בזמן שמחלקות ה-R&D בחברות עובדות על פיתוח יכולות מוצר, גם מחלקות ה-IT עברו בשנים האחרונות לפתח אפליקציות. הטרנספורמציה הדיגיטלית שינתה את צורת העבודה והגדילה את הצורך באפליקציות לשימוש עסקי, כאלה שמיועדות למחלקות פנימיות בארגון או לעבודה מול ספקים חיצוניים, אבל להבדיל מצוותי הפיתוח הייעודיים, לאנשי ה-IT יש אתגרים לא קטנים להתאים או לפתח מוצר לשימוש החברה. את הבעיה הזו מנסה לפתור סטארט אפ ישראלי צעיר בשם Xtype שמודיעה היום על גיוס סיד.
Xtype הוקם ב-2020 על ידי רון גדרון, פיטר סולמן וטוביאס סטנזל, הראשון משמש כמנכ"ל וחי בישראל והשניים האחרים מתגוררים באוסטריה. גדרון, בעל ותק של 30 שנה בתעשייה, ובעשור האחרון בתחום ה-DevOps. את גיוס הסיד בהיקף של 5.8 מיליון דולר הובילה קרן Columbia Capital ולקחו בו חלק Inner Loop Capital ו-SaaS Ventures.
"הדרישה היום לאפליקציות לצרכים עסקיים גבוהה יותר מסך האפליקציות שפותחו ב-20 השנה האחרונות", אומר ל-tech12 רון גדרון, מייסד משותף ומנכ"ל החברה. "זה מגיע מכל המחלקות בחברה, הנהלת חשבונות שרוצה לראות הסיטוריית תשלומים, HR שרוצים לנהל עובדים וכו. מי שמייצר את האפליקציות האלה הן מחלקות ה-IT שעושות זאת על ידי שימוש בפלטפורמות כמו סיילספורס או ServiceNow (המכונות פלטפורמות פיתוח low code, ה"ר)".
גדרון מסביר שהפלטפורמות הפופלריות האלה נרכשות על ידי מחלקות ה-IT לכאורה לשימוש מיידי אבל הן דורשות קוסטומיזציה נרחבת שרק הולכת וגדלה ככל שהשימוש בהן מעמיק.
"גם בקרב חברות מאותו תחום יש הבדלים בצרכים כי השירות של אלעל, למשל, הוא לא כמו השירות של ארקיע. אצל חברות שאינן טכנולוגיות במהותן מדובר לכאורה ברכישה של משהו מן המוכן, אבל האמת לא יכולה להיות רחוקה יותר. עם הזמן, בכל חברה כמות הפיתוח שנעשית על גבי הפלטפורמות האלה עולה ועולה. ובעצם נוצר ארגון פיתוח בתוך ה-IT שלא מדווח ל-R&D. זה פיתוח מוסווה שלעיתים קרובות גם תקוע 20 שנה אחורה".
רון גדרון, מנכ"ל Xtype: "גם בקרב חברות מאותו תחום יש הבדלים בצרכים כי השירות של אלעל, למשל, הוא לא כמו השירות של ארקיע. ובעצם נוצר ארגון פיתוח בתוך ה-IT שלא מדווח ל-R&D. זה פיתוח מוסווה שלעיתים קרובות גם תקוע 20 שנה אחורה"
המוצר של Xtype הינו פלטפורמת אוטומציה לתהליכי העלאת ושחרור גרסאות ב-ServiceNow ומערכות low-code. הפלטפורמה מגדילה את היכולת של ארגונים להוציא פיצ'רים ויישומים חדשים, משפרת את הפרודוקטיביות של צוותי הפיתוח ומפחיתה את מספר השגיאות והאסקלציות על ידי שילוב שיטות DevOps מודרניות עם טכנולוגיית אוטומציה וסנכרון המותאמות ספציפית ל-ServiceNow.
"חשבנו שאנחנו עובדים על פרויקט קוד פתוח חד פעמי", מספר גדרון, "אבל בסוף בנינו מערכת פלאג אין בתוך הפלטפורמה של ServiceNow, שמותקנת היום ב-70% ממחלקות ה-IT". המוצר של החברה כבר נמצא בשימוש של עשרות לקוחות, ביניהם: HP, Zurich Insurance, Bank of Montreal ו-Playtika.
Xtype הוקמה לפני שנה וחצי ופעלה כבוטסטראפ חצי שנה, לפני שגייסה SAFE מכמה אנג'לים אמריקאים. "זה היה בהרבה זיעה ועבודה קשה, שמעתי אלפי תשובות שליליות עד שמצאנו משקיע ראשון שהבין את הרעיון והתלהב והביא עוד. היו לנו שני לקוחות שהסכימו לשלם בישראל ופיילוטים אצל אחרים ומהר מאוד ראינו שזה מתקדם כמו שצריך והתחלנו לגייס והפעם הרשת האמריקאית שלנו כבר הביאה לנו את המשקיעים הבאים. קבלנו ארבע הצעות ובחרנו ללכת עם קולומביה שהם שותף נהדר. עבדנו מאוד קשה ועשינו שני פיבוטים למוצר בשביל לקוחות. אנחנו לא ילדי קסם" מודה גדרון ומוסיף שהסבב עצמו נסגר כבר במאי: "אני שמח שהיינו שמרנים ולקחנו את מה שעסק צריך - אנחנו נגדל בקצב שלו. אנחנו אמביציוזים מאוד וזו תהיה חברה גדולה שתעשה את כולם גאים אבל אני שמח שלא השתתפנו בחגיגה של וליואציות של פי 300 על רעיון בפאוורפוינט".