למרות הפיטורים בהייטק, חברת ה-HR-tech הייבוב (HiBob) ממשיכה במסע גיוסי ההון שלה. החברה מודיעה היום על גיוס בסבב D בהיקף 150 מיליון דולר, 10 חודשים אחרי שגייסה 150 מיליון דולר נוספים בסבב C. הגיוס החדש נעשה לפי הערכת השווי 2.45 מיליארד דולר לעומת 1.6 מיליארד דולר בסיבוב הקודם, עליה של 53% בשווי החברה. החברה מדווחת על צמיחה תלת־ספרתית לאורך שש שנים ברציפות ומעריכה כי קצב הצמיחה הזה יימשך גם בחודשים הקרובים.

הייבוב פיתחה פלטפורמה לניהול עובדים בחברות, שפונה לטרנדים הקיימים בשוק התעסוקה: עבודה היברידית, צורות העסקה מגוונות, פריסת עובדים במדינות שונות ועוד. מספר לקוחות החברה מגיע כיום ליותר מ־2,500 חברות ב-166 מדינות בעולם, בהן Cazoo, Gong, Hopin, Monzo, Happy Socks, Fiverr ו־VaynerMedia.

מנכ"ל החברה והמייסד המשותף שלה, רוני זהבי, אומר בשיחה עם tech12, שהגיוס הנוכחי מעיד על כך שחברות עם מודל עסקי ברור שפונה לשוק גדול, ושהתנהלו בצורה שקולה ב-2021 וגם ב-2022, ימשיכו ליהנות מצמיחה משמעותית ומגיוסי הון.

עם הקריסה הצפויה של חברות הייטק רבות, מספר הלקוחות שלכם עלול לצנוח. זה לא מדאיג את המשקיעים שלכם?
"הפוך, דווקא בתקופות כאלה הפלטפורמה שלנו קריטית. לא המצאנו את התחום, אבל באנו עם מערכת מאוד ייחודית ואנחנו סוגרים בכל רבעון 350 לקוחות חדשים. זה לא שאנחנו לא רואים האטה, אבל אם מסתכלים בסך הכל על הלקוחות שלנו, ואני חושב שזו תמונה מאוד מדויקת של מה שקורה בעולם, החברות בסך הכל יותר מגייסות מאשר מפטרות. חברות מודרניות לא יכולות להמשיך לגדול אם הן לא מגייסות עובדים והמאבק על הטאלנט לא עבר מהעולם. אנחנו בדיוק ישובים על הנישה הזו, משרתים לקוחות גלובליים מודרניים והיברידיים. אלה טרנדים חזקים שמשפיעים על שימור עובדים או גיוס עובדים ואנחנו בדיוק פותרים את זה".

רוני זהבי, מנכ"ל הייבוב: "אבל אם מסתכלים בסך הכל על הלקוחות שלנו, ואני חושב שזו תמונה מאוד מדויקת של מה שקורה בעולם, החברות בסך הכל יותר מגייסות מאשר מפטרות. חברות מודרניות לא יכולות להמשיך לגדול אם הן לא מגייסות עובדים והמאבק על הטאלנט לא עבר מהעולם. אנחנו בדיוק ישובים על הנישה הזו, משרתים לקוחות גלובליים מודרניים והיברידיים"

את הסבב הנוכחי הובילו הקרנות האמריקאיות General Atlantic, Bessemer Venture Partners והשתתפו בו כל יתר המשקיעים הקיימים. סך כל ההשקעות בחברה מאז הקמתה מסתכם ב-424 מיליון דולר.

כמו בהרבה מקרים קודמים, גיוסים גדולים מכוונים כדי לאפשר לחברות לבצע רכישות או מיזוגים. זהבי אומר שאחרי גיוס מצטבר של 300 מיליון דולר, החברה יכולה לאפשר לעצמה לרכוש חברות. "אנחנו רואים את ההאטה בשוק העולמי כהזדמנות להכפיל כוח", הוא אומר. "אנחנו מחפשים כעת. נודיע בחצי השנה הקרובה לפחות על רכישה אחת שאנחנו עושים. אנחנו בהחלט מחפשים הזדמנויות לרכישה - צוותים יוצאי דופן או טכנולוגיות יוצאות דופן - יהיו הרבה הזדמנויות, לצערי".

אז אתה מביע אמון בשוק, ולא בתחזיות השחורות לגביו?
"בסך הכל מה שכותבים במדיה הוא נכון, אבל זה ה'אפטר-שוק' של התפוצצות הבועה של 2021. היתה בועה, המחירים היו מפומפמים, המכפילים היו מטורפים, הכסף היה זול. היה ברור שהבועה תתפוצץ אבל זה מחזורי ואני מעריך שבחצי השני של 2023 חברות יחזרו לצמוח בצורה הגיונית. בעוד שנה וחצי מהיום נסתכל ונראה אילו חברות השכילו לנצל את השינוי שקרה ולהפוך אותו להזדמנות אדירה ולהיות עוד יותר גדולות או למקסם את היכולות שלהן להצליח".

אומרים שהמשקיעים יותר זהירים עכשיו. הרגשת קושי גדול יותר להגיע איתם לוולואציה שנקבעה?
"ולואציה זה כמו לבנות חומה, לא כמו לנפח בלון. זה חייב להיות win win. היזם חייב להבין שגם למשקיע זה צריך להיות הגיוני וכנ"ל מהצד השני. חברות טובות עם מספרים יוצאים מהכלל - יחסית קל להן לקבל ולואציה נכונה.

"הוולואציה הזו היא לא פסיכית, היא משקפת את הביצועים של החברה בשלוש השנים האחרונות וגם את האמביציות שלנו. בסוף אנחנו רוצים להישאר חברה עצמאית להרבה זמן ולהיות מסוגלים להיות אלה שיובילו את הנישה הזו בכל העולם. אני אומר לך בוודאות שגם בגיוס הקודם וגם בגיוס הנוכחי יכולתי לקבל ולואציה יותר גבוהה ממה שבסוף סגרנו, אבל בסוף בוחרים משקיעים כי הם שותפים, אתה מכניס פנימה משקיעים שאתה רוצה שהם ישארו איתך ויהיו איתך לאורך כל הדרך".

"אנחנו רואים את ההאטה בשוק העולמי כהזדמנות להכפיל כוח. אנחנו מחפשים כעת. נודיע בחצי השנה הקרובה לפחות על רכישה אחת שאנחנו עושים. אנחנו בהחלט מחפשים הזדמנויות לרכישה - צוותים יוצאי דופן או טכנולוגיות יוצאות דופן - יהיו הרבה הזדמנויות, לצערי"

הגיוס כלל מרכיב סקנדרי?
"לא, הכל הלך פנימה. אין סקנדרי וגם בפעם הקודמת לא היה. להיפך, כל המשקיעים מהסיבוב הקודם השקיעו שוב בסיבוב הזה, ומי כמוהם יודעים מה יש בחברה, כך שזה היה אות של ביטחון בביצועים של החברה. מבחינת העובדים יש לנו מנגנון שרץ לא מעט זמן, שכל מי שמסיים ארבע שנים בחברה במשרה מלאה אנחנו מחברים אותו למשקיעים שרוצים לקנות סקנדרי. חלק מהעובדים מממשים, חלק חושבים שזה אולי מחיר נמוך מדי. אנחנו לא מתערבים".

אנטון לוי נשיא משותף ב-General Atlantic, אמר: "אנחנו בטוחים יותר מתמיד לגבי היכולת של החברה ליהנות מהמשך הצמיחה גם אחרי שהשווקים והכלכלות העולמיות יתייצבו וזו הסיבה שהחלטנו להוביל את סבב הגיוס הנוכחי כמו גם את הסבב הקודם". אדם פישר, שותף ב־Bessemer Venture Partners, והמשקיע הראשון בהייבוב, אמר: "העובדה שהייבוב הצליחה לצמוח לצד לקוחותיה הגדולים ביותר ולהרחיב את פעילותה בארבע יבשות בעולם, מעידה על ביצועים יוצאי דופן".