אילון מאסק אולי דרש בשבוע שעבר מעובדי טסלה לחזור למשרד, אבל לכולם ברור שהעבודה ההיברידית כאן כדי להישאר, והיא מזמנת אתגרי אבטחה חדשים עבור העובדים המרוחקים. אז חרף המצב בתעשיה, שוק הסייבר ממשיך לצמוח בקצב מהיר - ותחום הגנת הסייבר לחברות עם עובדים מרוחקים - רותח ממש.
הבוקר מודיעה חברת פרימטר 81 (Perimeter 81) על סגירת סבב גיוס C בהיקף 100 מיליון דולר, מה שמביא אותה להערכת שווי של מיליארד דולר ומכניס אותה למועדון היוניקורנים. בתקופה של דכדוך בשוק חברות הסטארט אפ, פרימטר 81 ממשיכה לצמוח בקצב מהיר בהיקף ההכנסות ובמספר הלקוחות, והיא מתכננת המשך גיוס עובדים.
ההסבר לכל זה פשוט: חברות בשוק האמריקאי ובעולם כולו נמצאות תחת מטח בלתי פוסק של מתקפות סייבר, מספר התקפות הכופרה נמצא בעלייה חדה והחברות משקיעות סכומים הולכים וגדלים במערכות שהן מקוות שיגנו עליהן מפני המתקפה הבאה.
"אנחנו בונים את ה-firewall החדש, אנחנו נהיה הצ'ק פוינט הבאה של ישראל", אומר עמית ברקת, מנכ"ל החברה ומייסד משותף. "זו תהיה חברה מאוד גדולה ובריאה ומהותית, בשוק של 50 מיליארד דולר. כל המדדים מעמידים אותנו בנקודה של ביזנס משמעותי שהולך להיות גדול עוד יותר. זו רק נקודה במסע שלנו, השיא עוד לפנינו".
שגיא גידלי, מייסד משותף: "פיתחנו את הפלטפורמה במשך ארבע שנים והמערכת מוכיחה את היכולת עם למעלה מ-2,400 לקוחות אנטרפרייז משלמים, מכל הגדלים. זה שוק של עשרות מיליארדי דולרים שרק הולך וגדל"
מוסיף שגיא גידלי, CGO ומייסד שותף: "פיתחנו את הפלטפורמה במשך ארבע שנים והמערכת מוכיחה את היכולת עם למעלה מ-2,400 לקוחות אנטרפרייז משלמים, מכל הגדלים. זה שוק של עשרות מיליארדי דולרים שרק הולך וגדל והמגמה הברורה היא מעבר מפתרונות לגאסי של פעם לפתרונות קלאוד נייטיב".
פרימטר 81 פיתחה מערכת הגנת סייבר שמתאימה לעידן הנוכחי, בו ארגונים בינוניים עד ענקיים מתנהלים ברשתות היברידיות עם עובדים מרחוק, וכשכל מערכות המידע אמורות להיות נגישות בכל מקום על גבי רשת האינטרנט. החברה הוגדרה על ידי אנליסטים כאחת המובילות בתחום Secure Service Edge (SSE) - הגישה המאובטחת לאפליקציות ולמשאבים ארגוניים בענן וברשתות המקומיות על בסיס גישת "אפס אמון" (ZTNA) שבה זהותם של המשתמשים מאובטחת הן ברשת המקומית והן בשירותי הענן.
בתחום של פרימטר 81 פועלות עוד חברות ישראליות כמו Ermetic, Zero Networks, Cyolo, Valence Security וגם Wandera שנמכרה לאחרונה ל-Jamf האמריקאית. פרימטר אמנם מובילה בקטגוריה מול הישראליות האחרות, אבל לא לדאוג – יש ביזנס לכולן.
את סבב הגיוס הובילה הקרן האמריקאית B-Capital, והשתתפו בו ION Crossover Ventures, Toba Capital, Insight Partners ו-Entree Capital. בין המשקיעים הקיימים בחברה נמנות ספרינג ונצ׳רס של אביב רפואה ומשקיעים פרטיים. סבב הגיוס האחרון מביא את היקף ההון שגויס על ידי החברה ל-165 מיליון דולרים.
"לפני חצי שנה יכול להיות שהשווי היה יותר גבוה"
פרימטר 81 הוקמה ב-2018 על ידי ברקת וגידלי. החברה מדווחת על גידול של יותר מפי שניים בהכנסות, שמגיעות לעשרות מיליוני דולרים בשנה. החברה מעסיקה כיום יותר מ-250 עובדים בשלושה משרדים - תל אביב, ניו יורק ולוס אנג׳לס.
הופתעתם לגייס הון בהיקף כזה בתקופה הנוכחית?
ברקת: "ההשקעה פה עבדה לפי תוכנית של המשקיעים שהובילו את הסיבוב – B-CAPITAL. הם עבדו איתנו החל משנה שעברה, למדו לעומק את הטכנולוגיה וידענו שברגע שנגיע למיילסטונס בסוף הרבעון הראשון השנה נצא לגיוס. לא שינינו משהו בתוכנית, היינו מפוקסים בלהמשיך בלבנות את הביזנס לפי התוכנית שלנו ואני שמח שהכל הסתדר".
ברקת: "בביזנס שלנו יש מדדים מאוד ברורים, שכוללים רמת retention של מעל 140% וקצב גידול הכנסות של 80% בתוך השנה. זה מתאים למודל עסקי חזק מאוד שמצדיק את ההתקדמות"
בכל זאת השוק השתנה, המשקיעים התקררו?
ברקת: "לפני חצי שנה יכול להיות שהשווי היה יותר גבוה... אבל לא יצאנו החוצה ולא דיברנו עם המון משקיעים, כך קשה לי להתייחס להתקררות השוק, למרות שמדברים עליה ורואים אותה בשווקים. בביזנס שלנו יש מדדים מאוד ברורים, שכוללים רמת retention של מעל 140% וקצב גידול הכנסות של 80% בתוך השנה. זה מתאים למודל עסקי חזק מאוד שמצדיק את ההתקדמות. הגיוס עכשיו הוא רק צעד בדרך וחובת ההוכחה היא עלינו".
במצב הנוכחי קצב הגידול המהיר ימשך או שתעדיפו צעדים אחרים?
"אם בשנתיים האחרונות הרבה פעמים דיברו על גדילה בכל מחיר, אני חושב שיש לנו ראייה מאוד ברורה אילו ערוצי הצמיחה הם הכי חזקים ואנחנו מתמקדים בזה כל הזמן. חלק מהגיוס יאפשר לנו להתמקד עוד יותר באזורים החזקים אצלנו".
גידלי: "זו הזדמנות מאוד גדולה להחליט איך לוקחים את תקציבי השיווק המאוד גדולים שהיו קודם, מייעלים אותם ועושים עבודה בערוצים אחרים כמו שיתופי פעולה עם שותפים".
ראשמי גופינאת, שותף כללי בקרן B Capital: "ככל שכוח העבודה המודרני אימץ עבודה מרחוק בשנים האחרונות, החששות של חברות רבות מסכנות הסייבר התגברו והפכו לאיום משמעותי. הביצועים המשמעותיים של Perimeter 81, שאינם מוטלים בספק, והפתרון הכולל שהיא מספקת - מאפשרים לכ-2,400 עסקים לאבטח את הרשתות שלהם".