עסקה משמעותית לחברה ישראלית: חברת SQream הישראלית תספק כלי ניתוח נתונים לפלטפורמת הפינטק בלוק (Block) של מייסד טוויטר ג'ק דורסי. גורמים בענף מעריכים את היקף העסקה במיליוני דולרים בשנה. ככל הידוע החברה הישראלית עומדת לפני שורה של עסקאות נוספות בהיקף של עשרות מיליוני דולרים עם ענקיות מסחר אמריקאיות ובינלאומיות ובהמשך גיוס הון שיאפשר לה לנגוס בנתח השוק של חברות כמו Snowflake.

במסגרת העסקה עם בלוק תעמיד SQream כלי ניתוח נתונים לסוחרים, שפותחו על ידי חברת פנופלי (Panoply) הישראלית, שאותה רכשה Sqream לפני כמה חודשים. לדברי מנכ"ל החברה, עמי גל, מיד עם רכישת פנופלי החלו המגעים עם בלוק, והם הבשילו בתוך כשלושה חודשים. הפלטפורמה של בלוק משרתת עשרות מיליוני אנשים שמשתמשים באפליקציית התשלומים Cash App וכ-100 אלף עסקים קטנים שמשתמשים במערכת Seller Ecosystem לניהול העסק והם אלה שישתמשו במערכת של פנופלי.

בלוק הוקמה תחת השם Square על ידי ג'ק דורסי בשנת 2009, בעודו מכהן גם כמנכ"ל טוויטר, והיא אחת החברות הצומחות בעולם בתחום השירותים הפיננסיים והתשלומים הדיגיטליים, ששוויה מגיע לכ-60 מיליארד דולר. בדצמבר האחרון הודיע דורסי על מיתוג מחדש תחת השם בלוק, שמרמז על העניין הרב שמגלה המנכ"ל בבלוקצ'יין ובקריפטו. כמה חודשים לפני כן רכשה בלוק את Afterpay האוסטרלית בעסקת ענק בהיקף 29 מיליארד דולר.

ג'ק דורסי (צילום: getty images)
ג'ק דורסי. שוויה של בלוק מגיע לכ-60 מיליארד דולר|צילום: getty images

גל אומר שהמערכת של פנופלי תאפשר ללקוחות בלוק לקבל אנליטיקה מתקדמת בלחיצת כפתור, ללא צורך בידע מקצועי בניתוח נתונים או בכתיבת קוד: "אנחנו מאפשרים למוכרים לקבל תובנות מלאות על נתוני Square שלהם וכן על נתונים ממערכות ERP, CRM ובילינג. זה החלום של לקוחות Square ולכן זו עסקה אסטרטגית גם מבחינתנו וגם מבחינת Square שמנסה להגדיל את הערך ללקוחות גדולים יותר".

עמי גל, מנכ"ל SQream: "האסטרטגיה שלנו היתה ללכת עם הטכנולוגיה המשותפת המתקדמת של שתי החברות. ביחד היה לנו הרבה יותר קל לעשות עסקים. זה מקרה קלאסי שחברות ישראליות שמתחברות זו לזו אינן עוד עסקה אלא מיזוג של הערכים שהן מביאות ללקוחות"

המערכת של פנופלי מציגה לוחות בקרה (dashboards) ותפריטי נתונים ומאפשרת קבלת החלטות מושכלת יותר לסוחרים מבלי לגייס אנשי מקצוע לשם כך. כך למשל יכול בעל רשת חנויות לנהל את מלאי הסחורה בכל החנויות ולעקוב אחר התקדמות המכירות והמלאים במחסנים, ועוד. המערכת של פנופלי מוצעת ללקוחות בלוק לצד מערכות נוספות אך גל אומר שקלות ההפעלה והאינטגרציה עם נתונים ממערכות חיצוניות הופכות אותה לאטרקטיבית: "אנחנו מקבלים פידבקים מדהימים כבר עכשיו".

SQream פיתחה פלטפורמה אנליטית שמייעלת את הפקת התובנות מנתונים ומקצרת את זמן העיבוד הן בחוות שרתים והן בענן. הפלטפורמה של החברה מבוססת על מעבדי GPU ומותאמת לנתונים בהיקפים של טרה-בייטים ופטה-בייטים.

פנופלי נרכשה על ידי SQream בדצמבר האחרון, והיא מוסיפה יכולות של עיבוד נתונים בענן ולא על מחשבים מקומיים. בעת הרכישה הוערכה העסקה בכ-70 מיליון דולר והיא מהבולטות שבעסקאות הרכישה של חברה ישראלית על ידי חברה ישראלית אחרת. עד לרכישה גייסה פנופלי 24 מיליון דולר ו-SQream גייסה 79 מיליון דולר.

"האסטרטגיה שלנו היתה ללכת עם הטכנולוגיה המשותפת המתקדמת של שתי החברות", אומר גל, "ביחד היה לנו הרבה יותר קל לעשות עסקים. זה מקרה קלאסי שחברות ישראליות שמתחברות זו לזו אינן עוד עסקה אלא מיזוג של הערכים שהן מביאות ללקוחות". לדבריו החברה מתכננת התרחבות לשווקים העולמיים ולארה"ב בפרט, ולשם כך היא תידרש לגיוס כוח אדם נרחש ולגיוס הון: "יש לנו המון כסף בקופה, מספיק כסף כדי לעשות עסקאות רכישה נוספות. אבל החברה צומחת במהירות הבזק וכדי להמשיך ולהתרחב נצטרך עוד הרבה כסף".