תפקיד: מנכ"ל Quantum Source
תפקידים קודמים: מייסד משותף ומנכ"ל Altair Semiconductor
קוונטום סורס היא אחת החברות המסקרנות בתחום הקוונטום, עם פוטנציאל להיות הצלחה כבירה. בתחום הכל כך חמקמק של פיתוח מחשב קוונטי, מנכ"ל החברה עודד מלמד כבר הצליח למצב את טכנולוגיית הפוטונים של החברה כאלטרנטיבה משמעותית לטכנולוגיות הקיימות.
עודד מלמד החל את דרכו בתפקידים בכירים ביחידה טכנולוגית בצה”ל. הוא בעל תארים ראשון ושני בהנדסת חשמל ו-MBA, כולם מאוניברסיטת תל-אביב. ב-2005 הקים עם יגאל ביטרן וערן אשד את חברת אלטייר (Altair Semiconductor) שפיתחה שבבים לשוק התקשורת הסלולרית. ב-2016 נרכשה אלטייר בידי סוני ומלמד שימש כמנכ"ל הישות החדשה שהפכה לסוני סמיקונדקטור ישראל. ב-2020 עזב את אלטייר, שימש כיועץ בכיראליס (Kiralis) שנסגרה וכחבר דירקטוריון בחברת הספאק בייט (BYTE Acquisition Corp).
ב-2021 פנו למלמד יזמי קוונטום סורס (Quantum Source) פרופ' ברק דיין, דן חרש וגיל סמו, והציעו לו להצטרף אליהם כמנכ"ל החברה. הרעיון שבבסיס החברה – מחשוב קוונטי מבוסס פוטונים - הדליק את מלמד, כמו גם את המשקיעים שבאו לאחר מכן והשקיעו בה 15 מיליון דולר. בניגוד לטכנולוגיות המתחרות שמתגאות בעשרות או מאות קיוביטים, היעד של קוונטום סורס הוא להגיע למחשבים בני מיליוני קיוביטים עד 2027.
מלמד אינו מדען קוונטום אבל הוא מבין משהו בקידום עסקים. לאחרונה נכללה החברה במאגד Silicon Photonics שמקימה רשות החדשנות, שבו שותפות גם NewPhotonics, אלביט ו-Cielo. היעד של החברה הוא הצגת מחשב קוונטום מלא לפני סוף העשור. בעולם יש עוד מספר חברות בתחום קוונטום הפוטונים שיתחרו ראש בראש אם הטכנולוגיה תצליח. הצלחת החברה תימדד בסופו של דבר במגרש של מלמד.