עסקת מיזוג (M&A) משמעותית ללייטיקו (Lightico) הישראלית: החברה הגיעה לסיכום על רכישת המתחרה הבולטת שלה, חברת Vizolution הבריטית. החברה הממוזגת תהיה לייטיקו, חברה ישראלית עם חברות בנות בבריטניה ובארה"ב. כמנכ"ל החברה ישמש צביקי בן ישי, מנכ"ל לייטיקו. ביל ספרן, מנכ"ל החברה הנרכשת, ישמש בתפקיד סמנכ"ל אסטרטגיה (CSO). שווי החברה הממוזגת 140 מיליון דולר, והיקף ההכנסות הכולל שלה כ-18 מיליון דולר בשנה, מתוכם 16 מיליון דולר בהכנסות שנתיות חוזרות (ARR). החברה הממוזגת מעסיקה 150 עובדים.

הטכנולוגיה של חברת לייטיקו, כמו של Vizolution, מאפשרת לארגונים עסקיים גדולים לעשות אוטומציה של תהליכי קבלת רישום וקבלת מסמכים מהלקוחות: מסמכי מקור, וידוא חתימות, תלושי שכר, חשבונות שונים וכו'. החברה מגדירה את תחום העיסוק כשיפור חוויית מסע הצרכן. בימים אלה החברה מתחילה ניסוי POC בטכנולוגיית AI גנרטיבי, שיקצר את תהליך בחינת המסמכים עבור עובדי החברה, שכיום עדיין נעשה ידנית.
בין הלקוחות של החברה הממוזגת: Capital One, GM Financial, HSBC, Santander, NatWest, BNP Paribas, TD Bank וחברות טלקום מובילות, דוגמת VMO2,, BT, ועוד.

מתוך אתר האינטרנט של לייטיקו

צביקי בן ישי, מנכ"ל ושותף מייסד בלייטיקו, אומר בשיחה עם tech12 כי תקופת המשבר שעוברת על ענפי הטכנולוגיה הקשתה על לייטיקו, חייבה אותה בצמצום הוצאות ובפיטורי עובדים בשני סבבים: "באמצע 2022, כשהשוק התחיל להידרדר, ראינו שהשוויים של החברות הבורסאיות שדומות לנו מתחילים לרדת משמעותית" הוא אומר, "ראינו את הכסף בורח מהשוק הציבורי. הבנו שהולך להיות קשה מאוד לגייס כסף כי המשקיעים לא יראו איך הם עושים כסף מהשקעה בחברות הייטק". הפיטורים, ביחד עם קיצוצים נוספים, נועדו לדבריו כדי לצמצם את קצב שריפת המזומנים: "על מנת שלא נצטרך להגיע לסוף המזומן, שזה מקום שלא כדאי להיות בו בחברת סטארט אפ בעולם שאין בו גיוס כספים. אנחנו רואים מה קורה סביבנו, יש הרבה חברות שנסגרות ויש הרבה חברות שמשחררות כמות מאוד גדולה של עובדים כדי להגיע לרווחיות".

בן ישי: "היינו מאוד פתוחים אחד עם השני, גם לגבי הקשיים קדימה ומה הולך לקרות לנו בעולם, שהוא כמעט נטול גיוסים לפחות שנתיים קדימה. חשבנו על איחוד כוחות"

בן ישי אומר שהפתרון עליו חשבו בלייטיקו היה אגרסיבי יותר: "התחלתי לחשוב על מיזוגים, התחלתי לדבר עם המתחרים שלנו בכל מיני מקומות. המתחרה הכי משמעותי שלנו הוא ויזולושן. הם ארגון מאוד איכותי עם כוח אדם מאוד טוב, שממוקם בלונדון ובוויילס, והם הצליחו להביא לקוחות יוצאי דופן בעולם ה-SaaS, לקוחות של 7 ספרות, בנקים גדולים, שמות מאוד חזקים. פניתי למנכ"ל שלהם בספטמבר 2021, הצעתי לו לשתות קפה וזו הפכה להיות פגישה של שלוש שעות. היינו מאוד פתוחים אחד עם השני, גם לגבי הקשיים קדימה ומה הולך לקרות לנו בעולם, שהוא כמעט נטול גיוסים לפחות שנתיים קדימה. חשבנו על איחוד כוחות".

מתוך אתר האינטרנט של לייטיקו

כעבור חודש לייטיקו הגישה הצעת לרכישת לוויזולושן, שמבוססת על מניות בלבד. "זו אחת העסקאות הכי מורכבות שיכולות להיות", הוא אומר, "בעצם צריך לשכנע את כל בעלי המניות שלהם שהנייר של לייטיקו הוא נייר שהם רוצים להחזיק בו. זה כמו לעשות בדיקת נאותות עם 7-8 קרנות". התהליך הסתיים בשבוע שעבר.

מה עומד לקרות עכשיו?
"המטרה להפוך לחברה בצמיחה, חברה שיכולה לעבור לרווחיות מאוד מהר, עם קצב צמיחה טוב וצוותי מכירה חזקים גם בארה"ב וגם באירופה. זה מאוד מרגש את המשקיעים שלנו. ה-VC מחפשים נקודות של אור כי זו תקופה קשה לכולם. ביחד נצליח מאוד חזק להיכנס לשווקים קיימים ענקיים, שירותים פיננסיים והלוואות צרכניות, שעוד לא גירדנו את הקצה שלהם. יש לנו עכשיו תשתית מאוד חזקה והזדמנויות משמעותיות, ובקרוב יתווספו לקוחות חדשים מאוד גדולים".

עובדים יילכו הביתה?
"אנחנו עוד לא יכולים להגיד. מהצד של לייטיקו הצוות מאוד מצומצם ומהצד שלהם זה עסק מורכב כי יש לקוחות ענקיים. צריך להסתכל על כל האופרציה, להבין את גודל המשימה ולהציע תוכנית עסקית משותפת. יש כפילויות בפינות אבל עוד לא יודעים".

לחברה הממוזגת יש מספיק מזומנים לצמיחה?
"יש מספיק מימון לקחת את החברה המשותפת עד לרווחיות, ואם צריך להתייעל בתקופה הזו, נעשה את זה. המימון מבוסס על גיוסים שעשו שתי החברות, אצלנו היה מימון פנימי של המשקיעים שלנו. עשינו סיבוב SAFE לפני שנה לצורך המיזוג והשארנו אותו פתוח כמעט שנה. עכשיו הוספנו לסייף הזה עוד כספים לפי הסכם המסגרת, סה"כ 10 מיליון דולר. המטרה היא לוודא הגעה לרווחיות של החברה המשותפת".

אתם מתכננים גיוס הון נוסף?
"מן הסתם. אנחנו במודל SaaS ואם רוצים לייצר הכנסות ARR חייבים בתוך 24 חודשים להשקיע בצמיחה. נכון לעכשיו אנחנו לא תלויים בגיוס הזה אבל בהחלט נפנה לעולם לצורך גיוס כספים כדי לייצר תשתית לצמיחה מואצת לכיוון הכנסות של 100 מיליון דולר בשנה ומעלה".

"שילוב אופטימלי של טכנולוגיות"

לייטיקו הוקמה ב-2015 על ידי צביקי בן ישי - מנכ"ל החברה, עומרי בראון, סמנכ"ל תפעול וכספים וג'סטון ג'וש סמנכ"ל טכנולוגיה. משרדיה ממוקמים בתל-אביב, ישראל ובארה"ב, בניו-יורק וכעת גם בלונדון ובסוונזי. למשקיעים של לייטיקו יצטרפו כעת בעלי מניות נוספים: HSBC Ventures, Santander, NatWest & Development Bank of Wales. הם יצטרפו למשקיעים הנוכחים של לייטיקו, בהם Capital One Ventures, Crescendo, Lool Ventures, Mangrove Capital Oxx & Spinach Angels.

ביל ספרן: "איחוד הכוחות עם לייטיקו מאפשר לנו יתרון בשוק על ידי שילוב אופטימלי בין הטכנולוגיות, העובדים ושני הארגונים כדי לספק ללקוחות שתי החברות (וללקוחות הקצה שלהם) הצעת ערך אפקטיבית, ניתנת להרחבה ומבוססת ענן, שתספק ערך גבוה יותר".

"כמי שנמנים על ראשוני המשקיעים ב-Vizolution, אנחנו מאמינים, מזה זמן רב, שייעול התקשרויות מורכבות מול הלקוח, במיוחד בתעשיית השירותים הפיננסיים, הוא קריטי להצלחה", אמרה טאראסינה קוואנג, סמנכ"ל תפעול של בנק HSBC PLC ו-HSBC אירופה. "רכישת Vizolution על ידי לייטיקו היא צעד משמעותי לקראת הטמעת השינוי בענף כולו ואנחנו מצפים להמשך הצלחה משותפת".