ג'ם (Gem Security), סטארט אפ סייבר חדש מבית היוצר של קבוצת Team8, מדווח היום על גיוס סיד בהיקף 11 מיליון דולר. עוד לא שנה על הכביש, ובחברה החדשה כבר מדברים על הובלת קטגוריית ה-TDIR, זיהוי בזמן אמת ותגובה על מתקפות סייבר בענן.

נדב צפריר, שותף מנהל בקבוצת Team8, אומר ל-tech12: "כשאני מסתכל על GEM עם צוות היזמים שלה, שהולכים לקטגוריה חדשה בענן, אנחנו בהחלט רואים פה פוטנציאל לבנות חברה בת קיימא".

דוח של חברת גרטנר, האורים והתומים של עולמות הסייבר, מעלה כי קיים מחסור בכלים לאיתור פרצות אבטחה בענן, דבר שמותיר ארגונים רבים שלא מודעים לאיומים החדשים שנוצרים עם המעבר הנרחב לענן. הטכנולוגיה של ג'ם מאפשרת לארגונים להתמודד עם תקיפות בסביבת הענן על ידי זיהוי האירועים מיד כשהם קורים וקיצור משמעותי של משך הזמן עד לתגובה. 

אריה זילברשטיין, מנכ"ל החברה ומייסד משותף: "בחמש השנים שלפני הקמת החברה עבדנו בחברת סיגניה (חברת סייבר שהוקמה גם היא ב-Team8 ונרכשה על ידי Temasek ב-2018, ט.ש). יום יום הגבנו שם על מתקפות מכל סוג, בכל גודל ובכל מקום, ובעיקר על מתקפות שקורות בענן".

לדבריו, הוא וחבריו זיהו אז שתי בעיות: הארגונים לא היו ערוכים להגיב למתקפות בענן, וגם כשהם מזהים מתקפה, הם מגיבים עליה באיחור. "החברות צריכות להבין שסביבת ענן לא תהיה מושלמת לעולם. לא משנה כמה גבוהות החומות שאתה שם מסביב לענן, מישהו ייכנס פנימה. אנחנו נהיה שם כדי לזהות את זה ולעזור לארגונים להגיב על זה בצורה הכי מהירה שאפשר", הוא אומר.

מה מקומכם בקטגוריה?

"אנחנו מסתכלים על קטגוריה חדשה ואנחנו רואים את עצמנו כחדשניים בתחום הזה, כמי שפותחים את הקטגוריה. יש כמה חברות קטנות ומתפתחות בעולם הזה, שאנחנו בטוחים שימשיך לגדול השנה".

במסגרת תהליך הקמת החברה נפגשו המייסדים עם מעל 200 מנהלי אבטחת מידע בארגונים המובילים בעולם במטרה לדייק את הבעיה והצורך שג'ם נותנת לו מענה: הפתרונות לאיתור ותגובה לאיומי סייבר בתשתיות המסורתיות (פיזיות) שקיימים כיום אינם מותאמים לעידן הענן. היקפי השימוש הגדלים בשירותי ענן, המתפשטים על-פני תשתיות, פלטפורמות ותוכנות שונות, מצריכים גישה חדשה. בנוסף, האיסוף והעיבוד של כמויות אדירות של טלמטריה (לוגים לניטור) בענן מאתגרים ארגונים ובמקרים רבים לא מספקים מענה ראוי. 

צוות Gem (צילום: עדי לם, יחצ)
הצוות של ג'ם. מספר העובדים יגדל לכ-40 עד סוף 2023|צילום: עדי לם, יחצ

Gem Security הוקמה ע"י זילברשטיין, רון קוניגסברג (CTO) ואופיר ברוקנר (סמנכ"ל מוצר). שלושתם הכירו ועבדו ביחד במהלך שירותם הצבאי ביחידת 8200. לאחר מכן זילברשטיין וברוקנר עבדו בתפקידי ניהול בחברת סיגניה וקוניגסברג היה ארכיטקט ראשי בחברת Singular. החברה הוקמה לפני כתשעה חודשים, מעסיקה כיום כ-20 עובדים במשרדים בת״א ובניו-יורק, ומתכננת להגדיל את מספר העובדים לכ-40 עד לסוף 2023. בין לקוחותיה של החברה: חברות גלובליות מובילות החל משוק הביניים ועד לחברות פורצ'ן 500 בתחומי בנקאות, פינטק, בריאות דיגיטלית וקמעונאות בארה״ב ובאירופה.

נדב צפריר, שותף מנהל בקבוצת Team8, אומר ל-tech12: "כשאני מסתכל על ג'ם עם צוות היזמים שלה, שהולכים לקטגוריה חדשה בענן, אנחנו בהחלט רואים פה פוטנציאל לבנות חברה בת קיימא"

קבוצת Team8 מוכרת בעולמות הסייבר בזכות מודל שפיתחה להנבטת חברות סטארט אפ חדשות, שהביא עד כה להקמת 12 חברות סייבר, מהן ארבע עשו אקזיט ועוד שתיים הן חברות יוניקורן. מבחינות מסוימות זו אנטי תזה לקרנות סייבר אחרות כמו גלילות, YL Ventures או סייברסטארטס של גילי רענן, שנוהג לומר שבישראל נולדות מדי שנה 100 חברות סייבר חדשות, אבל רק אחת מהן תזכה לצמוח לחברה משמעותית. 

אתה מצליח לזהות איזו חברה היא האחת מהמאה?

צפריר: "זה לא השאלה שאני שואל את עצמי. מודל ה-foundry שלנו הוא מודל שונה. יש לנו קבוצת מחקר ויש כפר הסיסואים - קבוצה של 350 CISOs (מנהלי אבטחת סייבר בארגונים) שביחד איתם אנחנו בונים תזה ואז עושים לה ולידציה ומאתרים דזיין פרטנרס. אנחנו בונים חברות שההסתברות שלהן להצלחה גדולה יותר משמעותית. אני חושב שגילי רענן צודק בזה שבתחום הזה היכולת לבנות חברות בנות קיימא הולכת ונעשית יותר קשה בגלל התחרות". 

מבחינתך ג'ם הולכת במסלול הזה?

"ג'ם היא החברה מספר 12 שאנחנו מקימים ביחד עם הצוות, וספציפית זה מגיע כאן לרמה חדשה. יש פה יזמים ששירתו ביחד ב-8200, ואחר כך היו בתפקידים בכירים בעולם העסקי. אריה ואופיר ממש גדלו בתוך הבית, בחברת סיגניה. מבחינתי זה חלום שמתגשם: יש פה את הדור השני שצומח בקבוצה, של יזמים מאוד חזקים שיש לי היכרות איתם מהשירות ביחידה ב-8200 וגם אחר כך ב-Team8. והם מביאים את כל היכולות שצברו לאורך השנים לבניית חברה שהיא מאוד אמביציוזית".