שנה אחרי שגייסה 30 מיליון דולר בסבב B בהובלת קרן אינסייט, חברת הסטארט אפ Run:AI מגייסת הון בסבב C בהיקף 75 מיליון דולר, בהובלה משותפת של הקרנות אינסייט וטייגר. את חגיגת הקרנות האמריקאיות הזו אפשר כנראה להסביר בעתיד המבטיח שצופים לחברה, שבינתיים עוד לא הגדירה בדיוק איך קוראים לתחום שהיא פעילה בו.
כפי ששמה מעיד, Run:AI פיתחה טכנולוגיה שמאפשרת ללקוחות להריץ, לשפר ולהאיץ את השימוש במעבדי ה-AI שבמחשבים שלהם. מערכת התוכנה שפיתחה Run:AI למעשה רוכבת על הביקוש העצום למעבדי ה-AI של Nvidia ושל חברות נוספות, וככל שאלה יתגברו – השוק שלה יגדל גם הוא. בהיעדר מתחרים של ממש אפשר להבין את המאמצים של החברה לצמוח במהירות ולהפוך למובילת השוק שאך זה נולד.
כך קורה שסך הגיוסים של החברה מגיע כעת ל-118 מיליון דולר, והמשקיעים מחזרים אחרי החברה באינטנסיביות. הובלה משותפת של טייגר ואינסייט היא לא עניין של מה בכך, ועוד נחזור אליו. בסבב הגיוס הנוכחי השתתפו גם המשקיעים הקיימים – TLV Partners ו-S Capital VC. לא בטוח שהחברה הייתה צריכה את כל הכסף הזה, אבל משגויס, עכשיו על הכוונת רכישת חברה נוספת שתאפשר להאיץ עוד יותר את צמיחת החברה.
אז מה בעצם עושה Run:AI? היא מיישמת את גישת הווירטואליזציה שקיימת כבר שנים רבות בתחום מחשבי ה-PC ומעבדי ה-CPU, ומעבירה אותה למעבדי ה-GPU ולמעבדי AI נוספים. באופן סכמתי אפשר להגיד שאחרי שראינו במערכות ענן וירטואליזציה למעבדי CPU לאחסון ולרשת, הנה באה הווירטואליזציה בענן למחשבי GPU ואפילו למחשבי על.
עמרי גלר, מנכ"ל Run:AI: "בשיחה פנימית עם הדירקטוריון, הבנו שהדבר הנכון לחברה, בגלל שאנחנו בונים פה חברה מאוד גדולה, זה להביא עוד שחקן חזק לשולחן, שיעזור לנו בעצם להרחיב את סט היכולות. וכך מצאנו את הקונסטלציה שגם טייגר וגם אינסייט מובילות את הסיבוב"
המנכ"ל עמרי גלר מסביר: "אנחנו נכנסים לדור רביעי של החומרה החדשה, המעבדים של הבינה המלאכותית. בהסתכלות שלנו אפשר להמציא את כל עולם הווירטואליזציה מחדש עבור הדור החדש הזה. כל הדברים שאפשר לעשות עם המעבדים הקלאסיים – אנחנו רוצים לעשות עם מעבדי ה-AI". השלב הראשון היה הרצה בסיסית של כמה משימות על מעבד GPU אחד, משימה שהופכת פשוטה עם הפלטפורמה של Run:AI. זה המוצר הנוכחי של החברה, אטלס, והוא מאפשר ללקוחות להריץ יותר משימות עם אותה חומרה ולהאיץ משימות כמו אימון רשת נוירונית במאות אחוזים מהר יותר.
השלב השני יצא לשוק השנה, בינתיים כבטא אצל לקוחות: יכולת לפרק את עומס העבודה על מעבדי ה-GPU למקטעים נפרדים, כך שכל משימה שמתבצעת במחשב מקבלת בדיוק את הנפח הדרוש לה. אם היא לא משתמשת בה כמו שהבטיחה, המערכת יודעת לקחת את ההקצאה ולהחזיר אותה לפול הכללי. "מאחורי הקלעים אנחנו יודעים לתת למשימה אחרת לרוץ, שזה מדהים", אומר גלר. "זו פריצת דרך ממש". לדבריו הטכנולוגיה החדשה תוכרז במהלך החודשים הקרובים.
"המשך הפיתוח שלנו הוא להמשיך וללכת בכיוונים האלה, של להוסיף עוד ועוד יכולות כדי למקסם את הניצול של המשאבים האלה. יש המון מה לעשות שם כי זה מתחיל היום ב-GPU אבל בשנים הקרובות יהיו עוד הרבה מאוד מעבדים אחרים שיצטרכו לעבור בדיוק את אותה טרנספורמציה", אומר גלר. במקביל החברה מפתחת גם את אוסף האפליקציות שהיא מציעה, כך שתוכל לפנות לעוד סוגי לקוחות ולעוד שימושים כמו ניהול משאבים, סביבות מחשוב שונות ולקוחות בתחומים נוספים כמו בתי חולים, נמלי תעופה ועוד.
בין הלקוחות של Run:AI יש חברות Fortune 500 וגם סטארט אפים שמפתחים בינה מלאכותית. כל הלקוחות הם ארגונים שבונים אפליקציות בינה מלאכותית, והפלטפורמה של החברה משפרת את עבודתם משלב פיתוח האלגוריתם עד ההטמעה שלו והניהול השוטף שלו. בין הלקוחות יש חברות בתחום הפיננסים, חברות בתחום הרכב שמפתחות מערכות נהיגה אוטונומיות, אוניברסיטאות ומוסדות מחקר עם אפליקציות ביולוגיה חישובית ופיתוח תרופות, ואפילו חברות גיימינג מסוימות שמפתחות את קונסולות העתיד.
מי המתחרים שלכם בעצם?
"יש עוד הרבה מאוד מורכבות היום בהגדרת השוק הזה, של מה שנקרא MLOps. בהתחלה זה מבלבל את הארגונים, שמנסים להבין באמת מי עושה מה, כי כל חברה מצהירה על הרבה מאוד דברים שהיא עושה. אז גם מנסים לברר איפה בדיוק אנחנו מתחרים ועם מי אנחנו מתחרים.
"אני אגיד שברוב המקרים נתקלנו בתחרות של Run:AI מול כלום, וזו לא תחרות קלה כי יש לנו הרבה אתגרים בתחום חינוך שוק להבנה שיש צורך במוצר הזה. מבחינת התחרות הישירה, ממש אחד על אחד, לא נתקלנו במישהו שעושה בדיוק מה שאנחנו עושים. יש לנו קונספט שנקרא Bring your own שאומר שאין לנו בעיה שהלקוח יביא כל כלי דטה סיינס שהוא רגיל להשתמש בו, או שיקבל את הכלי שאנחנו מציעים. רוב הכלים האחרים נותנים פתרון שמחייב את החלפת הכלים. אז אין באמת תחרות, רק עניין של החלטה אם רוצים להשתמש בכמה כלים במקביל או ב-Run:AI בלבד שייתן את המענה לכל התמונה".
אחרי שהוכחתם שהשוק קיים ומוכן לשלם, כמה זמן ייקח ל-Nvidia לתת את השירות הזה בעצמה?
"אלה שאלות טובות שאני בטח לא יודע לענות עליהן. אבל זו אחת הסיבות לגיוס משמעותי מאוד שאנחנו עושים – לנצל את המומנטום שיש לנו בשוק ולמצב את עצמנו כשחקן החזק ביותר שיכול לעשות את זה. זה תמים להניח שאף חברה גדולה לא תעשה את זה ואנחנו לא נניח את זה בחיים".
עמרי גלר, מנכ"ל Run:AI: "ברוב המקרים נתקלנו בתחרות של Run:AI מול כלום, וזו לא תחרות קלה כי יש לנו הרבה אתגרים בתחום חינוך שוק להבנה שיש צורך במוצר הזה. מבחינת התחרות הישירה, לא נתקלנו במישהו שעושה בדיוק מה שאנחנו עושים"
איך קרה שאת הגיוס הזה מובילות ביחד גם טייגר וגם אינסייט? יש פה חגיגה?
"זה חתיכת אירוע, בהחלט, שאנחנו שמחים ממנו מאוד. אין ספק שאינסייט וטייגר הן שתי קרנות ענק שנותנות גב כלכלי מאוד מאוד משמעותי. רק אינסייט לבד זה מספיק ועם טייגר זה באמת מאוד משמעותי. בעקבות הצמיחה שלנו בשנה האחרונה הייתה התעניינות רצינית מלא מעט משקיעים. אינסייט שהובילו את הסיבוב הקודם רצו להוביל גם את הסיבוב הזה, זה היה להם מאוד חשוב. ואחת השחקניות שהתעניינה גם הייתה טייגר. בשיחה פנימית עם הדירקטוריון, הבנו שהדבר הנכון לחברה, בגלל שאנחנו בונים פה חברה מאוד גדולה, זה להביא עוד שחקן חזק לשולחן, שיעזור לנו בעצם להרחיב את סט היכולות. וכך מצאנו את הקונסטלציה שגם טייגר וגם אינסייט מובילות את הסיבוב".
זה אירוע טכנולוגי או אירוע פיננסי? יכול להיות שהם פשוט זיהו השקעה טובה
"קצת קשה לי לדבר עבור המשקיעים, אבל חד משמעית – אם לפני שנה היינו במקום של הבטחה טכנולוגית, בשנה האחרונה הוכחנו שגם יש פה פוטנציאל עסקי. וזה עלינו להמשיך ולהוכיח את זה. אנחנו רק בתחילת הדרך, כך שאני מעריך שזה שילוב של השניים".
Run:AI הוקמה ב-2018 על ידי עמרי גלר, המנכ"ל וד"ר רונן דר, המשמש כמנהל הטכנולוגיות הראשי. גלר ודר נפגשו בזמן לימודי הנדסת אלקטרוניקה באוניברסיטת תל אביב, תחת הנחייתו של פרופ' מאיר פדר, המשמש כיועץ בכיר לחברה. החברה מציגה צמיחה משמעותית רבעונים רבים ברציפות. בשנה האחרונה גדל מספר העובדים מ-20 ל-70 והמטרה היא להוסיף ולהגדיל משמעותית את מספר העובדים. מבחינת ההכנסות, החברה שהתחילה במכירות בסוף 2020 מציגה גידול מהיר והכפלה את המכירות בכל רבעון לעומת קודמו. בקצב הזה, המכירות שמסתכמות בינתיים בכמה מיליוני דולר בשנה, צפויות להגיע לסכומים משמעותיים הרבה יותר במהלך השנה הקרובה.
מה תעשו בשנה הקרובה עם כל הכסף שגייסתם?
"קודם כל, הדבר שלי הכי חשוב זה שהחברה תבסס את מקומה כחברה מובילה בתחום ואנחנו משקיעים המון משאבים בפיתוח הטכנולוגיה. הטכנולוגיה עמוקה מאוד ויש לנו מפת דרכים רצינית מאוד. הדבר השני שהרבה כספים יוזרמו אליו זה תחום השיווק והפרסום, שכל אחד יכיר את החברה וידע מי אנחנו.
"וחלק מהכסף ככל הנראה יופנה לרכישות אסטרטגיות מתישהו בזמן הקרוב. אין כרגע משהו על הכוונת, אבל זה כן משהו שאנחנו שוקלים ונביא בזמן הנכון. יש לנו הרבה מקומות להתרחב אליהם, גם פיתוח עמוק וגם ברמת שווקים חדשים. התפיסה שלנו היא קודם כל לנסות לעשות בבית. אם נבין שהדרך הנכונה היא להאיץ את זה באמצעות רכישה של טכנולוגיה מאוד ספציפית או של צוות מסוים – אנחנו נדע לעשות את זה"
אפשר להניח שזמן ההגעה לשוק (TTM) הוא קריטי מבחינתכם
"זו בדיוק המשמעות. יש לפנינו כמה שנים שבהן השוק הזה הוא עדיין מאוד בהתחלה. ודרך מדהימה לראות את זה היא להסתכל על המכירות של Nvidia בתחום דטה סנטרס ו-GPU. מ-200 מיליון דולר ברבעון לפני חמש שנים הם הגיעו היום לשלושה מיליארד דולר וזה גדל רבעון אחרי רבעון. אז אנחנו רק בהתחלה וזה אומר של-Run:AI יש עכשיו את השנים לעשות את הקפיצה המשמעותית ולהפוך לשחקן הדומיננטי ביותר.
לוני ג'אפה, מנהל בקרן אינסייט, אומר: "צוות Run:AI נמצאים במומנטום אדיר של צמיחה, שבא לידי ביטוי בהגדלה של פי ארבעה בלקוחות החברה בתוך שנה. דו"ח פורסטר הצביע על עלייה דרמטית בביקוש לשבבי GPUs, מה שמעיד על הביקוש הרב לטכנולוגיה. מערכת אטלס מביאה יכולות חדשות ומתקדמות שמאפשרות להאיץ את השימוש בבינה המלאכותית תוך שימוש יעיל יותר במשאבים".