הסטארט אפ באלאנס (Balance), המפתח פלטפורמת תשלומים למסחר אלקטרוני, מדווח הערב (ג') על השלמת גיוס בסבב B בסכום של 56 מיליון דולר. הסבב הובל על ידי Forerunner ובהשתתפות המשקיעים Hubspot Ventures, Lyra Ventures ,Salesforce Ventures, ו-Gramercy Ventures. הם הצטרפו למשקיעים הקיימים בבאלאנס, בהם Ribbit, Lightspeed, Avid Ventures, Upwest ו-Jibe. הגיוס הנוכחי מביא את סך ההשקעה בחברה מאז הקמתה ל-87 מיליון דולר.
אז מה, זה מה שחסר בעולם – עוד אפליקציה להעברת תשלומים?
"עולם התשלומים הוא מאוד רחב ויש המון מוצרים, אבל אנחנו עוסקים בנישה ספציפית של איקומרס ל-B2B", משיב בר גירון, מייסד שותף ומנכ"ל באלאנס. "כל הכלכלה שאנחנו מכירים, מסחר של פלדה, כימיקלים, טקסטיל, זכוכית וכדומה - עוברת לאונליין. יש תהליך דיגיטציה של איקומרס ועסקים שקונים סחורות בסיס יכולים היום לעשות את זה באתרי אינטרנט של ספקים".
איך רכשו פלדה וזכוכית עד היום?
"זה עבד בטלפון, לכל חברה היו כמה ספקים שאיתם היא עבדה, היא היתה מתקשרת אליהם ומזמינה את הסחורה. הספק היה מוציא חשבונית לחברה והיא היתה משלמת אותו ביום מסוים. בגלל הבעיות שנוצרו בשרשרת האספקה, החברות נאלצו להרחיב את רשימת הספקים שלהם ונוצרו הרבה אתרים שבהם יש ספקים שמציעים את הסחורה וכל חברה יכולה להיכנס לרכוש שם מה שהיא מחפשת. כמו אמאזון אבל לטקסטיל ופלדה. זו הפעם הראשונה בהיסטוריה שחברה יכולה לקנות פלדה באינטרנט, אבל אין דרך לשלם על פלדה חצי מיליון דולר בכרטיס אשראי, ונוסף על כך - החברה רוצה לשלם ביום מסוים בחודש ולא ביום ביצוע העסקה כמו באתרי איקומרס של B2C ואת זה אנחנו מציעים".
באלאנס הוקמה בשנת 2020 על ידי בר גרון, שמשמש כמנכ"ל החברה, ויוני שוסטר, סמנכ"ל הטכנולוגיות. הם הכירו ב-PayPal ושם גם הבינו שהם יכולים לבנות סטארט אפ באזורים שבהם PayPal לא עובדת, וזה תחום ה-B2B.
בר גירון, מייסד שותף ומנכ"ל באלאנס: "בעבר לחברות היתה מערכת יחסים עם כמה ספקים שמהם הם היו מזמינים את הסחורות, והם עבדו עם צ'קים או העברות בנקאיות. אבל כשעוברים לאונליין המוכר והקונה לא מכירים, וכאן אנחנו מאפשרים למוכר להזמין הזמנה ולשלם אותה ביום מסוים ובאלאנס מוציאה לו גם את החשבונית"
לדברי גירון באלאנס היא ה-PayPal או הויזה של עולם האיקומרס B2B. אתרי המסחר המקוון B2B מטמיעים את הפלטפורמה שלהם בדיוק כמו שבנקודת התשלום באתרי מסחר אפשר לבחור בין ויזה, פייפל או קלרנה.
"בעבר לחברות היתה מערכת יחסים עם כמה ספקים שמהם הם היו מזמינים את הסחורות, והם עבדו עם צ'קים או העברות בנקאיות. אבל כשעוברים לאונליין המוכר והקונה לא מכירים, וכאן אנחנו מאפשרים למוכר להזמין הזמנה ולשלם אותה ביום מסוים ובאלאנס מוציאה לו גם את החשבונית. המוכר בצידו מקבל את הכסף מיידית בדרך שנוחה לו. בצ'ק או העברה בנקאית. אנחנו גובים את הכסף עבור המוכר".
אתם מעבירים את הכסף למוכר מיידית, אבל גובים את הכסף מהקונה ביום אחר. אז יש לכם הרבה כסף שנמצא במימון ביניים?
"נכון, יש לנו מסגרת אשראי שהיא עובדת איתה".
ואין בדרך עסקאות רעות שאתם נופלים איתן?
"יש לנו אתגרים של קרדיט וצריך לדעת לנהל את זה. אנחנו מעריכים סיכונים בזמן אמת ובודקים למי יש קרדיט מתאים לביצוע הרכישה".
כמה כסף איבדתם עד היום בעסקאות לא טובות?
"כמעט אפס".
המודל שלכם מבוסס על עמלת סליקה – מה שיעור העמלה?
"אחוזים בודדים. זה משתנה לפי ההסכמים שיש לנו עם הסוחרים".
כמה עסקאות אתם מעבירים בחודש? ומה סכום החשבונית הממוצעת?
"אני לא יכול לחשוף את מספר העסקאות או הסכום אבל יש לנו גם עסקאות שמגיעות למיליון דולר ואין הגבלה של סכום".
תוכל לחשוף כמה אתרי איקומרס כבר משתמשים בפלטפורמה שלכם?
"מאות מוכרים".