הרשת מוצפת כבר שבועות בתמונות שנוצרו באמצעות כלי ה-AI השונים ובראשם DALL-E2, אך לאחרונה נראה שיש מגמת שיפור באיכות התמונות. הסיבה, ככל הנראה, נעוצה בכמה דברים שקרו במקביל, ובראשם כלי דיוק השאילתות שמוזנות למערכת.

ראשית, נחזור אחורה: באפריל שחחרה מעבדת הבינה המלאכותית בקוד פתוח OpenAI את הכלי המשודרג ליצירת תמונות באמצעות טקסט, DALL-E2.

הכלי, שהיה זמין תחילה למעטים בלבד, הביא סקרנים לחפש אלטרנטיבות זמינות אחרות, בהן DALL-E Mini (ששינתה את שמה ל-Craiyon לבקשת OpenAI בשביל למנוע בלבול בין השתיים). Craiyon החינמית והפתוחה מאפשרת לכל מי שמעוניין להתנסות בגנרטור יצירת תמונות מבוסס טקסט, אך האיכות בו לא גבוהה וכך גם התמונות שנוצרו באמצעותו.

לפני כשבועיים, הודיעה OpenAI שתאפשר גישה בשבועות הקרובים בהדרגה למיליון משתמשים חדשים ל-Dall-E2 עצמו, הדבר האמיתי. תוך כדי שגרסת הבטא הופכת לזמינה ליותר משתמשים, החברה פרסמה את תנאי השימוש: 50 נקודות קרדיט כהתחלה ו-15 נקודות נוספות שיתחדשו מדי חודש ללא עלות. כל נקודה מאפשרת שאילתה בודדת שתיצור עד ארבע גרסאות של תמונה.

משתמשים שירצו לייצר תמונות מעבר לכמות המתאפשרת בחינם, יוכלו לרכוש 115 שאילתות (שמספקות עד 460 תמונות) תמורת 15 דולר. הסרטון הבא מדגיש את ההבדל בין Craiyon (DALL-E Mini לשעבר) וDALL-E2:

@whats_ai Dalle 2 (OpenAI) vs. Dalle-mini (Open Source), who wins?Okay this is funny, but dalle mini efforts are incredible and what’s even better is that anyone can use it and it was made from the community, thanks to @borisdayma and all contributors.#ai #dalle #dallemini #dalle2 #artificialintelligence #machinelearning ♬ original sound - Louis Bouchard

אבל גם מי שקיבל את האישור הנכסף ל-Dall-E2 גילה שהיכולת לתאר במדויק את פרטי היצירה ולקבל בחזרה תוצאה סופית ברמה גבוהה הינה משימה מורכבת. אמנית הדיגיטל קארן X צ'אנג שעיצבה לאחרונה את שער מגזין קוסמופוליטן באמצעות DALL-E2 צילמה סרטון שמתאר את התהליך הארוך של פינג-פונג בין אדם למכונה עד לקבלת תוצאה רצויה. צ'אנג דייקה פעמים רבות את השאילתה עד שלבסוף נוצרה התמונה שענתה על הדרישות - ודיוקים להזכירכם שווים כסף.

כדי לסייע בדיוק השאילתות החלו לצוץ ברשת מדריכים, שמסייעים לתאר טוב יותר את הבריף ליצירה המבוקשת, ולא עבר זמן רב ופלטפורמה חדשה הוקמה בשביל לגשר על הפער בין האדם למכונה, לחסוך זמן ולהפיק מכך רווחים.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Karen X (@karenxcheng)

אמנית הדיגיטל קארן X צ'אנג. תהליך יצירת תמונה סופית שתלויה במכונה עלול לקחת זמן רב

פרומפטבייס (PromptBase) הינו מרקטפלייס חדש שמציע למשתמשים לרכוש או לקנות שאילתות מוכנות לשימוש ב-DALL-E2 בעבור תשלום של דולרים בודדים (נכון להיום). כך, במקום לשבת מול מנוע ה-AI ולחשוב איך לתאר את מה שאנו מדמיינים, המרקטפלייס מציע סט הוראות מדוייקות שמספקות בסיס ממנו יכול המשתמש להתחיל בדרך לקבלת יצירה משלו. אם אתם נמנים דווקא על הקבוצה שיודעת לגרום למכונה להנדס את הרעיונות שלכם בדיוק רב, תוכלו למכור שאילתות במרקטפלייס ולשמור 80% מכספי המכירה (20% הולכים כמובן לפטפורמה).

בעצם, במקום לרכוש תמונות ממאגרי תמונות - מה שיכול לעלות בין עשרות דולרים למאות דולרים, אפשר לרכוש בדולרים בודדים את "תיאור" התמונה המדויק. שגם זה, בחסות הטכנולוגיה, הפך לסוג של אמנות.