תפקיד: Executive Director בארגון EcoMotion
תפקידים קודמים: מנהלת תוכניות ב-TAU Ventures, מנהלת תוכנית מנהיגות בסוכנות היהודית
שנת לידה: 1989

קהילת האוטוטק והמוביליטי הישראלית עדיין מחפשת את דרכה. ארגון אקומושן (EcoMotion) בניהול ג'ניפר שוורץ מנסה לסייע לקהילה לעלות על המסלול הנכון ולהתגבש כאקוסיסטם של ממש. אקומושן נודע בעבר בזכות הכנס הבינלאומי שאנשיו ארגנו מדי שנה בישראל, והאתגר של שוורץ כעת הוא להרחיב את מאמצי הארגון לכיוונים חדשים ולהביא עוד הזדמנויות לחדשנות המקומית בתחום.

ג'ניפר שוורץ נולדה במרילנד בארה"ב ב-1990, כבת צעירה אחרי שני אחים. בגיל 18 היא השתתפה בתוכנית "מסע" בישראל. לאחר מכן למדה מדעי הסביבה ופיתוח בינלאומי באוניברסיטת מרילנד ובילתה סימסטר באזורים הכפריים של תאילנד. לאחר סיום הלימודים ב-2012 יצאה לשנת התנדבות בארגון זכויות אדם בהודו ולאחר מכן עבדה בכמה ארגונים בוושינגטון הבירה, עד שב-2015 חזרה לישראל במסגרת תוכנית "דורות" ואף עבדה בסוכנות היהודית כמנהלת תוכנית למנהיגות. ב-2020 השלימה תואר שני ביזמות וחדשנות חברתית ב-LSE בלונדון והחלה לעבוד בקרן TAU Ventures של אוניברסיטת תל אביב. בשלהי 2022 הצטרפה לאקומושן כ-Executive Director.

ארגון אקומושן הוא קהילת תחבורה חכמה, פעילות משותפת למשרד התחבורה, משרד הכלכלה והתעשייה והמכון הישראלי לחדשנות. הארגון הוקם ב-2012 בהשתתפות מינהלת תחליפי דלקים במשרד ראש הממשלה, שנסגרה מאז. הרעיון הוא להוות מקום למפגש ולשיתופי פעולה בין סטארט אפים, חברות בינלאומיות, האקדמיה, קרנות הון סיכון וארגוני תחבורה, והדבר בא לידי ביטוי בכנס הבינלאומי השנתי שמארגן הארגון. רבות מפעילויות החדשנות שמפעילות יצרניות הרכב הגדולות בישראל הן תוצאה מהאקוסיסטם הזה, שמונה כ-13 אלף חברים ותומך ב-600 סטארט אפים.

אחת היוזמות הראשונות ששוורץ ניהלה לאחר מינויה היה אירוע בהשתתפות 50 חברות אוטוטק ישראליות בכנס CES בלאס וגאס בתחילת השנה. המפגש זכה לעניין מצד חברות בינלאומיות, כעת עומד על הפרק הכנס השנתי ה-11 של אקומושן שייערך במאי. לצדו עובד הארגון על קורס לרשויות המקומיות בתחום תחבורה חכמה ותחרות סטארט אפים בשיתוף צה"ל לתחום האספקה והלוגיסטיקה.

תעשיית האוטוטק הישראלית כבר ותיקה למדי, אך על אף ההישגים של חברות רבות, לא הגיעה למידת הבולטות של ענפי הייטק ישראליים אחרים כמו הסייבר. האתגר של שוורץ יהיה לסייע לחברות והיזמים הישראלים לזהות הזדמנויות חדשות לחדשנות, ואולי גם להרחיב את אקומושן לקהילת חדשנות פתוחה בינלאומית.

 

<< חזרה ל-techlist המלא | למשפיעים הנוספים בתחום >>