ד"ר גיא איזיקיאל יוצא הבוקר מסטלת' וחושף ב-tech12 את חברת הסטארט אפ זורו (Zorro) החדשה שהקים, ואגב כך את העובדה שעזב את תחום ההשקעות וחזר להיות יזם הייטק. איזיקיאל היה בעבר מייסד ומנכ"ל של חברות הטכנולוגיה הרפואית Ventor ו-Marval Pharma, מנכ"ל חברת Brainsway ומנהל בכיר בחברות הבינלאומיות Medtronic ו-Medred. בנוסף היה שותף בכיר בקרן ההון סיכון פיטנגו.

זורו מדווחת הבוקר על סבב גיוס בהיקף של 11.5 מיליון דולר. את סבב הגיוס הובילו הקרנות פיטנגו ו-10D של יהל זילכה. החברה פיתחה פלטפורמה בתחום ביטוחי הבריאות בארה"ב, שמאפשרת למעסיקים להציע תוכניות ביטוח בריאות לעובדים על בסיס השוואה וניהול תקציב. מעסיקים אמריקאים מחויבים בחוק להציע לעובדים תוכניות ביטוח רפואי אלא שהפרמיות שדורשות חברות הביטוח עולות בקצב מהיר ועובדים רבים נמנעים מלחדש את הביטוח הרפואי מחשש לעלויות שלא יוכלו לעמוד בהן.

"אחרי 20 שנה בעולם הטכנולוגיה הרפואית, גם כמשקיע וגם כיזם וכמנכ"ל, לדאבוני אני לא מרגיש ששינינו את התחום הרפואי בארה"ב", אומר ד"ר איזיקיאל בשיחה עם tech12, "מחצית מהאמריקאים לא יכולים להגיע לטיפול רפואי כי הם מפחדים שלא יוכלו לעמוד בחשבון שיקבלו מבית החולים. אנחנו באים לטפל בנקודה הכי חשובה – התאמה אישית של הביטוח הרפואי, העברת מוקד הכוח מהמעסיק לעובד. אם בזכותנו אנשים לא יפחדו להגיע לטיפול רפואי מחשש לתשלום, מבחינתי קידמנו את הרפואה שנות דור".

לדברי איזיקיאל, "אנחנו באים לטפל בנקודה הכי חשובה – התאמה אישית של הביטוח הרפואי, העברת מוקד הכוח מהמעסיק לעובד. אם בזכותנו אנשים לא יפחדו להגיע לטיפול רפואי מחשש לתשלום, מבחינתי קידמנו את הרפואה שנות דור"

הפלטפורמה של זורו מאפשרת גמישות רבה יותר למעסיקים מול חברות הביטוח הרפואי. זורו מגבשת עם המעסיקים תקציב מתאים לביטוח כל עובדי החברה, ולאחר מכן מציעה לכל עובד ועובדת תוכנית ביטוח רפואי מותאמת אישית. בשלב השני הפלטפורמה פועלת כמרקטפלייס של חברות הביטוח הרפואי, שמתחרות ביניהן על הצעת פרמיות לחברות ובכך מוזילות את עלויות הביטוח הרפואי של המעסיקים. זו הסיבה שהמעסיקים הם אלה שמשלמים לזורו עבור השירות.

זה לא מנוגד לאינטרס של חברות הביטוח הרפואי להתחרות ביניהן בפלטפורמה שלכם?
"המבטחים הגדולים מבינים שאין להם ברירה אלא לשתף פעולה. אנחנו בהחלט משנים את מאזן הכוחות. המבטחים מבינים שכאשר הפרמיה למעסיק עולה משנה לשנה ב-15%, חלק מהמעסיקים לא יחדשו את הביטוחים וגם אם יחדשו, חלק מהעובדים לא יצטרפו".

זורו הוקמה בתחילת 2022 והפלטפורמה שלה הושקה בסוף השנה. עד כה פעלה החברה מתחת לרדאר מול מספר מעסיקים בארה"ב, לקוחות משלמים שגם השתתפו במשוב על המערכת. "קיבלנו תגובות יוצאות מגדר הרגיל ויש הרבה עניין במערכת גם במדינות נוספות בארה"ב שאנחנו עדיין לא פועלים בהן", אומר איזיקיאל, "עכשיו נעבה את הצוות ונתחיל בפעילות שיווק הרבה יותר גדולה. הפלטפורמה שלנו מוכנה לפריים טיים".

חברות ישראליות לא מעטות נכנסו לאחרונה לתחום הביטוחים הרפואיים בארה"ב. זה מקרי?
"אנחנו כישראלים מזהים הרבה פעמים תהליכים וטרנדים בשוק, ומבינים איפה אפשר להתערב. יש כאן כשל שוק. ארה"ב משלמת 4 טריליון דולר בשנה על הוצאות רפואיות, יותר מטריליון דולר משולמים רק לפרמיות. ועדיין תוחלת החיים בארה"ב היא הנמוכה ביותר בעולם המערבי. בגלל ריבוי נקודות הכשל החברות הישראליות מוצאות מקום להתערב".

"להיכנס שוב מתחת לאלונקה"

זורו הוקמה על ידי איזיקיאל ומאיה פרל, שהייתה גם היא משקיעה בפיטנגו ובעלת ניסיון רחב ברגולציית הבריאות האמריקאית. החברה מעסיקה 15 עובדים, מומחים לטכנולוגיות בריאות, אינשורטק, תוכנה וביג דאטה. איזיקיאל פרש מהפעילות בפיטנגו והעביר את תיק ההשקעות לשותפה החדשה בפיטנגו, הילה קארח.

אחרי קריירה כיזם סדרתי וכמשקיע הון סיכון, עכשיו אתה מדלג בחזרה להיות יזם הייטק?
"לחלוטין. זה דילוג בחזרה להיות יזם ואני מאוד גאה בזה. זה נובע מזה שגילינו תחום שבו יש המון מקום לדיסרפשן. זה גם מונע מהדרייב האישי הפרטי שלי - התגעגעתי לחלק האופרטיבי של להיכנס שוב מתחת לאלונקה ולהיות חלק מעשייה מאוד גדולה. אני נהנה כל יום לשים את התרמיל על הגב, לעלות לרכבת ולנסוע שעה לתל-אביב. אני מרגיש שוב כמו סטארט אפיסט בן 25. אין תחושה נעלה מזו, זה כיף אדיר".

פיטנגו מובילה את ההשקעה בחברה שלך, כך שנראה שהם עדיין מאמינים בך.
"זה אומר הרבה על האמון של פיטנגו בחברה וביכולות שלנו וגם על כך שנפרדנו בצורה מאוד יפה ומכובדת והמשכנו להיות גם שותפים וגם חברים. יכולתי לעשות הרבה מאוד דברים ובחרתי במסלול לא פשוט - להיות סטארט אפיסט, להתחיל כמעט מאפס, באמת חיים לא פשוטים. אבל אני מאוד מאמין במה שאנחנו עושים ואני חושב שיש פה הזדמנות אמיתית להקים חברת ענק שתביא הרבה מזור".

רמי קליש, מנהל שותף ומייסד משותף בפיטנגו: "המודל החדש של זורו, שמפשט את תהליך בחירת הטבות הבריאות לעובד, ללא ספק יאומץ במהירות על ידי עסקים קטנים עד בינוניים בשל קלות השימוש בו והחזר ההשקעה המיידי". לדברי יהל זילכה, שותף מנהל ב-10D, "כמעט 90% מהמעסיקים מתכננים לבצע שינויים בשיתופי הפעולה עם ספקי ביטוח הבריאות שלהם בשנתיים הקרובות. באמצעות תעדוף הצרכים הבריאותיים והפיננסיים של העובדים זורו מעבירה את השליטה לעובד כדי להבטיח כיסוי ביטוחי מרבי ואידיאלי".