המחיר הממוצע של הנדל"ן הווירטואלי במטאוורס ירד בכ-80% מהשיא שנרשם בחודש פברואר: מ-16,300 דולר לחלקת קרקע בפברואר ירד המחיר ל-3,300 דולר ביוני, לפי נתוני WeMeta העוסקת באיסוף נתונים על מכירות NFT של נדל"ן. הנתונים נאספו מ-6 פלטפורמות מטאוורס שונות, בהן Decentraland ,The Sandbox ו-Superworld ודווחו באינפורמיישן. לא רק המחיר הממוצע לפיסת נדל"ן ירד אלא גם כמות המכירות: הנתונים מראים שמספר העסקאות ירד מ-16,000 בנובמבר 2021 ל-2,000 בחודש יוני 2022. במקביל צנח נפח המסחר משיא של 229 מיליון דולר בנובמבר האחרון ל-8 מיליון דולר ביוני, המגלם ירידה של כ-97%.
בדומה לתעשיית הנדל"ן המסורתית, יזמי נדל"ן במטאוורס רוכשים פיסות קרקע וירטואליות שגודלן משתנה בין פלטפורמה לפלטפורמה. יחידות אלו משרתות לפיתוח נכסים שנמכרים בהמשך. דוגמה לנכסים אלו היא חנויות וירטואליות שמוצעות למותגי אופנה, המעוניינים להקים פעילות ונוכחות במטאוורס למכירת ביגוד ופריטי אופנה אחרים לאווטארים (הייצוג הווירטואלי למשתמשי המטאוורס).
הבעלות על חלקה בעולמות הווירטואליים מבוססת על החזקת NFT. הרכישה מבוצעת במטאוורס ספציפי או בפלטפורמות חיצוניות למסחר ב-NFT דוגמת OpenSea. המשקיעים בונים על כך שמשתמשים במטאוורס ירצו להוציא כסף על מוצרים דיגיטליים תוך שהם נהנים מאירועים ווירטואליים, או חולפים על פני חלונות ראווה של חנויות השייכות למותגים אהובים ומוכרים להם. הנחת היסוד היא שככל שיהיו יותר משתמשים שמוכנים להוציא כסף בפלטפורמה מסוימת או באירוע ווירטואלי, כך מותגים יהיו מעוניינים להיות שם ויהיו מוכנים לשלם כדי להתחרות על כיסם ותשומת ליבם של המשתמשים.
עם זאת, בשונה מהמציאות שבה ריכוז אוכלוסיה במקום מסויים נובע בין היתר מגישה למשאבים ויכולת ניידות, במטאוורס תנועת המשתמשים תנודתית יותר ומושפעת מהייפ ואופנות מתחלפים, שמחלחלות הלאה לביקוש ולמחירים. כך, מיתוגה של פייסבוק כ-Meta בסוף 2021 הדגיש את המיקוד החדש של החברה בתחום המטאוורס, והגביר את ההייפ סביבו. לאחר ההכרזה נרשמה כניסה של יזמים רבים לתחום, שהשקיעו בתשתיות שנראו כמקור להכנסות רבות בעתיד. אלא שמאז נפח המסחר בתעשייה הווירטאלית דעך. למרות זאת, מייסד ומנכ"ל חברת MetaSpace REIT אריק קליין העריך בפני האינפורמיישן שההבטחות של תעשיית הנדל"ן במטאוורס יתממשו בשנתיים הקרובות
גם במטאוורס Otherside של יוצרי קולקציית הקופים המשועממים Yuga Labs, שהושק באפריל ולא נכלל בניתוח של WeMeta, מחירי המגרשים הווירטואליים ספגו ירידה משמעותית. באפריל חלקה ב-Otherside עלתה 6,600 דולר אך בשבועיים האחרונים המחיר החציוני ירד ל-4,100 דולר בשוק המשני, לפי Dune Analytics. חלק מהירידות בשווי הנדל"ן במטאוורס במונחים דולריים מיוחסות לירידה בשווי מטבעות הקריפטו, אך גם במונחי קריפטו הקרקעות איבדו משוויין 58% בהשוואה בין פברואר ליוני.
הירידה בשוק הקריפטו ומצב הכלכלה העולמי הביא חברות רבות לחשב מסלול מחדש ולשקול האם זה הזמן להיכנס למה שעדיין נראה כהשקעה בסיכון גבוה לחלק מהן. כך, במכתב לבעלי המניות עם פרסום דוחות הרבעון האחרון, כתב מנכ"ל קבוצת Match שחברת-הבת טינדר מבטלת את התוכנית לקדם הכרויות במטאוורס בהתחשב בחוסר הוודאות בתחום.