שחקנית חדשה מצטרפת לשוק הרווי של לימודי שפות, והפעילות שלה מבוססת על AI (בינה מלאכותית). האפליקציה שפיתחה חברת לורה (Loora) מאפשרת למשתמשים לנהל שיחות באנגלית עם מורה וירטואלית. המורה יכולה לשוחח על כל נושא שתבחרו ובמקביל היא מתקנת טעויות ומעניקה לתלמידים משוב, תמורת כ-120 דולר לשנה.
הסטארט אפ לורה נחשף היום ומדווח על סבב גיוס סיד, שנערך כבר לפני חצי שנה, בהיקף של 9.25 מיליון דולר. את הסבב הובילה קרן Emerge והשתתפו בו גם הקרנות Two Lanterns Venture Partners ו-Kaedan Capital, לצד אנג'לים נוספים כמו זהר גילון, עמית גילון, מייסדי לייטריקס ומייסדי איירון סורס.
"לימוד אנגלית שונה מכל שפה אחרת והוא משפיע על היכולת למצוא עבודה או להתקדם בה. האנגלית היא חסם מאוד משמעותי. למידה של שפות אחרות היא בדרך כלל סוג של תחביב או העשרה"
לורה הוקמה בשנת 2022 על על ידי רועי מור ויונתי לוין. האפליקציה זמינה למשתמשי אפל (iOS) ולדברי מור יש לה כבר 6,000 לקוחות משלמים. החברה תשיק גרסת אנדרואיד במהלך שנת 2023.
האפליקציה פשוטה למדי וכוללת מסך של צ'אט קולי. מדי יום מתקיים שיעור אנגלית קצר במשך חמש עד עשר דקות ובנוסף המשתמשים יכולים לנהל שיחות אודיו ללא הגבלת זמן ובכל נושא. על מסך הצ'אט מופיע תמלול של השיחה ויש אפשרות לתרגם אותו לשפות שונות ולקבל משוב על התחביר וההגייה.
מור מוסיף כי המשתמשים נכנסים לאפליקציה שלוש עד ארבע פעמים בשבוע בממוצע וחלקם משוחחים עם המורה הוירטואלית "כמויות זמן אדירות, אפילו שעה ושעתיים ביום ויש לנו תלמידים שמדברים גם שלוש שעות".
"יש בשוק בתי ספר או מורים פרטיים מאוד יקרים או את דואלינגו, שרלוונטית בעיקר לרמה מאוד בסיסית והיא לא מיועדת לפיתוח של יכולות שיחה. לורה היא מורה פרטית שמנגישה את השפה לכולם ועולה פחות ממנוי בנטפליקס"
נתון מעניין נוסף הוא שהרוב המכריע של המשתמשים, 73% מורידים את האפליקציה לצרכים מקצועיים, כלומר כדי לשפר את כישורי השפה שלהם בעבודה. שימוש בולט נוסף הוא לצורך למידה, קבלה ללימודים בחו"ל וכו'. זו הסיבה שבחברה מתכננים בעתיד לשווק את המוצר גם לחברות ולא רק למשתמשי קצה.
"המון חברות משלמות מחיר יקר כדי לספק לעובדים שלהן מורים פרטיים ולכן אנחנו מתכוונים להנגיש את המוצר לאנשים באמצעות חברות", מציין מור. לדבריו, בעתיד האפליקציה תאפשר ללמוד שפות נוספות.
"לימוד אנגלית שונה מכל שפה אחרת והוא משפיע על היכולת למצוא עבודה או להתקדם בה. האנגלית היא חסם מאוד משמעותי. למידה של שפות אחרות היא בדרך כלל סוג של תחביב או העשרה".
אתם נשענים על מודל שפה של חברות אחרות?
"כשקמנו לא היו מודלים של חברות אחרות ושנינו מגיעים מתחום הבינה המלאכותית. היום אנחנו משתמשים בעיקר במודלים שלנו וגם ב-Open AI כדי לאמן את המודלים שלנו".
הסטארט אפ לורה נולד בעקבות השאיפה של מור ויונתי, שהכירו בסיירת מטכ"ל לפני עשרים שנה, לשתף פעולה. הם רצו להקים סטארט אפ בתחומי החינוך או הבריאות. "הרעיון הגיע מהתסכול האישי שלנו בלימודי שפות", אומר מור, "אני ניסיתי ללמוד ערבית ולא הצלחתי, ושפות אחרות גם אחרי שלומדים אותם הן נשחקות אם לא מתרגלים את השיחה.
"יש בשוק בתי ספר או מורים פרטיים מאוד יקרים או את דואלינגו, שרלוונטית בעיקר לרמה מאוד בסיסית והיא לא מיועדת לפיתוח של יכולות שיחה. לורה היא מורה פרטית שמנגישה את השפה לכולם ועולה פחות ממנוי בנטפליקס".