מתי נוסדו: 2021
כמה גייסו: 4 מיליון דולר מקרן aMoon ומויולה
מי המייסדים: יהודה קוגן ואביגיל הירש
איפה יושבים: תל אביב ודנבר, קולורדו
אתר החברה: Lin.health

כאב כרוני הוא בעיה משמעותית בעולם המערבי. על פי המרכז לבקרת מחלות האמריקאי (CDC), כ-50 מיליון אמריקאים סובלים מכאב, מה שהוביל למשבר האופיואידים הענק בארה"ב, שאת ניצניו אנו רואים למרבה הצער גם בישראל. "אופיאטיים מנטרלים את הכאב במוח אבל את הבעיה האמיתית הם לא פותרים", מסביר יהודה קוגן, מייסד ומנכ"ל חברת Lin Health. עבור הפתרון של Lin, זה לא משנה מאיפה מגיע הכאב - מיגרנה, פיברומיאלגיה (דאבת השרירים), כאבי גב עיקשים - Lin מציעה טיפול בכאב עצמו, או ליתר דיוק ב"סיגנל הכאב" במוח כפי שמסביר קוגן. "כאב כרוני פוגע באיכות החיים של המטופל בהיבטים כמו שינה, משקל ואף חרדה", הוא אומר. גישת החברה, מבוססת מחקר, היא "פרוטוקול התנהגותי שמאפשר ללמד את המוח להתמודד עם סיגנל הכאב". בפועל, Lin היא אפליקציה שהמטופל מצטרף עליה, ולאחר שאלון קצר על אופי הבעיה, היא מחברת אותו במרוכז למומחים בתחומי ידע שונים: תזונה, פעילות גופנית, שינה ופסיכולוגיה, הכל מנוטר דרך האפליקציה.

זה מעיד על הגישה ההוליסטית של Lin: "רפואה אינטגרטיבית זו הדרך היחידה הנכונה לטפל בנו. אבל זה לא קורה ברפואה בקהילה (בה פוגשים רופא מומחה לבעיה ספציפית, א"ז), וקורה לעיתים רק בבתי החולים, בעיקר במקרים דחופים, אז מגיעים למשל כירורג ופנימאי והם מדברים ביניהם ועושים העברת מקל", מסביר קוגן. "אנחנו בונים לכל מטופל תוכנית טיפול שלנו בשילוב כלים מצד שלישי שאליהם התחברנו, וכל זה מונגש במקום אחד, ועל ידי בן אדם".

למעשה, לין יצרה רשת של מה שהיא מכנה Providers, שאלו הם רופאים או אנשי מקצוע מוסמכים, שמעניקים טיפול מרחוק, ועם Coaches, שאלו הם מאמנים או מלווים של המטופל שיש להם ראיה רחבה עליו. "אם המטופל אומר 'היום בהליכה כאבה לי הברך' אז המלווה הוא לא פיזיותרפיסט אבל הוא יכול לחבר לאחד כזה", קוגן מסביר. הוא טוען שהדבר לא יוצר בעיית scale לחברה ומאמנת אחת יכולה ללוות עד אלף מטופלים.

Lin חריגה יחסית בנוף ההזנק בכך שהיא חברת B2C - מוכרת לצרכן הסופי. היא עולה 49 דולר לחודש למטופל ברובד הבסיס. "יש לנו כמה מאות אנשים שמשתמשים במערכת ומשלמים, ובתוצאות הקליניות הראשונות רואים ירידה של 30% ברמת הכאב בתוך 4 חודשים. ואלו אנשים שסבלו מכאב שנים וניסו הכל", אומר קוגן. בשלב זה הטיפול ב-Lin לא כולל מרשם תרופות, אבל קוגן מסביר שזה יהיה חלק מהפתרון בהמשך. קוגן גם לא שולל להרחיב את לין מעבר לטיפול בכאב: "התחלנו לחשוב על לין בתור מערכת שלמה לרפואה שמחברת את כל הטכנולוגיות המדהימות שכבר יש בחוץ, והחזון הגדול של לין הוא להיות נקודת גישה מרכזית לרפואה דיגיטלית מרחוק".

לין הוקמה ב-2021 על ידי קוגן עצמו, שהיה במשך 6 שנים סמנכ"ל השיווק של גוגל בישראל, ואביגיל הירש, פסיכולוגית קלינית בוגרת הרווארד שהקימה כבר שני סטארטאפים בתחום הבריאות הדיגיטלית. החברה גייסה 4.2 מיליון דולר מקרן aMoon, שמתמחה בבריאות דיגיטלית, ומויולה.