תפקיד: מנכ"ל ומייסד-משותף Classiq Technologies
תפקידים קודמים: מוביל צוות ב-8200, מנהל פרויקטים ב-KayHut
שנת לידה: 1991
ניר מינרבי מוביל את חברת התוכנה הקוונטית הגדולה בישראל ואחת מהגדולות בעולם. החברה מגדילה בהתמדה את מספר הלקוחות בעולם וגם מצליחה למשוך השקעות בתקופה לא קלה במשק. בזכות הגישה האגנוסטית שלה לחומרה, לקלאסיק יש קשרים מצוינים בכל התעשייה, ומכאן השפעתה.
ניר מינרבי נולד בחיפה ב-1991, ולמד בבית הספר הריאלי בעיר. ב-2009 התגייס לצבא לתוכנית תלפיות, במסגרתה גם רכש תואר ראשון בפיזיקה ובמתמטיקה באוניברסיטה העברית. בהמשך השלים גם את לימודי התואר השני בהנדסת חשמל באוניברסיטת תל אביב. בשירותו הצבאי שימש מינרבי בעולמות המודיעין והסייבר ובתפקידו האחרון היה מוביל צוות ב-8200. לאחר השחרור עבד תקופה קצרה בחברת הסייבר קיי האט.
בתחילת 2020 חבר מינרבי לחברו לספסל הלימודים אמיר נווה ולאביו של החבר ד"ר יהודה נווה, שהיה לפני כן איש מעבדת המחקר של IBM בחיפה ומתמחה בתוכנה למחשבים קוונטיים. השלושה הקימו את יחד את קלאסיק (Classiq Technologies), שפיתחה מערכת הפעלה וסביבת פיתוח למחשבים קוונטיים, הנחשבת כיום לאחת המובילות בעולם.
המערכת של קלאסיק מאפשרת לכל יצרן לשלב בין חומרה לבין מימושים קוונטיים ומעניקה יכולת להתאמן בכתיבת קוד קוונטי עוד לפני הבשלת המחשב הקוונטי שיממש את הקוד. היכולות הללו הביאו לקלאסיק לקוחות ענק רבים וכן משקיעים אסטרטגיים. עד כה גייסה החברה 64 מיליון דולר, שנייה רק לקוונטום מאשינס של איתמר סיוון, והיא מעסיקה כ-50 עובדים.
אחד השווקים החזקים של קלאסיק הוא אוניברסיטאות, שמשתמשות בפלטפורמה להוראת קוונטום. בפברואר 2023 החברה אף יצאה בשיתוף פעולה עם מיקרוסופט שמיועד להביא את הטכנולוגיה של קלאסיק לאוניברסיטאות רבות נוספות.
מינרבי מחובר מאוד לאקוסיסטם הקוונטום המתפתח של ישראל, משפיע על תהליכי קבלת החלטות של הגופים הרשמיים וגם מייעץ בהקמת מרכז המחשוב הקוונטי הישראלי ובמאגד הקוונטום של רשות החדשנות.