קרוב לחצי טריליון דולר נמחקו מחברות הפינטק מאז השיא ב-2021, כך לפי ניתוח של ה-FT. ענף הפינטק נהנה בתקופת פריחת ההנפקות שאחרי פרוץ מגפת הקורונה, אך בממוצע, חברות פינטק שנרשמו לאחרונה למסחר ירדו ביותר מ-50% מתחילת השנה. לשם השוואה, הנאסד"ק מחק כ-29% מתחילת השנה.
על פי נתוני CB Insights, יותר מ-30 חברות נרשמו למסחר בארה"ב מתחילת 2020. בחישוב הפער של כל מניה מהשיא שלה, מורה הניתוח כי שווי השוק של חברות הפינטק ירד בכ-460 מיליארד דולר - וב-156 מיליארד דולר במהלך שנת 2022.
הנסיגה בשווי השוק של החברות הנסחרות חלחלה גם לחברות הפרטיות דוגמת הדאון-ראונד של קלרנה (Klarna) מתחום ה-BNPL שהוערכה לאחרונה בכ-6.5 מיליארד דולר לעומת כ-46.5 מיליארד דולר בסבב הגיוס האחרון לפני כשנה.
עוד עולה מנתוני CB Insights שלצד ירידות הערך, גם ההשקעות בתחום הפינטק הגלובלי בנסיגה וירדו בשליש ברבעון השני השנה, תוך המשך מגמת הירידה מתחילת השנה. שווי עסקאות הגיוס הצטמצם בחציון הראשון של השנה הנוכחית לממוצע של 23 מיליון דולר לעומת 32 מיליון דולר בשנת 2021 (ירידה של 28%).
חברות הפינטק, בייחוד אלו העוסקות בתשלומים דיגיטליים, היו הראשונות בסקטור ליהנות מהתנאים שהתהוו כתוצאה מפרוץ מגפת הקורונה והרכישות הרבות שבוצעו מרחוק, כשרבים נותרו בבתיהם והזמינו דברים אונליין. כעת החברות הללו הן הראשונות שחוות תיקון, הסביר דן דולב, אנליסט ב-Mizuho.