קבוצת הסייבר והפינטק Team8 היא מעתה קבוצת סייבר, פינטק והלת'-טק. הקבוצה הקימה לאחרונה זרוע חדשה שתנביט ותלווה חברות בתחום הבריאות הדיגיטלית. נודע כי הזרוע החדשה מתכוונת לגייס בין 80 ל-100 מיליון דולר ממשקיעים קיימים ב-Team8 וכן ממשקיעים אסטרטגיים מקרב חברות הפארמה וחברות הטכנולוגיה הרפואית.
מי שיובילו את זרוע ההלת'-טק יהיו דימיטריוס קוזוקס, שניהל בעבר את תוכנית Medicare האמריקאית ולצידו אסף מסחרי, בכיר לשעבר ביחידת 8200 וממייסדי קבוצת Team8, ד"ר כנרת לבנת סויצקי, יזמת בתחום הפארמה ופרופ׳ ורדה שלו, שעמדה בראש מכון המחקר והפיתוח של מכבי שירותי בריאות.
8Team ידועה במודל ה"פאונדרי" שפיתחה, פס ייצור של חברות הייטק שהחברה מקימה אותן, מגייסת את היזמים, משקיעה בהן כספים ומסייעת להן לחדור לשווקים. עד כה היה מדובר בחברות בעולמות הסייבר, הדאטה והפינטק.
עד כה הניב פס הייצור הזה 15 חברות הייטק, בהן שני יוניקורנים וארבעה אקזיטים: חברת הסייבר סיגניה שנמכרה לטמאסק, פורטשיפט שנמכרה לסיסקו; Curv שנמכרה לפייפאל ו-VisibleRisk שנמכרה ל-BitSight.
אסף מסחרי, שותף מנהל בקבוצת Team8 וממנהלי הזרוע החדשה, אומר כי הקמת הפעילות בתחום הבריאות הדיגיטלית החלה בינואר השנה, ובמסגרתה נבנה צוות מומחים בתחומי הבריאות וגם מארג קשרים עם חברות וגופים שישמשו שותפי תכנון ולאחר מכן לקוחות.
אסף מסחרי, Team8: "אחת הבעיות שאנחנו מסתכלים עליה נמצאת בחיתוך שבין סייבר לבריאות. זו בעיה סבוכה לא רק ברובד הטכנולוגי אלא בגלל שיש המון שחקנים ולכל אחד מהם יש רגולציה שונה ודרישות שונות"
בשלב זה כבר הוקמה חברה ראשונה בתחום הבריאות על ידי שני יזמים ותיקים בתחום, וגופי בריאות גדולים כבר משתפים עימה פעולה. הטכנולוגיה של החברה תשלב עיבוד נתוני מטופלים עם תכונות של מערכת פינטק. מסחרי נמנע מלחשוף פרטים נוספים אבל אומר: "כל החברות שיוקמו אצלנו הן חיתוך של סייבר עם בריאות או פינטק עם בריאות. אנחנו מרגישים שאלה השרירים ש-Team8 יכולה להביא לעולם ההלת' קייר".
מאתרים יזמים ישראלים שישפרו את הבריאות העולמית
לדבריו, כעת התחיל תהליך איתור יזמים בישראל לחברה השנייה שמתוכננת לקום, ושתעסוק בשילוב של סייבר בעולמות הבריאות. מסחרי אומר שאחת הבעיות המעניינות שהצוות שלנו בוחן היא הגנת פרטיות המטופלים בעת העברת הנתונים שלהם בין מערכות שונות: "זו בעיה שסופר מסקרנת אותנו, בפירוש אחת הבעיות שאנחנו מסתכלים עליה נמצאת בחיתוך שבין סייבר לבריאות. זו בעיה סבוכה לא רק ברובד הטכנולוגי אלא בגלל שיש המון שחקנים ולכל אחד מהם יש רגולציה שונה ודרישות שונות".
זרוע הבריאות הדיגיטלית החדשה מתוכננת להקים בין שש לשמונה חברות בתחום הבריאות במהלך חמש השנים הבאות, בהשקעה כוללת של עד 10 מיליון דולר בכל חברה, לצד גיוס הון ראשוני ובסיוע נוסף במשאבים ובשירותים שונים. אומר מסחרי: "אנחנו נתחיל בחברות שמפוקסות על מערכת הבריאות האמריקאית, מערכת הבריאות הגדולה בעולם וגם אחת המסובכות. היכולת של Team8 והתהליכים שלה מאוד מתאימים למערכות מסובכות כיוון שאנחנו עובדים עם שוק ועם מומחי תוכן להגדרת הבעיה".
יובל שחר, שותף מנהל ב-Team8: "ההבנה העמוקה של Team8 בעולמות המידע והנתונים, לצד המומחיות והניסיון בתחום הסייבר והפינטק, יסייעו לבנות טכנולוגיות שמתמודדות עם הפערים ועם האפשרויות החדשות שמגמה זו תניב״
לקוזוקס, שיוביל את זרוע הבריאות הדיגיטלית, יש למעלה משני עשורים של ניסיון בהנהלת שירותי בריאות, במשרות בכירות בממשל הפדרלי ובתעשייה בארה"ב. לפני שהצטרף ל-Team8 Health, שימש כמנהל תכנית הבריאות הפדרלית Medicare וכבכיר בחברת הביטוח United Healthcare. בתחילת דרכו, קוזוקס שירת במשרד הבריאות האמריקאי, והיה אחראי בין היתר על מדיניות הרגולציה בארגון. "אנחנו מקווים לבנות מודל שמחבר בין רפואה, פינטק, דאטה וסייבר, שיעמוד בפני הסיכונים הכרוכים בבניית חברות ויזרז את יציאתן לשוק", הוא אומר.
יובל שחר, שותף מנהל ב-Team8, אמר: "המפתח לטרנספורמציה הדיגיטלית בתחום הבריאות היא שיתוף מידע. אנשים יהיו מנוטרים כל הזמן – והעובדה הזו מציפה הזדמנויות ואתגרים. ההבנה העמוקה של Team8 בעולמות המידע והנתונים, לצד המומחיות והניסיון בתחום הסייבר והפינטק, יסייעו לבנות טכנולוגיות שמתמודדות עם הפערים ועם האפשרויות החדשות שמגמה זו תניב״.