חברת קריון (Kryon) הישראלית נרכשה על ידי חברת נינטקס (Nintex) האמריקאית. סכום הרכישה לא פורסם ולפי הערכות מדובר בכ-100 מיליון דולר. החברה שהוקמה ב-2008 גייסה עד היום 77.5 מיליון דולר, כך שמדובר בהחזר נמוך למשקיעים. עם זאת, פעילות החברה בתל אביב תימשך, והמוצרים שהיא פיתחה ישאו את המותג Nintex-Kryon.

שתי החברות עוסקות בתחום הצומח במהירות של אוטומציה של תהליכים בתאגידים. קריון עצמה פיתחה רובוטים של תוכנה (RPA), שמבצעים תהליכים כמו קביעת תורים, קליטת עובדים חדשים, עדכון מחירים ועוד. החברה פיתחה גם טכנולוגיה שמזהה באופן אוטומטי את התהליכים אצל הלקוח, שניתן להחליפם בתהליכים רובוטיים. בין לקוחות החברה תאגידי Fortune 500 בהם AIG, Verizon, LTCG ו- CP Allובישראל בנק ירושלים, קופת חולים כללית, ועוד.

"היתה לנו אפשרות להמשיך בעוד השקעה ועוד השקעה ולהגיע לאט לנתח שוק, או למצוא דרך לעשות קפיצה מדרגה מאוד משמעותית. נינטקס היא חברה שרואה רווחים, השווי שלה הוערך ב-2.5 מיליארד דולר בסיבוב האחרון, ויש לה 10,000 לקוחות אנטרפרייז ו-800 שותפים"

מנכ"ל קריון הראל טייב אומר בשיחה עם tech12 כי הרכישה על ידי נינטקס מהווה קפיצת מדרגה עבור קריון והיא תאפשר לטכנולוגיה שפיתחה החברה להגיע לנתח שוק משמעותי: "היכולת שלנו כחברה מישראל, שנלחמת מול ענקים - חברה מאוד חזקה מבחינת טכנולוגיה ומוצרים אבל עם נתח שוק קטן יחסית – לקבל אלפי לקוחות ומאות שותפים, זו קפיצת מדרגה מטורפת". לדברי טייב, החברה התחילה בתהליך גיוס סבב הון נוסף, כשאחת מהקרנות שאיתן דיברה הציעה לרכוש את החברה במקום להשקיע בה. התפנית הזו הביאה לסיכום עסקת M&A בתוך שלושה חודשים.

הראל טייב, קריון Kryon (צילום: עומר הכהן, יחצ)
הראל טייב. יכהן כ-GM החטיבה המאוחדת|צילום: עומר הכהן, יחצ

בדרך כלל מנכ"לים ישראלים מדברים על גיוסים גדולים בדרך להנפקה. אתם הייתם במסלול הזה ושיניתם כיוון. למה?
"אנחנו מוכרים על ידי אנליסטים בתור מובילים בשוק אבל אנחנו מתחרים מול שחקנים מאוד גדולים. עד היום החברה גייסה יחסית מעט כסף, לעומת המתחרים שכל אחד מהם גייס מעל מיליארד דולר. אז היתה לנו אפשרות להמשיך בעוד השקעה ועוד השקעה ולהגיע לאט לנתח שוק, או למצוא דרך לעשות קפיצה מדרגה מאוד משמעותית. נינטקס היא חברה שרואה רווחים, השווי שלה הוערך ב-2.5 מיליארד דולר בסיבוב האחרון, ויש לה 10,000 לקוחות אנטרפרייז ו-800 שותפים". לדבריו קריון תהיה ציר מרכזי באסטרטגיה של נינטקס לקראת הנפקה בעתיד, וקווי המוצר שלה ישמרו וימשיכו להתפתח.

טייב יכהן מעתה בתפקיד המנהל הכללי (GM) של Nintex-Kryon Automation ובתפקידו זה ינהל את המשך הפיתוח והשיווק של מוצרי האוטומציה ואיתור התהליכים. "המותג שלנו מאוד חזק ומוכר בשוק. הרבה דברים יכולים להשתנות בעתיד אבל נכון לכרגע אנחנו משמרים את השם קריון וכשאנליסטים יסקרו את מוצרי האוטומציה של נינטקס הם יסקרו את מוצרי נינטקס-קריון".

מאבק לשימור העובדים עד ההנפקה

חברת קריון מעסיקה כיום 140 עובדים ולדברי טייב הוצעה להם האפשרות להמשיך בחברה הממוזגת וליהנות מתוכנית המשך של אופציות, שתמורתן תתקבל כאשר נינטקס תגיע להנפקה. ניתן להעריך כי ללא המכירה לנינטקס האופציות שבידי העובדים לא היו ניתנות למימוש, שכן הגיוסים שלה יחסית נמוכים ולא היו גיוסי סקנדרי, מה שעלול להוביל לזליגת עובדים מהחברה. "אנחנו נשמר את האנשים הטובים בכל התחומים, כולל שיווק, והם ישתלבו בתוך נינטקס ויהפכו להיות עובדים משמעותיים" אומר טייב, "הפעילות בישראל תישאר ותהפוך להיות אסטרטגית עבור נינטקס, שכן פה יתנהלו מרכז ה-AI וכל עולמות האוטומציה והדיסקברי".

"אנו נרגשים לצרף לשורותינו את עובדי Kryon ומצפים להעניק ללקוחות ולחברי הקהילה של Nintex יכולות אוטומציה מתקדמות יותר, וטכנולוגיית גילוי תהליכים אוטומטית מתקדמת בתוך הפלטפורמה שלנו", אומר אריק ג'ונסון, מנכ"ל Nintex."עם היכולות החדשניות של Kryon לRPA - ולגילוי תהליכים (Process Discovery), האסטרטגיה שלנו היא להרחיב ולהעמיק את יכולות הפלטפורמה שלנו כדי לספק לארגונים במגזר הציבורי והפרטי יתרון תחרותי משמעותי בתכנון ויישום של תהליכי טרנספורמציה דיגיטלית". קריון היא החברה הראשונה שרוכשת נינטקס מאז נרכשה בעצמה על ידי קרן TPG, והרכישה השלישית של החברה ב-16 חודשים האחרונים.