גיוסי ההון מתמעטים בתקופה האחרונה אבל בתחומי הסייבר נראה שהעסקים כרגיל, כמעט. חברת הסייבר סימפליסיטי (Seemplicity), שנחשפת היום תוך הכרזה על גיוס בסבב A בהיקף 26 מיליון דולר, היא דוגמה טובה. החברה פיתחה טכנולוגיה שמייעלת משמעותית את עבודת צוות הגנת הסייבר של חברות אנטרפרייז. יש לה כבר עשרות לקוחות אנטרפרייז משלמים והיא שורפת מזומנים בקצב מרוסן. הפרופיל הזה הוא בדיוק מה שמחפשות קרנות ההון סיכון בימים אלה.
את הטכנולוגיה של סימפליסיטי קל להבין: היא מציעה למנהל אבטחת המידע בארגון (CISO) פלטפורמה שמרכזת את ההתרעות מעשרות מערכות הגנת סייבר ואבטחת איכות פיתוח הקוד, ומדובר בהיקף של עשרות אלפי הודעות מדי יום. סימפליסיטי מרכזת אותן במסך אחד ובשפה אחידה, מתעדפת אותן לפי הבהילות הנדרשת, מציינת מי בארגון אמור לטפל בתיקון כל בעיה וגם מאפשרת לעקוב אחר ביצוע התיקון ולוודא שהסתיים. סקר בין הלקוחות שערכה החברה מצא שחלה ירידה של 80% בזמן תיקון הבעיות ויעילות צוות הגנת הסייבר בהתמודדות עם אלפי ההתרעות גדלה עד פי שישה.
"באנו לטפל בבעיה הכי גדולה של מנהל אבטחת המידע - לקחת את כל הדאטה שזורם אליו ולברור מה באמת חשוב", אומר יורן סירקיס, מנכ"ל החברה ומייסד משותף, "באופן פרדוקסלי, ככל שארגון יותר מתקדם ככה יש לו יותר כלי אבטחה וכך היעילות של צוותי אבטחת המידע הולכת ויורדת". הוא מתאר את שגרת עבודה של צוותי הסקיוריטי כמפרכת: מקבלים את כל הדוחות מכל כלי הגנת הסייבר, מנהלים ישיבת צוות ומגדירים את עשר המשימות הדחופות ביותר, מאתרים את האדם האחראי על הטיפול בכל משימה ומתארים את הטיפול הנדרש ואז מתחילים בפגישות סטטוס כדי לוודא שהבעיה תוקנה. "60% מזמן העבודה של איש הסקיוריטי מתבזבז על ניהול פרויקטים ואת הדבר הזה אנחנו חוסכים לו".
לדבריו למוצר של סימפליסיטי יש כבר אינטגרציה עם 50 כלי הגנת סייבר, בהם כלים של וויז, סניק, צ'קמרקס ואחרות. "פיתחנו את הדשבורד של כל הדשבורדים: על מסך אחד, עם שפה אחת של דיווחים, ועם דירוג כלל הסיכונים", הוא אומר.
יורן סירקיס, מנכ"ל החברה ומייסד משותף: "רצינו להציג תוצאות טובות בגיוס וחיכינו לסוף שנה. כשהנפנו דגל הצלחנו לקבל המון פניות, היה לנו ביקוש יתר על הסיבוב הזה. היום זה היה הרבה יותר קשה, אני שמח שאנחנו לא נדרשים היום להתחיל את התהליך"
סימפליסיטי הוקמה ב-2020 על ידי יורן סירקיס (CEO), רביד צירקוס (CPO) ורותם כהן גדול (CTO). השלושה ותיקים בעולמות ההייטק והסייבר, מה שהקל ללא ספק על גיוס עובדים והון. החברה גייסה בסבב הנוכחי 26 מיליון דולר, סכום שמצטרף לסבב גיוס הפרה-סיד בהיקף 6.2 מיליון דולר ב-2020. בזמן שחלף בין שני הגיוסים החברה עבדה מתחת לרדאר, גייסה 26 עובדים, פיתחה את הטכנולוגיה והשיגה לקוחות משלמים.
איך עושים את כל זה בלי להיחשף?
"בלי להישמע יהיר, בגלל שיש לנו לא מעט קשרים בתעשייה הצלחנו להגיע ללקוחות, לעבוד איתם, לגייס כסף, להביא את העובדים שרצינו מהנטוורקינג שלנו. גם כל הלקוחות בהתחלה היו לקוחות שאנחנו מכירים אותם – עובדים לשעבר, לקוחות קודמים, והם גם התחילו להפיץ את השמועה וככה הצלחנו להגיע לסיבוב A בלי שאנחנו צריכים לספר על עצמנו. היינו בסטלת' מוחלט. בזמן הזה גם הצלחנו לייצר בידול עם טכנולוגיה מאוד משמעותית. גם אם מחר יגיד מישהו שהוא גם עושה את זה, עדיין תהיה הרבה עבודה לפניו".
לדברי סירקיס החברה חיכתה לסוף 2021 כדי להציג היקף הכנסות משמעותי, מה שהביא אותה להצליח לגייס את ההון שביקשה, אבל על הקשקש. הגיוס הנוכחי הובל על ידי קרן גלילות קפיטל באמצעות קרן הצמיחה המוקדמת שלה, גלילות+. לסבב הצטרפו גם הקרנות NTTVC ו-Atlantic Bridge Capital ונוסף עליהן המשקיעים הקיימים S Capital ו-Rain Capital. משקיעים נוספים היו בכירים בענף אבטחת המידע הגלובלי, בהם אלעד יורן, מארק סמית', טום בנאהן, רנה בונווני וקווין מאהאפי.
"הגיוס נעשה לפני חודש וחצי וכבר אז הרגשנו שיש שינוי באטמוספירה", אומר סירקיס. "רצינו להציג תוצאות טובות וחיכינו לסוף שנה. כשהנפנו דגל הצלחנו לקבל המון פניות, היה לנו ביקוש יתר על הסיבוב הזה. היום זה היה הרבה יותר קשה, אני שמח שאנחנו לא נדרשים היום להתחיל את התהליך".
לכמה זמן יספיק הכסף שגייסתם?
"אנחנו במצב הכי טוב שיכול להיות כי יש לנו כסף ואפשר לתכנן אותו קדימה. מי שיותר מוטרד היום אלה חברות שכבר יושבות על קצב שריפה מאוד גבוה והדלק הולך להיגמר. אנחנו במצב ההפוך".
אבל אתה עושה התאמות למצב הנוכחי?
"יש לנו תוכניות ונסתכל עליהן טוב מאוד כדי לוודא שמצליחים לעמוד בהן מול ההוצאות, אבל עוד לא בקענו מהביצה, עוד צריך להתניע אותן. אנחנו עם ביקושים של לקוחות גדולים והצוות יחסית מצומצם. ולכן הדבר היחיד שאעשה, כמו כל בנאדם אחראי, אוודא שהתוצאות בהלימה לעשייה. המטרה שלנו לגדול ולצמוח, זה בדיוק השלב שלנו לרוץ. אנחנו צריכים לגייס עובדים, היעד הוא להגיע לסביבות 50–60 אנשים, זו לא השתוללות".
סירקיס: "באופן פרדוקסלי, ככל שארגון יותר מתקדם ככה יש לו יותר כלי אבטחה וכך היעילות של צוותי אבטחת המידע הולכת ויורדת. 60% מזמן העבודה של איש הסקיוריטי מתבזבז על ניהול פרויקטים ואת הדבר הזה אנחנו חוסכים לו"
ליאור ליטבק, שותף מנהל ב +Glilot, אומר: "על ידי ייעול האלמנט התפעולי של אבטחת סייבר ובניית תהליכי עבודה בזמן אמת בין צוותי האבטחה והצוותים אשר מבצעים את התיקונים בפועל, סימפליסיטי מאפשרת לארגונים לשפר משמעותית את עמידותם מפני סיכוני סייבר ובמקביל לצמצם את עומסי העבודה שלהם, אשר ממשיכים לגדול".
איה פטרבורג, שותפה מנהלת של S Capital, אומרת :"מההתחלה ידענו שמדובר בצוות מייסדים חזק, משמעותי ובעל מומחיות רבה בנושא ניהול סיכוני סייבר. החזון שהם הגדירו תורגם במהירות למוצר מתקדם, שנותן ערך משמעותי למשתמשיו, דבר הבא לידי ביטוי בנתוני הצמיחה אותם ראינו במהלך השנה האחרונה".