חברת טאלון (Talon Cyber Security) מרחיבה את גיוס הסיד שלה ל-43 מיליון דולר בתוך פחות משנה. אחרי שגייסה 26 מיליון דולר באפריל האחרון, היא מודיעה היום על השלמת סבב הגיוס עם 17 מיליון דולר נוספים. לעומת גיוסי סיד מקובלים בסדרי גודל של מאות אלפי דולרים, טאלון גייסה את סבב הסיד הגדול ביותר עד אז, וכעת מוסיפה ומרחיבה אותו לסכום שעולה על המקובל אפילו בסבבי A ו-B.

מה מביא משקיעים להציע סכומים כאלה לחברה שפעילה פחות משנה? אפשר לייחס את זה לטכנולוגיה של החברה, שנחשפה רק לפני כמה חודשים: דפדפן סייבר מאובטח לארגונים, שעונה על בעייה אקוטית של העולם העסקי כיום - עבודה היברידית מהבית, שחשופה למתקפות כופרה וסייבר בלתי פוסקות. ואפשר גם לייחס את זה למייסדי החברה - המנכ"ל עופר בן-נון וסמנכ"ל הטכנולוגיות אוהד בוברוב – שניהם יזמים ותיקים: בן-נון היה ממייסדי ארגוס שנרכשה על ידי קונטיננטל, ובוברוב היה ממייסדי לאקון סקיוריטי שנרכשה על ידי צ'ק פוינט. המשקיעים מכירים אותם ומאמינים שהם יכולים להביא את החברה למימוש שוק ענק שנמצא בחיתוליו.

מה מביא משקיעים להציע סכומים כאלה לחברה שפעילה פחות משנה? אפשר לייחס את זה לטכנולוגיה של החברה: דפדפן סייבר מאובטח לארגונים, שעונה על בעייה אקוטית של העולם העסקי כיום - עבודה היברידית מהבית

שני משקיעים חדשים מצטרפים לחברה – קרן Sorenson Ventures וקרן Evolution Equity Partners ואיתם השקיעו הקרנות הקיימות: לייטספיד ו-Team8 וכן גלריה מרשימה של משקיעים פרטיים ובעלי ניסיון עמוק בעולם הגנת הסייבר - ג'ורג' קורץ, מנכ"ל CrowdStrike; יבגני דיברוב ונדיר יזרעאל מייסדי Armis; מיכאל שאולוב, מנכ״ל ומייסד Fireblocks; אבי שוע, מנכ״ל ומייסד Orca Security ואסף רפפורט, המייסד והמנכ״ל של Wiz. באפריל השקיעו בחברה גם היזם זוהר זיסאפל, מארק אנדרסון, לשעבר נשיא פאלו אלטו, ומשקיעים נוספים.

"יש הבנה שאנחנו יודעים לדלוור"

בשיחה עם tech12 מסביר בן-נון למה היה צורך לגייס 43 מיליון דולר בשנתה הראשונה של החברה: "זה לא מגיע מתוך צורך, זה היה רצון להביא את השותפים הנכונים. אנחנו מקבלים הרבה פניות מקרנות, אבל סורנטון ואבולושן הן קרנות, שלא היה נכון מבחינתי לא למצוא להם מייד את המקום בצורה הכי מהירה ואפקטיבית. הן שתי קרנות מאוד מנוסות בסייבר, אחת אמריקאית ואחת אירופאית, ואני חשוב שזה נותן לנו גישה מצויינת לשווקים וגם לניסיון שהם מביאים איתם. זה החלק הכי דרמטי פה".

בן נון: "אנחנו מציעים פיתרון אסטרגי לעולם החדש המבוזר, שמבוסס על שירותי ענן ובגלל זה המשקיעים התרגשו. ולא אסתיר - שמצב ההייטק וההייפ מאוד עוזרים כמובן"

בן נון אומר כי עולמות ה-IT של השנתיים האחרונות השתנו מהיסוד, העבודה מהבית מקשה על ניהול משאבי החברה והרבה שירותים ניתנים מהענן דרך דפדפנים וכל זה מעמיד את החברות באתגרי אבטחה קשים. "אנחנו מציעים פיתרון אסטרטגי לעולם החדש המבוזר, שמבוסס על שירותי ענן וזה למה המשקיעים התרגשו", הוא אומר, ומוסיף: "ברור שגם סומכים על היכולת שלי ושל אוהד לבצע, יש הבנה שאנחנו יודעים לדלוור את זה גם ברמת הביזנס וגם ברמת הטכנולוגיה. והדבר השלישי - לא אסתיר - שמצב ההייטק וההייפ מאוד עוזרים כמובן".

עבודה מהבית (צילום: Andrew Neel, unsplash)
עבודה מהבית. סביבת עבודה מאובטחת מכל מקום|צילום: Andrew Neel, unsplash

המוצר שמפתחת החברה – TalonWork – הוא דפדפן עצמאי מבוסס מנוע כרומיום של גוגל, שמחליף את דפדפן כרום או דומיו, ומאפשר לחברות לנהל את אבטחת המחשבים הפזורים בבתים פרטיים ובמשרדים ברחבי העולם תוך הקמת סביבת עבודה מאובטחת על כל מכשיר ובכל מקום. הדפדפן החדש מרחיב את שכבת ההגנה סביב המחשב מעבר לתוכנות הגנה קיימות ומאפשר הגנה גם כשהעובד נכנס לתוך מערכות ארגוניות של החברה. בחברה אומרים שהדפדפן מדמה בועה מבודדת, המגינה על כל המשאבים הארגוניים בהם משתמש העובד ללא תלות בסוג המכשיר, במיקום או ברשת ממנה מתחבר העובד.

הדפדפן החדש מרחיב את שכבת ההגנה סביב המחשב מעבר לתוכנות הגנה קיימות ומאפשר הגנה גם כשהעובד נכנס לתוך מערכות ארגוניות של החברה. בחברה אומרים שהדפדפן מדמה בועה מבודדת, המגינה על כל המשאבים הארגוניים

לדברי החברה, מטרת הגיוס הנוכחי היא הרחבת השותפות עם משקיעי סייבר מובילים בעולם שיתמכו בהאצת מאמצי ההפצה של המוצר וכן הרחבת הפיתוח כדי לענות לדרישת השוק. אחת המתחרות שטאלון תפגוש בדרכה היא איילנד (Island) הישראלית של דן אמיגה, שמפתחת טכנולוגיה דומה. איילנד הוקמה באוגוסט 2020 וגייסה עד היום כ־100 מיליון דולר בשני סבבים, בהשתתפות קרן סייברסטארטס של גילי רענן וקרן סקויה.

איילנד ואתם כבר מתחרים אלה באלה?
"אחד הדברים הטובים שקרו לטאלון זה שאיילנד קמה. מאוד חשוב לנו שיהיו שחקנים טובים בשוק כי אחרת אי אפשר לייצר קטגוריה, אני לא רוצה להיות אוונגליסט יחיד בתחום. אנחנו מאוד שמחים שהם מצטרפים אלינו לשוק. יכול להיות שנראה אותם יותר בעתיד אבל זה נורא מוקדם בחיי שתי החברות".

האם הקצתם חלק מכספי הגיוס לסקנדרי?
"לא, אנחנו לא מתקרבים לאיזורי סקנדרי. אנחנו ממש בהתחלה, החברה עוד לא בת שנה. גם אוהד וגם אני כבר יש לנו הצלחה כלכלית קטנה מהסיבוב הקודם כך שזה ממש לא התמריץ פה. אנחנו רוצים לבנות משהו משמעותי, חברה שתביא ערך לקוחות ותהיה חלק מהמורשת שלנו – איזה ערך הבאנו לעולם?".

"הפתרון של טאלון משנה את חוקי המשחק"

טאלון הוקמה בפברואר 2021 והיא כבר מעסיקה כ-45 עובדים במרכז פיתוח בישראל ובמשרדים שנפתחו לאחרונה בארה"ב. המערכת שלה כבר מותקנת ביותר מעשרה ארגונים בישראל ובארה"ב. לאחרונה החברה השיקה גרסה למחשבי Mac ובכך הרחיבה את יכולות ההגנה של המוצר, שכבר היום פועל בעשרות חברות, ביניהן המעסיקות הגדולות ביותר בארה״ב.

"אנחנו נרגשים לתמוך בצוות המדהים של טאלון, בהובלת עופר בן נון", אמר ריצ׳רד סיוולד, מייסד Evolution Equity Partners. "המעבר המהיר של ארגונים לכוח עבודה מבוזר אילץ אותם להשתמש בפתרונות אבטחת הסייבר שהיו זמינים עבורם, דבר שגרם לסיבוכיות ועלות גבוהה של מקבץ הפתרונות הפועלים בארגון. הפתרון של טאלון משנה את חוקי המשחק ומאפשר ניהול יעיל של כוח עבודה היברידי בצורה בטוחה, פשוטה ונעימה למשתמשי הקצה".