ודאי לא הצלחתם לחמוק מהבאזז וורד "קוברנטיס", מונח המייצג (בהפשטה גסה) גישה מודרנית בפיתוח, שמבוססת על אשכול של שרתים וירטואליים זעירים המוקצים בנפרד לכל אפליקציה ומשימה. "יש מעבר מעולם של שרת בודד, מונוליטי, לארכיטקטורת micro-services עם יתרונות רבים בשכפול שירותים, בעדכוני תוכנה ובעוד מובנים", מסביר אמיר בנט (Banet), מנכ"ל ומייסד חברת פרפקט סקייל (Perfect Scale), שנחשפת כאן לראשונה.
אבל כמו עם כל פלטפורמה חדשה - יש גם בעיות חדשות. "הבעיה היא שכאשר ארגון עובד בקוברנטיס, נוצרות מאות הגדרות שצריך לשנות ידנית כדי שהכל יעבוד חלק", אומר בנט. "צריך שהקונטיינרים (יחידת הבסיס בקוברנטיס, א"ז) יהיו מוגדרים נכון מבחינת גודל, משאבי מחשוב, CPU ו-GPU, וזיכרון". להדיוטות, זה קצת כמו לקנות מחשב ביתי: צריך לבחור איזה דור של מעבד רוצים, וכמה זיכרון יהיה בהארד דיסק בהתאם לצרכים הצפויים. זו משימה שנופלת בארגון על הפונקציה המכונה דב-אופס, או על אשת ה-SRE, ראשי תיבות: Site reliability engineering.
"ואז יכולות להיות שתי בעיות", טוען בנט. "מצד אחד over provisioning, שהמפתח יגדיר משאבי מחשוב הרבה מעל הצורך, כי מה אכפת לו - העיקר שלו יעירו אותו בלילה. אבל מהצד השני לעיתים מעניקים מעט מידי משאבים". המשמעות של הגדרת יתר במשאבי המחשוב היא עלות גבוהה לחברה - ההוצאה לספקיות הענן היא השנייה בגובהה בחברות הזנק, מיד אחרי משכורות. הסכנה בהגדרת חסר של משאבי המחשוב היא שהשירות לא יעבוד טוב או אף יקרוס. נוסף על כך, את ההקצאות שעדכנת היום כנראה שתצטרך לעדכן אחרי פרק זמן מסוים כי הקוד משתנה והתנהגות הלקוחות משתנה, כך שזו בעצם עבודה בלתי נגמרת.
"זו עבודה מסובכת", אומר בנט, "צריך להגדיר למשל באיזה עומס של המערכת לייצר עוד רפליקה לקונטיינר, אבל אם בחרת מטריקה לא נכונה, יכול להיות שעד שהשרת יעלה זה כבר יהיה מאוחר מידי, והמשתמשים לא יקבלו את השירות שהם מצפים לו".
אמיר בנט, מנכ"ל ומייסד: "בניגוד לכלי נראות אחרים שמציפים אותך בהמון רעש, אנחנו מפלטרים המלצות ברורות מהמידע, שמבוססות על ניסיון נצבר במערכת והמדיניות שמגדיר הארגון"
כפי ששמה מעיד, פרפקט סקייל הוקמה כדי לסייע לארגונים להגדיר בדיוק את התשתית הנחוצה להם, לא יותר ולא פחות, תוך הבטחת שירות רציף, אבל גם חסכון בכסף, וכל ארגון יכול גם לשחק עם זה לפי הרגישות שלו.
"אנחנו מספקים תמונה הוליסטית על ה'עדר' אבל מאפשרים גם לצלול ולראות אם יש בו פרה חולה", ממשיל בנט. "בניגוד לכלי נראות אחרים שמציפים אותך בהמון רעש, אנחנו מפלטרים המלצות ברורות מהמידע, שמבוססות על ניסיון נצבר במערכת והמדיניות שמגדיר הארגון". הוא אומר שפרפקט סקייל היא אמנם מערכת המלצות, אך בחלק מהארגונים ועבור חלק מהשירותים - יש להם הרשאה גם לבצע את ההתאמות אוטומטית עבור הארגון.
ממשק החברה מדגיש באדום וצהוב שני פרמטרים: Resilience, המייצג את עמידות המערכת, ו-Waste, בזבוז בתשתית. בשני הפרמטרים המערכת מציפה בעיות בהתאם לחומרה, והמלצות. למשל אם קונטיינר מסוים מוגדר על 100, אבל בפועל נצרך ממנו אף פעם לא יותר מ-50, אפשר להקטין אותו. "אנחנו רוצים להיות ה-trusted advisor עבור ה-DevOps. למצוא את נקודת האופטימום בין ביצועים ועלויות", מסכם בנט. "ואגב זו לא קופסה שחורה - אנחנו מסבירים את ההמלצות".
מלבד עמידות וחסכון יש עוד יתרונות למערכת: "לא חשבנו על זה לבד אבל גילינו דרך לקוחות באירופה שאנחנו מורידים את טביעת הרגל הפחמנית של חברות, זה חשוב להן וזה תחום שאנחנו עתידים להרחיב".
את פרפקט סקייל הקים בנט יחד עם מיכאל סקלאר. השניים נפגשו לפני כשנה, התחילו לדבר ביניהם ואז עם השוק. "עבדנו בעבר בכמה חברות אבל תמיד כשכירים וכולנו פאונדרים פעם ראשונה וזה למרות שבשבוע הבא אני חוגג 45", מסביר אמיר. "לכן הקמת החברה הייתה חייבת להיות מבוססת על דאטה. עשינו כ-50 ראיונות עומק עם מנהל מו"פ ואנשי DevOps. על האתגרים שלהם".
באפריל עלתה המערכת לאוויר לראשונה ומאז החברה מגייסת לקוחות. "יש לנו כ-20 לקוחות, ביניהם אפשר לציין את ריסקיפייד, היי-בוב, life360 ועוד. מהניסיון עד כה אנחנו חוסכים להם 30-40% מעלויות הקוברנטיס", הוא אומר.
רוב העולם הזה, כולל הקוברנטיס עצמו, הוא בקוד פתוח. גם אתם?
"זה דבר שאנחנו דנים בו ויתכן שאת חלק הניטור בפתרון נשחרר בקוד פתוח אבל מנוע ההמלצות יישאר קנייני. בכל אופן המוצר הוא במודל פרימיום (עם פ' רפה): עד חשבונית קוברנטיס של 10,000 דולר בחודש, שזה לבדו כבר 30% מהשוק, זה בחינם. מעבר לזה, נגבה רק אחוז מעלות הענן, וכאמור אנחנו חוסכים הרבה יותר בהוצאות". החברה מאמינה בצמיחה אורגנית ולא דרך צוות מכירות, מה שמכונה PLG.
פרפקט סקייל גייסה מעל ל-2 מיליון דולר בסבב קדם-הנבטה (פרה-סיד), שהשתתפו בו קרן UpWest ואנג'לים כמו רפי גדרון, זוהר אלון, רני נחמיאס ואחרים. "אנחנו נעשה סבב Seed בתחילת 2023", מעריך בנט.
לפרפקט סקייל יש כבר 18 עובדים אבל אפס מטר נדל"ן: "אני עובד מהמרתף בצפון קרוליינה, השותף שלי מישראל ורוב המפתחים באירופה. אנחנו חברה מבוזרת מהיום הראשון ואין לנו שום כוונה לעבור למשרדים בקרוב. זה חלק מה-DNA שלנו ואני מוצא שהאפקטיביות של אנשים יותר גבוהה כך מאשר עבודה במשרד".