"חיפשנו לפתור בעיה אמיתית, פיזית אפילו" אומר ל-tech12 יוגב שיפמן, ה-CPO של חברת הסטארט אפ Exodigo, המפתחת פלטפורמה למיפוי תת קרקעי של פרויקטי נדל"ן ותשתית. החברה, שקמה באפריל שעבר, מודיעה היום על סבב סיד מרשים בהיקפו של 29 מיליון דולר. את הסבב הובילו Zeev Ventures וקרן 10D, ולקחו בו חלק SquarePeg Capital, JIBE Ventures, כמו גם המשקיעים האסטרטגיים ישראל קנדה, תדהר בנייה וחברת ההנדסה וקסמן גוברין גבע WXG Ltd.
את אקסודיגו הקימו ג'רמי סוארד (מנכ"ל), יוגב שיפמן (CPO) ועידו גונן (סמנכ"ל טכנולוגיה), שלושתם יוצאי פריפריה ששירתו ביחידות 81 ו 8200 והשתחררו בדרגת רב-סרן. הם זכו בפרסי בטחון ישראל, האות הטכנולוגי של הרמטכ"ל, הצטיינות נשיא המדינה ופרס ראש אמ"ן לחשיבה יוצרת על עבודותיהם במערכת הביטחון וידעו כבר במהלך השירות שהם מתכוונים לעבוד ביחד לאחר השחרור.
המערכת של אקסודיגו מייצרת במהירות מפה גיאוגרפית דיגיטלית, תלת-ממדית של מה שיש מתחת לקרקע, כולל צינורות, כבלים וכן מידע על שכבות האדמה, סלעים, מינרלים ואפילו מי תהום. המיפוי המדויק מתבצע ללא צורך בחפירות וקידוחים
"בינואר שעבר, אחרי השחרור, ישבנו בגראז' ברמת החייל והתחלנו לחשוב על רעיונות לחברה" מספר שיפמן. "לקח לנו 3 חודשים להגיע לרעיון. חיפשנו לפתור בעיה אמיתית. אני ועידו מגיעים מהסייבר והרבה קרנות ניסו לדחוף אותנו לשם אבל רצינו להשאיר את הסייבר למילואים ולפתור בעיה פיזית. בסוף הצטמצמנו לשני רעיונות דומים יחסית - מיפוי תת קרקעי ומיפוי תת עורי, כלומר פתרונות רפואיים לא פולשניים. אבל ידענו שרפואה זה להיכנס למעבדה לכמה שנים ובעולם הבנייה אתה בשטח כל הזמן. רצינו את החיכוך עם העולם האמיתי אז בחרנו במיפוי הקרקעי".
חיסכון עצום בהוצאות תכנון
הפלטפורמה של אקסודיגו מבצעת הדמיה תת קרקעית באמצעות ניתוח מבוסס בינה מלאכותית של מידע ונתונים המתקבלים מחיישנים המחוברים לרחפנים או לעגלה קרקעית. שיפמן משווה את השיטה לעולם הרפואה: "זה כמו לבצע CT, MRI ורנטגן בו-זמנית על אותו תא שטח ואז גם להחליף קצת את הרדיולוג". המערכת של אקסודיגו מייצרת במהירות מפה גיאוגרפית דיגיטלית, תלת-ממדית של מה שיש מתחת לקרקע, כולל צינורות, כבלים וכן מידע על שכבות האדמה, סלעים, מינרלים ואפילו מי תהום. המיפוי המדויק של תת הקרקע בכלל ושל התשתיות בפרט ללא צורך בחפירות וקידוחים פיזיים מביא לחיסכון עצום בהוצאות התכנון מחדש ומונע הפתעות לא רצויות בשלבי ביצוע הפרויקט.
הרעיון אמנם הסתיים באחד מגיוסי הסיד הגדולים ביותר בהייטק הישראלי אבל הכוונה הראשונית הייתה צנועה הרבה יותר. "הלכנו לסבב השקעה וקיווינו לקבל קצת כסף מאנג'לים, אבל הסבב התגלגל מאוד מהר ותוך 5 ימים קיבלנו 6 term shits והיינו צריכים לבחור ממי לקחת כסף".
איך זה קרה, כבר היה לכם מוצר?
"לא. גייסנו עם מצגת. עכשיו כבר יש לנו אבטיפוס כי החברה קמה ביוני והחתמנו 10 עובדים ראשונים לפני שהתחלנו לעבוד כי ידענו שאלה אנשי אמון שרצינו להביא איתנו לא משנה מה. באפריל אמרנו למשקיעים שאנחנו רוצים להתחיל לשלם משכורות ביוני. ביום חמישי ישבנו עם יהל זילכה מ-10D ובערב הוא שלח לנו חוזה ונתן לנו שבוע להחליט. היו לנו פגישות עם קרנות שנפרשו על פני חודש ודחסנו את כולן לאותו סופ"ש, מי שהיה רציני התקדמנו איתו הלאה".
"הלכנו לסבב השקעה וקיווינו לקבל קצת כסף מאנג'לים, אבל הסבב התגלגל מאוד מהר ותוך 5 ימים קיבלנו 6 term shits והיינו צריכים לבחור ממי לקחת כסף. היו לנו פגישות עם קרנות שנפרשו על פני חודש ודחסנו את כולן לאותו סופ"ש, מי שהיה רציני התקדמנו איתו הלאה"
השלב הזה הסתיים בהשקעה של 13 מיליון דולר שאחרי נכנסו משקיעים נוספים: "משקיעים נוספים הוסיפו 11 מיליון ואורן ויהל הכניסו עוד 6 והכל באותו סבב. היום אנחנו מעל 30 עובדים והתחלנו בסיס עבודה בארה"ב, זה הישג בשוק התחרותי הנוכחי".
בחודשים הראשונים פעלה אקסודיגו מתחת לרדאר התקשורתי, אבל זה לא הפריע לה לגייס עובדים. " וכשעשינו את הפוסט הראשון בלינקדאין קיבלנו כמות פניות מפתיעה. אנחנו נהנים מזה שיש לנו משהו אחר להציע לעובדים שהוא לא רק כסף. אין לי משאבים להתחרות בהצעות מגוגל אבל ברמת האתגר שאני מציע זו בעיה כואבת שקל להבין - לאמא שלי יותר קל לי להסביר מה אני עושה עכשיו מאשר מה שעשיתי בצבא".
מאקסודיגו נמסר כי מדי שנה מושקעים למעלה מ-100 מיליארד דולר על חפירות וקידוחים מיותרים כדי לגלות מה מסתתר מתחת לפני הקרקע בניסיון להימנע מפגיעה בצינורות גז, מקורות מים, נפט וסכנות פוטנציאליות אחרות. השימוש בציוד כבד יוצר פליטת גזי חממה שניתן להימנע ממנה, מבזבז סכומי עתק וגורם לדליפות ופיצוצים שעלולים לעלות בחיי אדם. הטכנולוגיה של אקסודיגו כבר הופעלה בהצלחה והודגמה במספר פרויקטים בישראל והיא מושקת כעת באופן מסחרי עבור חברות בנייה, כרייה ושירותי הנדסה בארצות הברית וישראל.
"יש לנו הרבה poc (הוכחת היתכנות, ה"ר) עם לקוחות בארץ. עשינו לא מזמן אירוע גדול עם חברות התשתית הממשלתית. אנחנו מביאים להם את החדשנות ולנו זה עוזר כי המערכת שלנו לומדת היא צריכה לראות הרבה שטחים ומקרים אז זה מה שנותנים לנו בארץ תמורת גישה ראשונה לטק.