תפקיד: ראש מפא"ת במשרד הביטחון
תפקידים קודמים: ראש מינהל מחקר ופיתוח במפא"ת, מנכ"ל גולד מו"פ טכנולוגיה ויזמות
שנת לידה: 1962
הציבור הישראלי שמכיר את שמו של ד"ר דני גולד מכיר אותו כאדם שמאחורי מערכת כיפת ברזל, שזיכתה אותו בפרסים ועיטורים. אך מי שמכהן בתשע השנים האחרונות כראש המנהל למחקר ולפיתוח אמצעי לחימה ותשתית טכנולוגית במשרד הביטחון - או מפא"ת בקיצור - הוא גם האוונגליסט של הטכנולוגיות הדואליות: אזרחיות וביטחוניות גם יחד. לצד השפעתו על ביטחון ישראל הוא גם דמות רבת השפעה על מאות סטארט אפים, חוקרים ומשקיעים שעוסקים בטכנולוגיות שיכולות לסייע גם למערכת הביטחון.
דניאל (דני) גולד נולד ב-1962 בתל אביב להורים ניצולי שואה. כעתודאי רכש תואר בהנדסת חשמל ובאלקטרוניקה. ב-1983 התגייס לחיל האוויר ושימש בתפקידי פיתוח ותחזוקה בתחומי האלקטרוניקה והחימוש. בהמשך שירת במנהל למחקר, פיתוח אמצעי לחימה ותשתית טכנולוגית במשרד הביטחון, שם היה בין היתר ראש מינהל המו"פ. בתפקידו זה היה אחד הגורמים המרכזיים שדחפו לפיתוח מערכת כיפת ברזל. בשנת 2010 השתחרר בדרגת תת-אלוף. לאחר השחרור הקים את חברת גולד מו"פ טכנולוגיה ויזמות, אך ב-2016 חזר למשרד הביטחון ומונה לראש מפא"ת. ב-2020 הוטל עליו גם להקים ולנהל את המרכז הטכנולוגי הלאומי למלחמה בנגיף הקורונה. גולד קיבל את פרס ביטחון ישראל וארבעה פרסי מפקד חיל האוויר וב-2015 הדליק משואה ביום העצמאות.
תחת ניהולו של גולד הפכה מפא"ת לגורם מרכזי בהנעת פיתוח טכנולוגיות חדשות, שמשמשות גם למטרות אזרחיות וגם למטרות ביטחוניות. זאת תוך שיתוף פעולה עם האקדמיה ועם חברות סטארט אפ, בנוסף לשיתוף הפעולה המסורתי של מפא"ת עם התעשיות הבטחוניות. כתוצאה מכך מגלים יזמי ההייטק שהם יכולים להתאים את הטכנולוגיות שלהם לעולמות הביטחון תוך הפרדה מהעולמות האזרחיים, באופן שלא יפגע בשיווק עתידי.
החל מ-2021 מפא"ת מניעה אקסלרטורים לסטארט אפים תוך שיתוף פעולה עם קרנות השקעה פרטיות מקנדה, סינגפור ויפן. ב-2022 נראה שהקצב אפילו גבר. רק בחודשים האחרונים הוחלט על קידום טכנולוגיות bio-convergence (שילוב מערכות ביולוגיות ואלקטרוניות), נחתם הסכם עם חברת תשתיות אנרגיה (סייבר, רחפנים, אגירה והולכת מימן) ועם המשרד לביטחון פנים (צמצום הפשיעה, איתור אמל"ח, זיהוי שריפות ומנהרות, רחפנים), פרוייקט מחשוב קוונטי נמצא בהקמה ומוקמת מינהלת לפיתוח טכנולוגיות עתידיות (בינה מלאכותית, נשק לייזר ורובוטיקה).