מעניין מה אסף רפפורט חושב על איתמר בן גביר. כנראה לעולם לא נדע כי "זה פוליטי". האמת היא שהאמירה הזו לא הוגנת, אנחנו סתם נטפלים לרפפורט, כדוגמה למנהל שנקט עמדה ברורה בעד העסקה מגוונת וגיי בעצמו. באותה מידה יכולנו לכתוב שם של כמעט כל מנכ"ל או מנכ"לית של חברת הייטק בישראל.
נחזור טיפה אחורה: יולי 2018, הכנסת מאשרת את "חוק הפונדקאות" במתכונת מפלה, כזו שמאפשרת הליך פונדקאות רק לזוגות סטרייטים או זוג נשים, אך לא לזוג גברים. ההייטק הישראלי נעמד על הרגליים האחוריות באופן נדיר, חריג וכנראה חד פעמי. שורה ארוכה של חברות מודיעות כי יאפשרו לעובדים המעוניינים בכך לצאת להפגין ולשבות מבלי להפחית יום חופש מהעובד. ברשימה: מיקרוסופט, Walkme, פיוניר, מאנדי, ארגוס, Outbrain, ריסקיפייד, סייבריזן, קלטורה, מינט מדיה ועוד.
בהודעה לעיתונות כתבה ריסקיפייד: "אנו עומדים עם הקהילה הגאה במאבקה לשיוויון ותומכים בעובדינו, חברי הקהילה הלהטב"קית ובמעורבותם במחאות ביום ראשון הקרוב". סייבריזן כתבה כי "אנחנו מעודדים את העובדים שלנו לצאת ולהפגין ביום ראשון כנגד החוק שעבר היום בכנסת". וכך הלאה, עוד ועוד חברות כתבו שלא רק שיאפשרו את ההפגנה והשביתה, הן מעודדות אותה. יפה לא?
ערב בחירות דרמטיות, ההומופוביה חוזרת לקדמת הבמה - ובהייטק הישראלי דממה. מה, כבר אין לכם עובדים גייז או שזה כבר לא חשוב? האמירות והכוונות של חלק מנבחרי הציבור נגד הקהילה הלהט"בית חמורות לא פחות מחוק הפונדקאות
הנה חלפו ארבע שנים וקצת, אנחנו ערב בחירות דרמטיות, ההומופוביה חוזרת לקדמת הבמה - ובהייטק הישראל דממה. מה, כבר אין לכם עובדים גייז? או שזה פשוט כבר לא חשוב? האמירות והכוונות של חלק מנבחרי הציבור (להווה או לעתיד הקרוב) נגד הקהילה הלהט"בית חמורות לא פחות מחוק הפונדקאות. אז מה קרה בין אז להיום?
לא רק הסוגיה הלהטב"קית בוערת, בהייטק יש גם עובדים ערבים. הם גם חלק מהמאמץ להעסקה מכלילה, לא? מעניין מה הם מרגישים לגבי "בעל הבית" החדש. אפשר היה לצפות מהחברות לעמוד גם לצדם. ויש עוד סוגיות על הפרק כמו היחס לנשים - חה"כ מהציונות הדתית אבי מעוז מתנגד לשירות נשים בצה"ל - הזלזול באתגרי האקלים, ועוד כהנה וכהנה.
כשמדברים על בועת ההייטק מדברים על הרבה דברים, כמו הניתוק הכלכלי של עובדי הטק מתלאות החיים של מרבית הישראלים. אבל זה לא נגמר שם. אתם חושבים שאם אצלכם בקמפוס יש שירותים לא ממוגדרים בכל קומה אז זהו, הבעיה נפתרה? העובדים גם הולכים הביתה לפעמים. ושם הם עשויים לחוות הומופוביה או גזענות, חקיקה מפלה או אלימות.
אני (ממש) לא חבר של פיד פוליטיקה, אבל אני מבין שבנגביר עומד לקבל מספר דו ספרתי של מנדטים, וזה די מדאיג. אז אני פה כדי להזכיר לכם שיש עוד כמה מטורללים (לכאורה) במפלגה שלו חוץ ממנו וסמוטריץ׳. קחו טעימות:
— Yotam (@YotamWe) October 29, 2022
וזה לא רק הצורך לעמוד לצד העובדים שלכם. אישית, אני חושב שההייטק צריך לקחת יותר אחריות על החברה הישראלית. יש לכם את הכסף והמוח, ויש לכם גם אחריות מעצם היותכם מהנדסים, בוני העתיד. ואם כל זה לא משכנע, אפשר גם לדבר על כסף: עליית הימין הקיצוני בישראל עשויה לפגוע בישראל דיפלומטית ועסקית. בועות הן יפות, מושלמות ונוצצות, אבל הן גם נוטות להתפוצץ.