בשבועות האחרונים דובר הרבה על מניית פאגאיה הישראלית, חברה שיצאה ל-SPAC ביוני האחרון ומאז מתנהגת המנייה כמו רכבת הרים משוגעת בבורסה. כעת החברה מפרסמת דוח לרבעון 2 ולחציון הראשון של 2022 והדוח טוב בסך הכל.
פאגאיה עוסקת בהקצאת אשראי להלוואות צרכניות בארה"ב, ומקור הכסף הוא השקעות של גופים מוסדיים. נראה כי גם בעת הנוכחית אין לחברה בעיה לגייס הון והיא מוסרת כי היא גייסה כ-1.8 מיליארד דולר כספי משקיעים ברבעון. נכתב גם כי "הצטרף בנק אמריקאי גדול עם נכסים של מעל ל-100 מיליון דולר לשותפות בהלוואות רכב". זהו הישג של החברה שכעת מבצעת את החיתום במוצר זה עבור הבנק, במקום החיתום המסורתי של הבנק. "זו פלטפורמה שהשקענו ובנינו ויכולה לשרת בהמשך גם עשרה בנקים גדולים", אמר גל קרובינר, מנכ"ל החברה בשיחה עם tech12.
במצגת המשקיעים החברה מדווחת שה"מודלים" של החברה זיהו כבר באוקטובר 2021 את העננים באופק ונערכה לכך. החברה ראתה עלייה באיחור בהחזרי הלוואות, אבל לטענתה אחוז האיחורים שלה עדיין נמוך בהשוואה לממוצע בתעשייה.
מההון המנוהל נגזרות הכנסות החברה שעמדו על 181 מיליון דולר ברבעון, עלייה של 83% רבעון מול רבעון. פאגאיה מדווחת על EBITDA (רווח תפעולי תזרימי) חיובי של 4.9 מיליון דולר לעומת 7.06 מיליון דולר ברבעון המקביל, ירידה של 30%. החברה מדווחת על רווח נקי של 3.5 מיליון דולר לעומת 5.2 מיליון דולר ברבעון המקביל, ירידה של 33%. אך נתון זה בניכוי הוצאות למימון תוכניות הקצאת מניות (אופציות) לעובדי החברה, תוכנית שעומדת על 146 מיליון דולר. "ההכרה באופציות כעת זה אירוע חשבונאי חד פעמי שקשור למועד ההנפקה ולא לשום דבר אחר", הבהיר מנכ"ל החברה.
במצגת המשקיעים החברה מדווחת שה"מודלים" של החברה זיהו כבר באוקטובר 2021 את העננים באופק ונערכה לכך. החברה ראתה עלייה באיחור בהחזרי הלוואות, אבל לטענתה אחוז האיחורים שלה עדיין נמוך בהשוואה לממוצע בתעשייה
פאגאיה מדווחת כי לה 800 עובדים, מול 621 בתחילת השנה והיא מסבירה בדו"ח כי הגדילה את מצבת העובדים כדי לתמוך בצמיחת החברה ונכתב עוד כי: "אנו צופים כי מספר העובדים יוסיף לגדול בשל הפוקוס שלנו על גדילה". מלבד זאת, לחברה היו הוצאות שקשורות להכנה לכניסה לשוק הציבורי.
פאגאיה אף מספקת תחזית לשנת 2022 כולה וכותכת כי היא מצפה להגיע להון מנוהל של בין 7.2 ל-7.8 מיליארד דולר. הכנסות החברה צפויות לעמוד על 700-725 מיליון דולר בשנה כולה וה-EBITDA צפויה לנוע בין 20- ל-10 עד פלוס 20 מיליון דולר. החברה מוסיפה כי בטווח הבינוני היא רוצה להגיע לנפח הלוואות של 25 מיליארד דולר ושיעור EBITDA של 20% מההכנסות. לטענת החברה היא מתכוונת לגוון את מוצרי האשראי שלה ולהגדיל את מספר השותפים שלה. היום החברה משתפת פעולה עם Visa והבנק הדיגיטלי SoFI ועוד לקוחות גדולים אחרים.
"ברבעון זה, הראשון שלנו כחברה ציבורית, אנו גאים לדווח על המשך גידול ב'רשת ההשקעות' (המבטאת את היקף ההשקעות שהחברה מבצעת באמצעות רשת השותפים שלה) של החברה ועל המשך גידול בהכנסות החברה. צמיחה זו משקפת את החוזק של הטכנולוגיה הייחודית של החברה, שמוכיחה את תוצאותיה ושל המודל העסקי שמאפשר צמיחה מתמדת בכל סביבות השוק", אמר גל קרובינר, מנכ"ל החברה. "במבט קדימה, אנו נשאר ממוקדים בשאיפה שלנו להיות שותף טכנולוגי משמעותי עבור המערכת הבנקאית בארה"ב".