קרן פרגרין הודיעה אתמול על הקמת קונסורציום לתמיכה בהקמת חברות חדשות בתחומי טכנולוגיות הבריאות והתרופות. החברות בקונסורציום התחייבו להשקעה של 300 מיליון שקל ואולם הכוונה היא להשקיע סכומים גבוהים אף יותר מול הזדמנויות מתאימות. הקונסורציום הוקם בעקבות זכייתה של פרגרין בקול קורא של החממות של רשות החדשנות.
בקונסורציום שותפות קרן פרגרין עצמה, עם 50% מהמניות, חברת המכשור והאבחון הרפואי (Becton Dickinson and Company) BD, חברת הפארמה הבינלאומית Bristol-Myers Squibb (BMS), אלביט מערכות, אוניברסיטת תל-אביב, אוניברסיטת בן גוריון והמרכז הרפואי שערי צדק, שיהווה גם את ההאב הקליני לפיתוחים החדשניים. הקונסורציום יישען על יכולות התמיכה בסטארט אפים של חממת אינסנטיב של קרן פרגרין.
"זו פעם ראשונה בארץ שמוקם קונסורציום שכולל גם קרן מובילה, גם חברת מחשוב רפואי גלובלית וגם חברת פארמה ענקית, ביחד עם מוסדות מחקר מובילים ועם שותף טכנולוגי חזק מאוד", אומר ליאור שחורי, שותף בקרן פרגרין ומנכ"ל חממת אינסנטיב. "הגישה שלנו היא גישה מכוונת שוק – נפגשים עם כל השחקנים האסטרטגיים, מדברים על המגמות בשוק ומעריכים איפה הפוטנציאל הכי גדול ואז מקימים חברות בעולמות האלה. הקונסורציום החדש עושה לזה עליית מדרגה כשהוא משלב גם את האוניברסיטאות והחוקרים בתהליך".
לדברי שחורי המדינה מבקשת כיום לעודד שיתוף פעולה בין התעשייה למוסדות מחקר, ולשם כך היא מציעה מענקים מסוג חדש. "המענק החדש מאפשר לנו לקחת מחקרים שפעלו בתחומים אחרים, וביחד עם הגופים האסטרטגיים להסב אותם לפעילות חדשה שבה נתמוך באמצעות הקונסורציום", הוא אומר. "השילוב של כולם סביב השולחן עם המענק החדש של המדינה יכול לפתוח הזדמנויות חדשות ולהרחיב את הפעילות שלנו באקדמיה ועם השותפים בקונסורציום".
ליאור שחורי, שותף בקרן ומנכ"ל חממת אינסנטיב: "הגישה שלנו היא גישה מכוונת שוק – נפגשים עם כל השחקנים האסטרטגיים, מדברים על המגמות בשוק ומעריכים איפה הפוטנציאל הכי גדול ואז מקימים חברות בעולמות האלה. הקונסורציום החדש עושה לזה עליית מדרגה כשהוא משלב גם את האוניברסיטאות והחוקרים בתהליך"
קרן פרגרין מנהלת כ-600 מיליון דולר בהשקעות בתחומי מדעי החיים בארץ ובעולם. החממה תתמקד בתחומים כמו מכשור רפואי ופארמה, דיאגנוסטיקה מתקדמת, מערכות רובוטיות משולבות AI, טיפולים נקודתיים מבוססי חישה ועוד. פרגרין מפעילה את חממת אינסנטיב כעוגן השקעות בשלב ה-Early Stage של החברות, ומודל ההשקעות שהיא מיישמת מלווה חברות טכנולוגיה הנמצאות בראשית דרכן מתחומי מדעי החיים החל מההקמה והפיתוח ועד יישום ומסחור.
עד כה הוקמו 60 חברות בחממה, מהן 34 עדיין פעילות. בין האקזיטים של הקרן: Valtec, שנמכרה ל-Edwards תמורת 690 מיליון דולר, CartiHeal שנרכשה על ידי Bioventus עבור 500 מיליון דולר, Cardiovalve שלאחרונה נמכרה ל-Venus Medtech, חברת Eximo Medical שנמכרה ל-Angio Dynamics ו-Neovasc.
איל ליפשיץ, שותף מנהל ומייסד משותף של קרן פרגרין, אומר: "הקמת הקונסורציום תעשיר ותגוון את היכולות שלנו להמשיך להוביל מיזמים צעירים בתחום מדעי החיים, לתמוך בהם פיננסית בכל מחזור החיים לרבות השקעות המשך בשלבי צמיחה, ולהוביל אותם להצלחה בשוק העולמי. זוהי נבחרת משולבת גלובלית-מקומית שנותנת אמון ביכולות של יזמים ישראלים לפתח את הדור הבא של חברות רפואיות מצליחות שישפרו את איכות החיים של מטופלים ויורידו תמותה. מלבד מההון המשמעותי שעומד לרשות הקונסורציום, כל הגורמים ירתמו את ההון האנושי, הידע העשיר שלהם וקשריהם העסקיים להצלחת הסטארט אפים".
ד"ר דניאל כץ , מנכ"ל BMS ישראל, אומר: "BMS מרחיבה את פעילות ההשקעות הישירות בחברות בשלבים מוקדמים בישראל דרך השת"פ עם חממת אינסנטיב. שיתוף הפעולה עם אינסנטיב, פרגרין, ושאר שותפי הקבוצה מייצר סינרגיה שתממש את הפוטנציאל הרב של הסטארט אפים הישראליים בתחומי מדעי החיים ותסייע להם לצמוח ולהפוך לחברות מובילות ברמה הבינלאומית".