כשלושה חודשים מאז שאילון מאסק דרש מעובדי טסלה לשוב לפחות ל-40 שעות עבודה שבועיות מהמשרדים, מתברר שאין לחברה מספיק מקום או משאבים לאכלס אותם, לפי תלונות עובדים אנונימיות ומסמכים שהגיעו לידי CNBC. טסלה טרם מסרה תגובה בנושא.

בטסלה הייתה אפשרות לעבודה מרחוק בעבר, לחלק מהעובדים, עוד לפני פרוץ מגפת הקורונה ותוך שמצבת העובדים התרחבה במהלך השנים האחרונות, לא יועדו חללי עבודה וציוד משרדי בכמות מספקת לכלל העובדים בנבאדה ובקליפורניה. בעיית המקום צפה כעת כשכל העובדים נדרשים לעבוד מהמשרדים, גם כאלה שמעולם לא עבדו בהם.

לפי מספר עובדים, טסלה רצתה להחזיר את העובדים בסן פרנסיסקו ל-3 ימי עבודה מהמשרדים, אך מחסור בכסאות, שולחנות, ציוד עבודה נוסף ומקומות חניה גרם לחברה לדרוש רק יומיים מהמשרד.

זה לא הכל: החברה, לפי CNBC, עוקבת באובססיביות אחר נוכחות העובדים ומאסק מקבל דיווח שבועי מפורט על מצב ההיעדרויות. בממוצע כעשירית מכלל עובדי טסלה נעדרים מהעבודה, שיעור שלא השתנה משמעותית מאז חודש מרץ, עוד בטרם הדרישה לשוב לעבודה מלאה מהמשרדים, נתון שמעיד שהועבדים מצייתים לדרישה.

טסלה, לפי CNBC, עוקבת באובססיביות אחר נוכחות העובדים ומאסק מקבל דיווח שבועי מפורט על מצב ההיעדרויות. בממוצע כעשירית מכלל עובדי טסלה נעדרים מהעבודה - שיעור שלא השתנה משמעותית מאז חודש מרץ

לפי הדיווח, עובדים שנשכרו לעבודה מרחוק נשאלו בחודש יוני האם בכוונתם לעבור על מנת להיות קרובים למשרדי החברה ומי שהשיבו שאין בכוונתם לשנות כתובת או שאינם בטוחים אם יוכלו לעשות זאת - פוטרו. המדיניות של טסלה גורמת לבעיות מורל בקרב העובדים ואף חשש ממשי מצד מהגרים שאשרות השהייה שלהם עשויות להתבטל אם יפוטרו. כך למשל, דווח על עובדים הגיעו למצב שהם לנים סמוך למקום העבודה והרחק ממשפחתם.

אילון מאסק ידוע כמי שאינו מאמין בעבודה מרחוק: "הם יכולים להעמיד פנים שהם עובדים במקום אחר", השיב לחשבון טוויטר שכינה את דרישתו של מאסק מהעובדים לשוב למשרדים כ"מיושנת".