טכנולוגיית ענן  (צילום: everything possible, shutterstock)
עידן המולטיקלאוד|צילום: everything possible, shutterstock



זה קרה בסוף 2021. במשך שעות ארוכות שירותי הענן של אמזון (AWS) היו למטה. התוצאה הייתה כאוס כלכלי, כעס המוני, פגיעה במוניטין של חברות מסקטורים רבים ומכל סדר גודל ואכזבה קשה של לקוחות הקצה. המסקנה הייתה ברורה: לא כדאי לשים את כל הביצים בסל אחד. המעבר לענן הוא כבר בלתי נמנע - את הגלגל הזה אי אפשר וגם ממש לא צריך להחזיר לאחור - אבל נכון לחשוב על גיבויים ועל יתירות. 

אסטרטגיית ריבוי עננים - Multi cloud - הולכת וצוברת תאוצה בארגונים הגדולים בעולם. היא נועדה להבטיח יציבות ורציפות בשירות, אבל גם לנהל באופן חכם יותר את ההוצאה העננית ולאפשר לארגון לגוון את סל השירותים ולמצות ממנו את המיטב. כל עוד ארכיטקטורת המידע ומערכות ההפעלה בנויות נכון, אזי למפתח, לאיש הכספים או השיווק ולכל גורם בארגון, התפעול היומיומי אמור להיות חלק ושקוף - סל הכלים אמור לעמוד לרשותו גם בלי שיידע לאיזה ענן משתייך כל פיצ'ר, או אם הדאטה הספציפי נמצא בענן מסויים או On-prem.    

התנהלות בין מספר עננים היא התמחות בפני עצמה - התמחות שבארץ נמצאת במחסור, ושליטה בה היא יתרון יחסי משמעותי מצד ה-DevOps. כיום ישנן מערכות מתקדמות, מבוססות בינה מלאכותית, שעובדות בתאימות לכלל העננים הגדולים ויודעות לזהות מבעוד מועד דפוסי שימוש ונפילה אפשרית. בקריסה של AWS, למשל, מערכת כזאת הייתה מסוגלת להתריע בפני הארגון שעות לפני ההודעה הפורמלית של אמזון ולנווט את עיקר הפעילות לענן אחר. לצד זאת, נכנסים בהדרגה פתרונות Meta cloud כשכבה נוספת בתשתיות הארגון, מעל העננים, המסייעת בניהול השירותים ובהגנה על בסיס הנתונים.          

בשלב זה, ישראל נמצאת עדיין מאחור בתשתיות ה-IT - פער שמתחיל להיסגר עם הקמתם של דאטה סנטרים מקומיים על ידי Nebius ואחרים ודחיפה מסיבית של האנטרפרייז עצמם, כולל של משרדי הממשלה, לעבר הענן. דווקא מהמקום הזה, טוב יעשו הארגונים אם ייערכו מראש לעידן המולטי קלאוד, תוך הפקת לקחים מאלו שכבר נמצאים שם. למשל: לא להישען יתר על המידה על פתרונות ה-One stop shop שמציע להם ספק ענן אחד, להשאיר תמיד דלת פתוחה ומידה מספקת של גמישות לאפשרויות נוספות, ולא להקל ראש בתכנון ובבנייה נכונה של התשתיות.   

כדאי לדעת שכבר עכשיו - ועם הזמן זה רק ילך ויקצין - הרוב המכריע של הארגונים עושים שימוש בפתרונות משני עננים שונים, ועל פי האומדנים, כרבע מהארגונים מגייסים פתרונות מעד חמישה עננים בו זמנית, לא פחות. ללא הקפדה על ארכיטקטורה מותאמת, נוצרת בארגון רשת סבוכה של כלים, כולל כפילויות והוצאות מיותרות. דרך טובה למנוע את היתירות היא "לחשוב מהסוף" -  להתחיל בפתרון הרצוי, למשל: CRM, ואז לחזור לאחור ולהשוות בין הפלטפורמות המספקות אותו. העיקר כאן הוא לא לפעול "מהבטן" או בשיטת ה"פלסטר", אלא לעבוד עם מתודולוגיה סדורה שצופה פני עתיד. והעתיד הוא ללא ספק ב-Multi could.  

חברת Nebius נכנסת לישראל עם הצעת ערך מעניינת לשוק המקומי, ומכריזה על תוכנית הצטרפות מיוחדת. לקוחות חדשים יקבלו מענק בסכום הכפול מהחשבונית האחרונה ששילם הלקוח, או החברה, עבור מגוון שירותי הענן שהיא צרכה כלקוחה פעילה של אחת מהענקיות. הקליקו כאן לפרטים.