חברת אנבידיה (Nvidia) יוצאת היום בשורת הכרזות שנועדו למצב אותה כמובילה בעולמות מחשבי העל, השבבים המהירים והמציאות הסינתטית, או אם תרצו – המטאוורס. חלק מהמוצרים החדשים מתבססים על טכנולוגיות שפותחו בישראל, ותחילתן בחברת מלאנוקס שנרכשה על ידי אנבידיה ב-2019. המוצרים הוצגו הערב (שעון ישראל) בפתיחת כנס GTC 2022 של אנבידיה, על ידי מנכ"ל החברה ג'נסן הואנג.
בראש ההכרזות – אנבידיה מודיעה כי מפתחת כעת את NVIDIA Eos, מחשב העל החזק בעולם, שעוצמתו גדולה פי ארבעה מחשב העל החזק ביותר כיום - מחשב Fugaku היפני. המחשב החדש כולל בין השאר שבבי DPU בטכנולוגיית BlueField-3 שפותחו במרכז הפיתוח בישראל. המחשב ישמש את אנבידיה עצמה לצרכי פיתוח אך בחברה הסבירו כי כל הרכיבים שלו זמינים לרכישה וניתן לייצר מחשבי על לפי צרכי הלקוח.
אנבידיה גם מציגה שורה של שבבי עיבוד חדשים, בהם NVIDIA Hopper שהיא הדור החדש של המעבדים הגרפיים (GPU), שנמצאים בלב טכנולוגיות עיבוד גרפי ועיבוד בינה מלאכותית. ה-Hopper משמש כבסיס של המעבד הגרפי (GPU) החדש של אנבידיה למרכזי נתונים – NVIDIA H100. ה-H100 כולל 80 מיליארד טרנזיסטורים ומיוצר בהליך 4N פורץ דרך של TSMC אשר פותח עבור צרכי המחשוב המואץ של אנבידיה. המעבד הגרפי החדש מציע שיפורים משמעותיים בביצועי ה-AI, מחשוב על, רוחב פס ותקשורת.
שבב העיבוד המרכזי (CPU) בשם Grace Superchip הוא מעבד חדש לשימושי AI ומחשבי על (HPC). כמו כן הוצגה פלטפורמת התקשורת NVIDIA Spectrum 4, טכנולוגיית האצת תקשורת בתוך מרכזי נתונים, אשר פותחה בישראל.
עיצוב ופיתוח גם למי שלא מחזיקים מחשב על
אנבידיה מתייצבת מול מטא וחברות אחרות שמפתחות פלטפורמות לבניית מציאות וירטואלית ומציגה את Omniverse Cloud – גישה דרך האינטרנט לפלטפורמת פיתוח העולמות הוירטואליים אומניברס, שתאפשר עיצוב ופיתוח גם למי שלא מחזיקים במשרד מחשב על. למי שכן מעוניינים במחשב לפיתוח מציאות וירטואלית, אנבידיה מציגה את NVIDIA OVX, מערכת מחשוב שמאפשרת ליצור 'תאומים דיגיטליים', כלומר העתקים של המציאות בתוך המרחב הווירטואלי.
"הטכנולוגיות והמוצרים שהכרזנו עליהם יהיו אבני היסוד של עתיד הבינה המלאכותית. אנחנו מיישמים את אבני היסוד הללו כבר כעת, מחשב העל ישמש את חטיבת המחקר של אנבידיה, לטובת קידום תחומי מחקר האקלים, ביולוגיה דיגיטלית, פיתוח ועיצוב עתיד הבינה המלאכותית ועוד"
בשיחה עם כתבים ישראלים אמר עמית כץ, סמנכ״ל מוצרי Ethernet, אנבידיה ישראל: "מחשב העל החדש שלנו הוא גם גאווה ישראלית של ממש. הוא מגיע עם מאות משבבי ה-BlueField DPU ומגוון מוצרים וטכנולוגיות מוספים שפותחו כאן בישראל, וזה בהחלט מסב לנו גאווה גדולה. הטכנולוגיות והמוצרים שהכרזנו עליהם ב-GTC השנה יהיו אבני הייסוד של עתיד הבינה המלאכותית. אנחנו מיישמים את אבני היסוד הללו כבר כעת, עם ההכרזה שלנו על מחשב העל והוא ישמש את חטיבת המפתחים והחוקרים בחטיבת המחקר של אנבידיה, לטובת קידום תחומי מחקר האקלים, ביולוגיה דיגיטלית, פיתוח ועיצוב עתיד הבינה המלאכותית ועוד".
"מרכזי נתונים הופכים למפעלי AI – מעבדים ומדייקים הרים של נתונים כדי לספק תובנות", אמר ג'נסן הואנג, מנכ"ל ומייסד אנבידיה. "המעבד הגרפי NVIDIA H100 הוא המנוע של תשתית הבינה המלאכותית בעולם, בה ארגונים מבצעים שימוש כדי להאיץ פעילות עסקית מונעת בינה מלאכותית", הוא הוסיף. להודעת Hopper המלאה.
מערכות DGX H100 ניתנות להרחבה כדי לעמוד במשימות מחשוב גדולות כמו למשל אימון מודלים של הבנת שפה טבעית, מערכות המלצה, מחקר רפואי ומחקר בתחום האקלים. מערכות אלה הן אבני הבניין של הדור הבא ל-NVIDIA DGX POD ו-NVIDIA DGX SuperPod, פלטפורמות מתקדמות המשמשות כתשתית המחשוב המואץ לעיבוד מודלים גדולים במיוחד במגוון רחב של תעשיות: רכב ותחבורה, בריאות ומחקר רפואי, ייצור תעשייתי, תקשורת, קמעונאות ועוד.
"בינה מלאכותית שינתה מהיסוד את מה שתוכנה מסוגלת לעשות, ואת האופן בו היא מפותחת. חברות המחוללות מהפכה בתעשיות שלהן באמצעות AI, מבינות את החשיבות של תשתית הבינה המלאכותית שלהן", אמר הואנג. "מערכות ה-DGX H100 החדשות שלנו יניעו את מפעלי ה-AI של ארגונים על מנת לזקק את המידע למשאב היקר ביותר שלנו – בינה", הוא הוסיף.