים. הרבה מאלה שפיטרו אז זהירים הרבה יותר היום. אם הם מפטרים, זה בפינצטה.
מרבית המנכ"לים מהדור הנוכחי הכירו בעיקר ימים של שגשוג וצמיחה, עם עצירה קלה בתחילת הקורונה. אבל הבהלה הנוכחית חזקה יותר מבהלת הקורונה והשפל בשוק יימשך כנראה הרבה יותר זמן. המנכ"לים הוותיקים זוכרים את התפוצצות הבועה של 2000 ואת המשבר הכלכלי העולמי של 2008. אז אלפי חברות הייטק הפכו לחדלות פירעון, השקעות נמחקו, חברות התפרקו.
בתחילת בהלת הקורונה הרבה מנכ"לים מיהרו לפטר עובדים וניכוו קשות, כשהעסקים חזרו וזינקו ואילו העובדים כבר היו בשדות זרים. הרבה מאלה שפיטרו אז זהירים הרבה יותר היום. אם הם מפטרים, זה בפינצטה
התופעה הבולטת של אותם משברים היתה סבבי פיטורים נרחבים, אלפי עובדי הייטק שאיבדו את עבודתם ושלא הייתה להם שום חלופה. זה לא דומה למה שאנחנו רואים כעת. יכול להיות שהמשבר הנוכחי יגיע לזה לקראת סוף השנה, אולי ברבעון הראשון של 2023, כשהכסף של החברות יאזל. האופטימיסטים מאמינים שהשוק ימשוך את עצמו ויתאושש לפני כן. אבל עד אז לא צריך להפחיד אותנו עם ידיעות על פיטורי עובדים. מה עוד חדש?