חברת גראונדקאבר (Groundcover) שהוקמה בשנה שעברה נחשפת היום בישראל עם טכנולוגיה לניטור אפליקציות בסביבות ענן מודרניות. מי שאינם מפתחים או אנשי דבאופס אולי פחות מתרגשים מהאירוע, אבל המשקיעים חושבים אחרת והחברה מדווחת על שני גיוסים שעשתה: גיוס סיד בהיקף 4.5 מיליון דולר שנערך לפני כ-10 חודשים וגיוס נוכחי בסבב A בהיקף 20 מיליון דולר. את הגיוס הובילה קרן Zeev Ventures של אורן זאב והשתתפו בו המשקיעים הקיימים Angular Ventures, Heavybit ו-Jibe Ventures.
מנכ"ל החברה ומייסד משותף שלה, שחר אזולאי, אומר שהמוצר של החברה מגיע לשוק בעיתוי טוב. לקוחות החברה, שהם ברובם חברות הייטק, מחפשים דרכים לצמצם הוצאות, כולל הוצאות פיתוח. "הפתרונות הקיימים בתחום המוניטורינג הם כולם יקרים", הוא אומר. לדבריו כ-10% עד 15% מעלויות השימוש בענן משולמות לספקי ניטור: "יש הרבה לקוחות שמשלמים מעל מיליון דולר בשנה לחברות ניטור. אנחנו מזהים את המצב כהזדמנות, אנחנו מרגישים כאב מאוד גדול בחברות שאנחנו פוגשים, ואנחנו מציעים משהו הרבה יותר אטרקטיבי ברמת התמחור וברמת כיסוי יותר גבוהה ולכן מבחינתנו המשבר הוא דווקא טריגר".
לקוראים שטכנולוגיית eBPF לא ממש מוכרת להם: מדובר בפלטפורמה שמאפשרת להריץ קוד במכונה וירטואלית מבודדת (Kernel) תוך גישה ליכולות עמוקות של המכונה. בגראודנקאבר משתמשים ב-eBPF כדי לעקוב אחרי אפליקציות בסביבת קוברנטיס (Kubernetes) וכך לחשוף בעיות בתפקודן בסביבת הייצור (production) של הלקוח. בניגוד למערכות ניטור (APM) הקיימות, שמחייבות הטמעה ארוכה והוצאה כספית גדולה, הפתרון של גראודנקאבר מאפשר הטמעה מיידית וזולה.
שוק היעד של גראונדקובר הוא צוותי הפיתוח והדבאופס בחברות ההייטק וחברות אחרות, "אותם צוותים שלא ישנים בלילה כשיש בעיה בפרודקשן", אומר אזולאי. "כרגע הפתרון מעניין חברות שיש להן עומס פרודקשן ובעיות אמיתיות בסקייל גדול, אבל בעתיד זה יהיה זמין לכל צוות פיתוח".
שחר אזולאי, מנכ"ל: "יש הרבה לקוחות שמשלמים מעל מיליון דולר בשנה לחברות ניטור. אנחנו מזהים את המצב כהזדמנות, אנחנו מרגישים כאב מאוד גדול בחברות שאנחנו פוגשים, ואנחנו מציעים משהו הרבה יותר אטרקטיבי"
אתם נכנסים לשוק עם תחרות מאוד צפופה. איך אתם מתכוונים להתמודד?
"אנחנו מגיעים מהשוק הזה, אנחנו מכירים את כל הכלים היטב וגם את החולשות שלהם. החלטנו להיכנס לשוק העמוס הזה כי הרגשנו שיש לנו ביד יותר משיפור נקודתי - לא רק שיפור במוצר ולא רק שיפור במודל התמחור אלא טכנולוגיה שהיא enabler מאוד משמעותי ושיש לה מספיק בידול. אנחנו מתחרים עם פלטפורמות גדולות אבל ישנות. אנחנו לא מנסים להחליף אותן מהיום הראשון, אנחנו סטארט אפ בן שנה, מאוד צנועים. אנחנו מהווים סוג של זרז של לחברות לנסות לצאת לפתרונות שפויים במחיר, אנחנו המרכיב שיכול לסגור להם את הפינה".
גיוס הון בתקופה הנוכחית – חוויתם קשיים מול המשקיעים?
"הכי בכנות ובצניעות? אנחנו בסיטואציה שהתזמון מבחינתנו אידאלי. יש לנו מימון משמעותי שנותן לנו אורך נשימה ומצד שני אנחנו מתמקדים מראש בגדילה לפי מדדים, לא מנסים להגדיל את הצוות בצורה קיצונית ולגדול כדי לגדול, אלא מאוד מנסים להישאר צמודים לדופק של המוצר והשוק. אז אנחנו לא צריכים לעשות חזרה אחורה או קיצוצים לדרישת המשקיעים אלא פשוט גדלים מראש בצורה אחראית".
אזולאי אומר שתחום העיסוק של החברה הביא אותה לפתח תרבות ארגונית מסוג שונה: קיצור הדרך בין המפתחים בחברה לבין הלקוחות. "מכיוון שזה מוצר למפתחים ויש משתמש מאוד ברור מהצד השני שקצת דומה לנו, הוא גם מצפה לפידבק מאוד מהיר. אז בנינו את החברה בצורה מאוד שטוחה, והפידבקים מגיעים מצד לצד בצורה מהירה. אנחנו נותנים למפתחים להיפגש עם לקוחות, הם כותבים בלוגים, צוותי המו"פ וצוותי הפרודקט והשיווק עובדים ביחד והרבה פעמים זה מייצר תחושה שונה".
אזולאי: מכיוון שזה מוצר למפתחים ויש משתמש מאוד ברור מהצד השני שקצת דומה לנו, הוא גם מצפה לפידבק מאוד מהיר. אז בנינו את החברה בצורה מאוד שטוחה, והפידבקים מגיעים מצד לצד בצורה מהירה. אנחנו נותנים למפתחים להיפגש עם לקוחות, צוותי המו"פ וצוותי הפרודקט והשיווק עובדים ביחד והרבה פעמים זה מייצר תחושה שונה"
אחד הלקוחות הבולטים של החברה היא חברת האינשורטק הישראלית למונייד. אביטל תמיר, מנהל צוות ה-DevOps בלמונייד, אומר: "מדי פעם בפעם מופיע כלי שהופך עבודה שדרשה עד כה חודשים לשורת קוד אחת. גראונדקאבר היא מהפכה בתחום הניטור והצוות שלה מממש את ההבטחה הגלומה ב-eBPF יותר מאי פעם בעבר. הטכנולוגיה החדשנית והגישה שלהם מאפשרת לנו להמציא מחדש את פתרון הניטור של למונייד ומכשירה את הקרקע לפריסה רחבת היקף".
אורן זאב מ-Zeev Ventures מוסיף: "גראונדקאבר מגשרת על הפער הקיים בשוק באמצעות חדשנות שיושמה בתחום ה-APM. היא ממצבת את עצמה כחברה שתהיה מובילת השוק, כשהיא דוחפת קדימה גישה חלוצית המאפשרת ניטור בסביבות cloud-native ללא פשרות".
גראונדקאבר הוקמה בשנת 2021 על ידי שחר אזולאי, שהיה בעבר מנהל ML בחברת Apple ועל ידי יחזקאל רבינוביץ', שהיה בעבר ארכיטקט ראשי בחברת CyberMDX. השניים שירתו ביחד ביחידת הסייבר של משרד ראש הממשלה והכירו מקרוב בעיות בתחום ה-APM. החברה מעסיקה 18 עובדים בתל אביב.